Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Ludogorets - Dinamo 1:2

Pobjeda Dinama protiv Ludogoretsa u Razgradu

Dva brzopotezna pogotka na otvaranju utakmice lansirala su Dinamo do pobjede u Bugarskoj i primaknula ga koračić bliže play-offu Lige prvaka.

Dinamo je u prvom dvoboju 3. pretkola Lige prvaka svladao Ludogorets u Razgradu s 2:1, a uzvrat je sljedećeg utorka u 20 sati na maksimirskom travnjaku.

Ukupni će pobjednik ovih dvaju ogleda na zadnjoj stepenici do skupine elitnog europskog klupskog natjecanja igrati protiv boljeg iz dvoboja u kojem se sastaju norveški Bodø/Glimt i litavski Žalgiris iz Vilniusa. Prvi je ogled na rasporedu u srijedu u Norveškoj. Poraženi iz okršaja Dinama i Ludogoretsa preselit će u play-off Europa lige gdje će se sučeliti s poraženim iz istog spomenutog para, dakle ili s Norvežanima ili s Litavcima.

Nakon početnih iskrica pred Dinamovim vratima maksimirski su nogometaši s dva brzopotezna plotuna torpedirali bugarsku mrežu i u startu, unatoč ljetnoj vrućini, „zaledili“ domaće navijače...

Mislav Oršić u 6. je minuti ubacio s lijeve strane u kazneni prostor, Rasmus Lauritsen proslijedio glavom... Loptu je pritom u gužvi glavom prihvatio Dino Perić i odmah potom je ljevicom iz voleja silovito lansirao u mrežu za vodstvo Zagrepčana. Već tri minute kasnije na semaforu je zasvijetlilo 0:2. Josip Drmić proslijedio je loptu Martinu Baturini, on produžio Oršiću koji je na lijevoj strani samo podvalio rolicu natrčalom Robertu Ljubičiću. Hrvatski je Austrijanac protutnjao krilom, zavrnuo na peterac gdje je nespretno reagirao nizozemski vratar Sergio Padt od čije se noge lopta pod pravim kutem odbila u gol.

Malo je nedostajalo da hrvatski prvak u 15. minuti i treći put zatrese mrežu. Drmić se sjurio desnom stranom, istrčao sam pred Padta, ali domaći je vratar u situaciji „jedan na jedan“ ipak bio uspješniji i spasio naoko siguran pogodak.

Rezultatski minus trgnuo je domaće nogometaše koji su, nošeni publikom, žešće jurnuli ka Dinamovim vratima. Iako pritom nisu stvarali opasnije prilike, unatoč što su se uglavnom oslanjali na dalekometne udarce koji su završavali otprilike jednako dalekometno od gola, uspjeli su smanjiti rezultat u 22. minuti. Nakon akcije Bugara na njihovoj desnoj strani, lopta je „u fliperu“ nakon nekoliko odbijanaca došla na suprotno krilo gdje ju je prihvatio Ganac Bernard Tekpetey, vješto utrčao u kazneni prostor i oštrim niskim udarcem iskosa pogodio bliži kut pri čemu je lopta okrznula i vratnicu.

Imali su Bugari u prvom dijelu još dvije zapažene prilike. Još je u trećoj minuti Pieros Sotiriou, nakon ubačaja iz kuta, sa šest metara poslao loptu malo pored gola. U 29. je, nakon prodora desnom stranom, Brazilac Cauly s desetak metara lansirao malo preko gola.

Domaći su u drugi dio uskočili s novim vratarem, umjesto ozlijeđenog Padta na gol-crtu stao je nekadašnji član Dinamove nogometne škole, hrvatski vratar Simon Sluga.

Ludogorets je zaprijetio odmah na otvaranju drugog poluvremena kad je još jedan Brazilac, Rick, oštro gađao s 22 metra, a inače sjajni Josip Mišić uklizao u blok, okrznuo loptu koju je Dominik Livaković uspio odbiti do vratnice pa na kraju ipak ukrotiti. Probao je Rick i sedam minuta kasnije lansiravši loptu s lijeva s 14 metara preko gola.

No, u sljedećoj je akciji zaiskrilo pred bugarskim vratima. Oršić i Baturina kombinirali su na lijevoj strani, a onda je loptu dohvatio Ljubičić, proigrao Drmića koji mu je vratio... No, Ljubičićev udarac njegovom slabijom, desnom nogom, s 18 metara završio je uza samu vratnicu.

Dvije su velike prilike domaći priredili u razmaku od nepune minute. Tekpetey je projurio desnim krilom. oštro zavrnuo u sredinu, Sotiriou u punom naletu silovito gađao s desetak metara, ali je Livaković efektno obranio. Nakon ubačaja iz kuta opet je Sotiriou pokušao, ovaj put glavom, ali lopta je pogodila gornji dio grede.

Dvaput je Dario Špikić vještim dodavanjima proigrao Luku Menala izguravši ga u kontranapad, no oba je puta, i u 72. i u 83. minuti, njegov udarac završio izvan okvira. Minutu prije kraja Igor Thiago iz okreta je opasno potegnuo s ruba kaznenog prostora, a lopta prohujala uza samu vratnicu.

 

Razgrad, 2. kolovoza 2022.

Liga prvaka, 3. pretkolo, prva utakmica

Ludogorets – Dinamo 1:2

Ludogorets Arena

Ludogorets: Padt (46. Sluga) – Cicinho, Plastun, Verdon, Nedyalkov – Piotrowski, Yordanov; Tekpetey (73. Despodov), Cauly (46. Yankov), Rick (79. Delev) – Sotiriou (79. I. Thiago)

Trener: Ante Šimundža

Dinamo: Livaković – Ristovski, Lauritsen, Perić, Ljubičić – Mišić; Ivanušec (46. Špikić), Ademi, Baturina (86. B. Šutalo), Oršić (70. Menalo) – Drmić (60. Petković)

Trener: Ante Čačić

Sudac: Cüneyt Çakir (Turska)

Strijelci: 0:1 Perić (6.), 0:2 Padt (9. - autogol), 1:2 Tekpetey (22.)

Kopirano!