Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Hajduk - Dinamo 0:1

Petković kao Perška, Nevistić kao Vrdjuka, purgeri slavili u derbiju

Autor fotografije: Šime Zelić/PIXSELL

Na travnjak su iskoračili u drevnom ruhu, u svijetlo plavoj retro garnituri iz 1920-ih godina prošlog stoljeća, iz doba dok je purgerski klub nosio naziv Gradjanski, u prvom plavom klupskom dresu u povijesti, a simbolički možemo primijetiti da je takav romantičarski styling nadahnuo zagrebačku družinu u lovu na nove pobjede. Dinamo je u okršaju 28. kola SuperSport HNL-a svladao Hajduk na Poljudu s 1:0 pogotkom Brune Petkovića u 38. minuti u dvoboju u kojem je Martin Baturina u sučevoj nadoknadi prvog dijela pogodio i vratnicu. Utakmicu ćemo pamtiti po tome što je pravu dijelio njemački sudac Daniel Siebert. Plavi su ovom pobjedom preskočili Hajduk na ljestvici pri čemu sad imaju dva boda više uz utakmicu manje. Na čelu je Rijeka s plus pet i utakmicom više u odnosu na zagrebačku momčad.

Iako je purgerski retro outfit ovom prilikom poslužio za fotografiranje i sam izlazak na teren uz pozdrav sa suparničkim igračima i razmjenu zastavica dvojice kapetana, a ne za sam nastup, činilo se da su se aktualni Dinamovi igrači na trenutke uživjeli u uloge njihovih drevnih prethodnika pa je tako čovjek odluke Bruno Petković djelovao kao Emanuel Emil Perška, a vratar Ivan Nevistić s nekoliko bravura ovjekovječio duh Dragutina Vrdjuke, a Kevin Theophile kontrolirao obrambeni dio kao znameniti Jaroslav Schiffer...

Ključni trenutak osvanuo je u 38. minuti kad je Ronaël Pierre-Gabriel s lijeve strane kratko dodao do Petkovića, on primio loptu okrenut leđima, othrvao se čuvaru, načinio nekoliko koraka izborivši poziciju za udarac pa potegnuo nisko sa 17 metara, malo s desna, u suprotni donji kut. Lopta je pritom prošla kroz noge suparničkom braniču, uhvatila vratara na krivoj nozi i zakotrljala se u mreži.

U zadnjim sekundama prvog dijela Petković je povukao kontru na lijevoj strani, ali ipak je bio suviše ukoso pa su domaći nakratko izbili, ali presjekao je Arijan Ademi, proigrao Baturinu koji je s 15 metara gađao onaj isti "Petkovićev kut", ali je lopta uzdrmala vratnicu.

Bila je to utakmica u kojoj su igrači iznimno teško kontrolirali loptu uslijed jakog vjetra... U početnim je minutama prvo zaprijetio Petković glavom preko gola, na drugoj je strani Laszlo Kleinheisler potegnuo s 15 metara, također iznad grede... U 19. je minuti u Dinamovu kaznenom prostoru Marko Livaja dohvatio visoku loptu, pritom nagazio Ademija, ali sudac je ocijenio da to nije bio prekršaj za jedanaesterac.

Upravo je Livaja u 28. minuti zaprijetio glavom s pet metara, ali je lopta prošla pored gola. Potkraj prvog dijela Arbër Hoxha s lijeva je zavrnuo u sredinu, ali Petković je bio u raskoraku...

Minutu prije nego je Baturina uzdrmao vratnicu zaiskrilo je pred Dinamovim golom. Livaja je poslao preciznu dubinsku loptu u kazneni prostor, s desna je utrčao Fahd Moufi, prebacio vratara Nevistića, ali je Maxime Bernauer izbio  gol-crte.

Baturina je u 61. minuti povukao kontranapad s lijeva, vještim driblingom prošao čuvara, ali u ključnom trenutku nije uspio najbolje zahvatiti loptu.

Ubrzo je potom zaprijetio Hajduk, ponovno je Moufi nadirao s desna, gađao sam sa sedam metara, ali je Nevistić sjajnom reakcijom u padu uspio skrenuti loptu malo pored suprotne vratnice.

Veliku su priliku domaći imali u 81. minuti kad je Nikola Kalinić lukavo vrebao pogrešku obrane, prihvatio loptu usred kaznenog prostora, gađao sa sedam metara, ali je i ovaj put "iz trave izronio Vrdjuka modernog doba" – raspoloženi Nevistić.

Split, 30. ožujka 2024.

SuperSport HNL, 28. kolo

Hajduk – Dinamo 0:1

Stadion Poljud

Hajduk: L. Kalinić – Moufi (78. Dajaku), Šarlija, Prpić, Diallo (46. Hrgović) – Sigur, Krovinović; Sahiti (56. Brekalo), Pukštas (46. N. Kalinić), Kleinheisler – Livaja (56. Benrahou)

Trener: Mislav Karoglan

Dinamo: Nevistić – Ristovski, Bernauer, Theophile, Pierre-Gabriel – Mišić; Kaneko (56. Špikić), Ademi (56. Sučić), Baturina (75. Bulat), Hoxha (89. Kulenović) – Petković

Trener: Sergej Jakirović

Sudac: Daniel Siebert (Njemačka)

Strijelac: 0:1 Petković (38.)

Kopirano!