Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Komentar

Spektakularna predstava u Bruxellesu

Autor fotografije: Pixsell/Luka Stanzl

Dinamo je odigrao još jednu zrelu, taktički savršenu i vrlo mudru europsku utakmicu. Kao i u prvom kolu, s druge strane stajao je ugledan europski protivnik, belgijski Anderlecht, nekadašnji osvajač Kupa UEFA i dva Kupa kupova.

Iako su domaćini na papiru skuplja momčad, na terenu se to nije vidjelo. Trener Bjelica izveo je standardiziranu postavu sa Livakovićem na vratima, Teophileom i Dilaverom na stoperima, Rrahmanijem i Stojanovićem na bekovima, Ademijem, Gojakom i Olmom u sredini, Oršićem i Hajrovićem na krilima i isturenim napadačem Petkovićem.

Jedine dvije pozicije na kojima nisu igrali, nominalno standardni igrači, su lijevi bek i napadač. Rrahmani je opet dobro zamijenio nedovoljno oporavljenog Leovca, a Bruno Petković tek oporavljenog Gavranovića.

Upravo je Petković bio vrlo ugodno iznenađenje, jer je pokazao da ima odličan smisao za kombinatoriku, pogotovo za tako visokog igrača, a zbog konstitucije odlično prima duge lopte te ih dalje distribuira.

Njegova peta iz prvog poluvremena kojom je izbacio Gojaka u čistu šansu spada u potez pravog znalca, nešto slično kao peta Gavranovića protiv Fenerbahčea.

Momčad je bila čvrsta u sredini, Ademi i Gojak su se odmah nametnuli, a Dinamo je svjesno domaćinu prepustio posjed lopte, a onda prijetio iz munjevitih kontri.

Već smo navikli na takvu igru Dinama, to je svojevrstan “trademark” ove momčadi. Takav pristup pokazuje se vrlo učinkovitim u Europi, a sve naravno počinje sa sigurnošću u obrani koju drže maestralni stoperi Teophile-Catherine i Dilaver.

Kada u obrani sve štima, cijela momčad lakše igra, a Dinamo je oduvijek imao opasne ofenzivce i svakome je u stanju zabiti gol.

Prvi pogodak plod je greške domaće obrane i dobre reakcije Petkovića koji je izborio penal kojeg je Hajrović rutinski realizirao.

Kada se gledaju sve prilike koje je Dinamo stvorio, jasno je da je Anderlecht mogao dobiti i pet komada. Čak 17 udaraca na gol, od toga 10 u okvir, dovoljno govore o nadmoći Modrih.

U prvom dijelu, Hajrovićev šut prohujao je pored stative, zatim je Oršić pucao lijevom nogom iskosa u golmana, a Gojak je isto imao sjajnu priliku poslije, već spomenutog, proigravanja Petkovića.

U nastavku opet Dinamo prijeti, Olmo “kao brzi vlak” prolazi kroz sredinu, a domaći branič Vranješ dobiva drugi žuti karton i time ispada tragičar utakmice jer je ranije skrivio i penal.

Dinamo nastavlja s prilikama, pa tako Oršićev slobodnjak golman jedva brani, a Hajrovićeva je lopta nakon udarca glavom “plesala” po gol crti.

Kada je Olmo sredinom nastavka pogodio gredu, postojala je bojazan da bi se promašaji mogli osvetiti, ali brzo je Gojak zaključio priču. Iako je njegov gol plod odbijanca, akcija koja je prethodila samom pogotku bila je za nogometne sladokusce.

Poput Barcelone iz najboljih dana, prvo je Petković odigrao jednu petu, pa Oršić drugu, sve u trku, a onda je lopta došla do Gojaka.

Nakon drugog gola Dinamo je “pustio gas” i mirno priveo susret kraju, šteta jedino zbog isključenja Theophilea koji će propustiti susret sa Spartakom iz Trnave.

Za vikend slijedi nastavak HNL-a i dvoboj sa Rudešom, a za rušenje Anderlechta može se samo poručiti – bravo, svaka čast!

 

Dario Horvat

 

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Kopirano!