Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Uoči utakmice

Trener Jakirović: Želimo nastaviti na valu dobre forme

Autor fotografije: Josip Regović/PIXSELL

Pet odigranih službenih utakmica u nepunih mjesec dana, svih pet pobjeda, samo jedan primljeni pogodak, gol-razlika 11:1... I ovakav brzopotezni pogled na recentne Dinamove rezultate, a pogotovo na uvjerljive izvedbe na terenu, dodatno su rasplamsale optimizam među kibicima purgera. Ulaskom u završni dio sezone maksimirska momčad djeluje uvjerljivo, forma je u usponu što, svakako, posebno raduje i Dinamova stratega Sergeja Jakirovića uoči novog iskušenja predviđenog za srijedu u Maksimiru. Plavi će toga dana u 17 sati napokon odigrati ranije odgođenu utakmicu 5. kola SuperSport HNL-a protiv Varaždina, dvoboj koji je prvotno bio predviđen još u drugoj polovici kolovoza.

– Zadovoljni smo, mislim da smo u dobroj formi s tim da još neke stvari možemo raditi i bolje. Imamo pet pobjeda u nizu što je, naravno, jako dobro, pogotovo u ovom iznimno važnom trenutku za nas kad je svaka utakmica važna i kad se lomi prvenstvo – istaknuo je trener Jakirović.

Varaždin je, dakle, jedini suparnik protiv kojeg će Dinamo još dvaput igrati do kraja prvenstvene sezone. Ova odgođena utakmica vuče se još od rane faze, od 5. kola, dakle kroz veći dio sezone i kao takva je cijelo to vrijeme pomalo remetila pogled na ljestvicu.

– Da, pogotovo je to bilo nezgodno u pogledu na ljestvicu, a pritom u većem dijelu sezone ne znaš kad ćeš igrati tu utakmicu... I pitanje je kad bismo je odigrali da smo, recimo, ostali u Europi, jer raspored je natrpan. Evo, konačno ćemo je odigrati, jasno je da nam je to iznimno važna utakmica. Moramo sve napraviti da osvojimo ta tri boda uz, naravno, sav respekt prema Varaždinu koji je ove sezone pokazao da može odigrati jako dobro, da ga nikad nije lako pobijediti. Uostalom, zadnja utakmica u Maksimiru bila je jako uzbudljiva, pogotovo pred kraj.

Dinamo je jesenas u Varaždinu još na početku dvoboja stvarao brojne prilike, stavljao suparničku obranu na iskušenja, ali domaći su ipak poveli, a Zagrepčani na kraju u završnici osigurali bod. U nedavnom maksimirskom dvoboju zagrebačka je momčad pobijedila s 1:0 tako što je povela pogotkom Brune Petkovića iz jedanaesterca da bi u 81. minuti vratar Ivan Nevistić obranio kazneni udarac Marku Dabri. Varaždinci su se, dakle, pokazali kao iznimno nezgodan suparnik što, naposljetku, pokazuju i dvije nedavne pobjede u gostima protiv Osijeka i Slavena Belupa.

– Da, ispada da oni igraju lakše i bolje u gostima nego kod kuće, sigurno će doći motivirani, razigrani kao, uostalom, i svi drugi koji dođu u Maksimir sa željom da se pokažu u najboljem svjetlu. Na nama je da odgovorimo na pravi način, da nastavimo na valu naših zadnjih dobrih igara. Nadamo se da ćemo uz pomoć naših navijača, koji su cijelo vrijeme uz nas i koji pune stadione gdje god dođemo, uspjeti osvojiti tri boda.

Kakvo je stanje s kadrom, kako se oporavljaju Moreno Živković, Dario Špikić, Ronaël Pierre-Gabriel?

– Živković je ušao u normalan trening i bit će u rosteru. Špikić je odradio dva puna treninga tako da će i on biti u sastavu. Pierre-Gabriel neće biti spreman za ovu utakmicu – pojasnio je trener Jakirović.

Kopirano!