Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Posljednji pozdrav

Preminuo Marijan Bradvić

Nekadašnji kapetan Dinamovih juniora, kasnije član prve momčadi, Marijan Bradvić, preminuo je u svojoj 70. godini. Popularni Bradva Dinamovoj je nogometnoj školi pristupio iz Jastrebarskog i nedvojbeno je najbolji nogometaš u povijesti jaskanskoga kraja.

U mlađim je maksimirskim uzrastima nastupao od 1964. do 1968. godine, igrao je u veznom redu, a vodio ga je proslavljeni trener Ivan Đalma Marković pod čijom su paskom u stasali brojni plavi naraštaji. Bradvić je u ulozi kapetana u mlađim kategorijama osvojio naslov državnoga prvaka, Kup i prestižni omladinski turnir Kvarnerska rivijera. Potom je kao tinejdžer proveo sezonu u rijećkom Orijentu nakon čega se vratio u Dinamo nastupavši u generaciji Marijana Čerčeka, Marijana Novaka, Ivice Miljkovića, Drage Vabeca...

Iz Dinama je otišao 1971. godine potpisavši za Croatiju iz Toronta, momčad koju je nedugo prije toga preuzeo popularni purgerski trener Ivan Oskar Jazbinšek. Bradvić je u Kanadu otišao zajedno s tadašnjim Dinamovim napadačem Josipom Ražićem.

Bio je to njegov prvi od dva mandata u Croatiji iz Toronta, u međuvremenu je igrao za Maribor i Zagreb, potom mali nogomet u SAD-u, s amaterskom je reprezentacijom postao prvak Europe, a kasnije je bio aktivan u momčadi Dinamovih veterana.

Marijanov sin Mislav Bradvić također je igrao za prvu momčad plavih. Mislav je bio profinjeni vezist, među zapaženijima u školi, član hrvatske kadetske i juniorske reprezentacije. U mlađim je uzrastima igrao i za Tottenham i Arsenal.

Počivao u miru.

 

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...