Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Ademijev broj 5

Priopćenje GNK Dinamo

Arijan Ademi, simbol, uzor, kapetan i lider, napustio je GNK Dinamo nakon gotovo 13 godina provedenih u plavom dresu. Proteklih dana napisano je stotine kartica novinarskih tekstova i navijačkih poruka povodom kapetanova oproštaja, a i sam klub na emotivan se način zahvalio Ademiju na svemu što je dao za plavi dres.

Zaslužio je to naš kapetan prije svega svojim nastupima, golovima, asistencijama, trofejima i najvažnije – pristupom. Godine koje je proveo u klubu uvijek će biti neiscrpna inspiracija za sve dinamovce. Nemoguće je do kraja iskazati poštovanje i zahvalnost koju osjećamo prema našem dojučerašnjem kapetanu. 

Svjesni smo da je u nogometu dosta nezahvalno umiroviti jedan broj. Gledajući povijest Dinama i koje su sve legende igrale za naš klub i pritom ostavile veliki trag, GNK Dinamo odlučio je da neće umiroviti niti jedan broj iz poštovanja prema svim velikanima koji su nastupali za naš klub.

Ipak, klub je istodobno donio odluku da će broj pet biti povučen iz upotrebe u plavoj svlačionici sve dok se Arijan Ademi ne odluči prestati aktivno baviti nogometom, odnosno dok ne zaključi svoju igračku karijeru. Do tog trenutka Dinamov broj pet bit će isključivo rezerviran samo za njega.

Ovo je mali znak zahvalnosti koji možemo iskazati Arijanu za sve što je napravio u zadnjih 13 godina. GNK Dinamo je na ovaj način još jednom odlučio istaknuti značenje našeg kapetana za klub kao i značenje Arijana Ademija za sve buduće generacije koje dolaze i koje će ponosno nositi grb Dinama na svojim prsima.

Dinamo je kroz razne akcije pokazao svoju jasnu odrednicu prema legendama ovoga kluba. Ponosni smo što naša djeca treniraju na terenima koji nose naziv tih legendi. Svaki dan svi oni koji posjećuju Dinamo prolaze kraj murala posvećenog legendarnoj generaciji 82’. kao i pored klupskog hotela koji nosi naziv po slavnoj generaciji iz 1967. godine. Naši navijači su u brojnim akcijama imali priliku prisjetiti se slavnih dana kroz kupovinu replika originalnih dresova iz raznih etapa naše slavne prošlosti. Znajući da su oni temelj naše zajednice, nemamo sumnje da će i Arijan Ademi u budućnosti biti ovjekovječen u Maksimiru te služiti kao inspiracija za nove generacije pobjednika. Zato nećemo zatvoriti poglavlje broja pet i on će barem još neko vrijeme iznad sebe imati natpis: Ademi.