Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Nogometno-društvena odgovornost

GNK Dinamo Zagreb

Građanski nogometni klub Dinamo već niz godina aktivno djeluje u svojoj zajednici, ne samo lokalno već i na regionalnoj i nacionalnoj razini kako bi kroz svoje aktivnosti radio na promicanju jednakosti i jednakih mogućnosti u društvu općenito. Kroz svoje programe, bilo da ih provodi samostalno ili putem službene zaklade, Zaklade Nema predaje, klub se fokusira na kompletnu zajednicu, djecu, mlade, obitelji, stariju populaciju, navijače, legende kluba i različite skupine u društvu.

Kroz niz pojedinačnih akcija, kampanji i programa te uz niz dugoročnih projekata klub želi sustavno raditi na promociji ljudskih prava, pozitivnih društvenih vrijednosti i ispravnih oblika ponašanja. Nogomet otvara razne mogućnosti upravo u tim segmentima te ima snagu premostiti razlike, diskriminaciju i druge oblike netolerancije u društvu.

Nogomet je puno više od igre, utakmica, natjecanja, pobjeda i trofeja. On je savršena platforma i odličan alat putem kojeg zajedno možemo učiniti naše društvo boljim, pravednijim i inkluzivnijim za sve ljude.

Osim što kao najtrofejniji hrvatski nogometni klub želimo biti najbolji na nogometnom terenu, jednako tako želimo biti predvodnik društveno odgovornog djelovanja na našim prostorima. Pozivamo tom prilikom druge nogometne i sportske klubove, sportske organizacije i udruge, ali i sve naše sugrađane, na aktivno djelovanje s jedinim glavnim ciljem - kako bismo nogomet i društvo napravili što pristupačnijim za sve skupine u društvu: djecu, mlade, osobe starije životne dobi, osobe s invaliditetom, pripadnike manjina po bilo kojoj osnovi.

Glavna misija svih nas treba biti jasna i aktivna borba protiv rasizma, diskriminacije i bilo kojih drugih oblika netolerancije u društvu, na terenima i izvan nogometnih travnjaka.

NOGOMETNO-DRUŠTVENA STRATEGIJA

GNK Dinamo je u siječnju 2023. godine usvojio Nogometno-društvenu strategiju kluba za period do 2025. godine. Dokument je usvojen i od strane Hrvatskog nogometnog saveza, u sklopu licencniranja za sezonu 2023/24.

Kroz ovaj dokument  klub će aktivno raditi i dalje na ciljevima koji su već davno postavljeni kao jedini put koji vodi prema većoj jednakosti, jednakim pravima, jednakim mogućnostima i ravnopravnosti u našoj zajednici.

 

PREUZMI DOKUMENT ''Nogometno-društvena strategija GNK Dinamo 2023.-2025.''

Područja djelovanja strategije su:

  1. Jednakost i uključivost
  2. Antirasizam i antidiskriminacija
  3. Zaštita i dobrobit djece i mladih
  4. Nogomet za sve
  5. Zaštita okoliša

 

NAPOMENA

Želimo da dokument klupske strategije prije svega drugim pojedincima, udrugama, organizacijama, klubovima i savezima posluži kao primjer dobre prakse ili ishodište ideja za vlastite projekte u istom području.

GNK Dinamo otvoren je za dodatna pitanja i suradnju u području društveno odgovornog djelovanja. Kontakt e-mail za udruge i organizacije je [email protected].

 

AUTORSKA PRAVA

Sadržaj i struktura dokumenta ''Nogometno-društvena strategija GNK Dinamo 2023.-2025.''  zaštićeni su autorskim pravom. Svako umnožavanje ili uporaba informacija te podataka, osobito tekstova, dijelova tekstova ili fotografija iziskuje prethodno ishođenje suglasnosti od strane GNK Dinamo.

Zahtjev za suglasnost zainteresirane udruge ili organizacije mogu dostaviti na [email protected].

Svako neovlašteno korištenje teksta ili fotografija kršenje je autorskih i srodnih prava i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja u medijima, na osobnim stranicama i društvenim mrežama.