Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Uoči utakmice

Trener Jakirović: Oprezni smo, ali isto tako smo i svjesni svoje snage i dobre forme

Autor fotografije: Slavko Midzor/Pixsell

Zanimljiva i dopadljiva utakmica, Dinamova kanonada prema suparničkom golu, vodstvo plavih, a na kraju iznenađujući preokret u završnici i pobjeda domaćina... U takvom je ugođaju prošao prethodni dvoboj Gorice i Dinama odigran na turopoljskom travnjaku, a iako su maksimirski nogometaši u međuvremenu uzvratili uvjerljivim pobjedama i u novom prvenstvenom ogledu, a i u Kupu, sjećanje na izgubljene bodove poseban su dodatni motiv uoči novog međusobnog ogleda. A on je predviđen za subotu u 19 sati u Velikoj Gorici u 30. kolu SuperSport HNL-a. Plavi su dodatno psihološki ohrabreni s tri uzastopne pobjede, prvo u dva vezana derbija protiv Hajduka na Poljudu u prvenstvu i Kupu, i potom u slavlju u ligaškom ogledu protiv Istre 1961. Trenera Sergeja Jakirovića raduje i to što je njegova momčad nakon dugo vremena imala gotovo tjedan dana razmaka između dviju utakmica.

– Da, dugo nismo imali tjedan dana od utakmice do utakmice. To vrijeme iskoristili smo tako da se dobro regeneriramo, zadovoljan sam s načinom na koji smo odradili taktičke treninge sa željom da u nekim detaljima budemo još bolji na terenu. Pripremili smo se kao za svaku utakmicu, analizirali smo suparnika, Gorica nam je ove sezone otkinula pet bodova tako da smo dosta oprezni, ali istodobno i svjesni svoje snage, mogućnosti i dobre forme. Moramo tako nastaviti kako bismo i dalje lovili vodeću Rijeku. Moramo sve napraviti kako bismo osvojili tri boda – istaknuo je trener Jakirović.

Mnogi vole reći da se u ovakvim utakmicama lomi prvenstvo.

– Dobro, lomit će se i u onoj utakmici nakon Gorice... Mi stvarno idemo jednu po jednu, dobro je što smo sad svježi i što nemamo utakmicu svaka tri, četiri dana tako da možemo neke stvari trenirati. Jasno je da je ovo važna utakmica u svakom smislu. U preostalim kolima do kraja sezone igrat ćemo uglavnom prije Rijeke i nastojat ćemo joj svojim pobjedama stvarati pritisak. Ali, bit će i te kako zahtjevno.

Goricu je uoči pretprošlog kola u trenerskoj ulozi preuzeo vaš kolega, prijatelj i vjenčani kum, Rajko Vidović, momčad je povezala tri utakmice bez poraza, nezgodan su suparnik, pogotovo na svom terenu...

– Dinamu je uvijek bilo zahtjevno u gostima protiv Gorice bez obzira na to s kakvom momčadi zaigrao, svi se protiv nas žele pokazati u najboljem svjetlu, skrenuti pažnju na sebe. Rajko se, naravno, bori za sebe i svoju momčad i sve će napraviti da nam maksimalno oteža posao što je prirodno i normalno. Naravno, na nama je da s punom koncentracijom i fokusom uđemo u utakmicu, da što prije tražimo pogodak kako bismo je odveli u naš smjer. Zadnji put mi je doista teško pao taj poraz, imali smo 24 udarca na gol, vodili smo s 1:0 i na kraju smo izgubili u završnici. To je nogomet, sve je moguće, ali i to nam je pokazatelj da neće biti nimalo jednostavno i da moramo biti maksimalno usredotočeni kao, uostalom, i u svakoj utakmici. Rajko je donio nešto svoje, krase ga pošten rad i pristup. I oni su sad malo pragmatičniji, ne igraju se više u zadnjoj liniji kao prije. Očekujem da budu maksimalno motivirani.

Na kakav kadar računate u Velikoj Gorici?

– Svi su na dispoziciji, vidjet ćemo što će biti s Morenom Živkovićem, bio je na poštedi, u četvrtak je odradio malo normalniji trening. Izvan pogona je Ronaël Pierre-Gabriel, ali gledajući kako se odvija terapija i kako je dobro podnosi, vjerujem da će izostati samo u ovoj utakmici. Imamo još dvojicu rovitih igrača pa ćemo nakon treninga odlučiti o kompletnom sastavu.

U kakvom su stanju oporavljenici Dino Perić, Mahir Emreli, Luka Stojković?

– Kod Stojkovića gledamo da prođe osam mjeseci oporavka. Nakon toga više ne bi trebalo biti prepreka. Prije nekoliko je dana prvi put na treningu zaigrao s kontaktom iako smo ga pazili pa nismo dopuštali igračima da idu na njega punom snagom. I pritom je puno pokazao u toj igri. Emreli se također vratio, trenira s nama. Perić je još uvijek sa strane, oporavak će potrajati, ali sve ide onako kako smo predviđali.

Mnogi predviđaju novu gromoglasnu podršku Dinamovih navijača...

– Navijači su uz nas cijelu sezonu, bez obzira na naše uspone i padove, bodre nas, a dodatno su se motivirali i nakon naših pobjeda u dvama derbijima. Drago mi je da dolaze na stadion, naše je da dajemo maksimum i da ih, uz njihovu gromoglasnu podršku, obradujemo dobrom igrom i pobjedom – zaključio je trener Jakirović.

 

Kopirano!