Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Lokomotiva - Dinamo 0:1

Kulenovićev volej za veliko slavlje u gradskom derbiju

Autor fotografije: Luka Stanzl/PIXSELL

Frcale su lopte tik iznad grede, sijevale uz vratnicu pa i u samu vratnicu, a sve to uz gromku podršku plavih navijača... Tako je to izgledalo u prvih sat vremena igre, a onda, točno u 60. minuti, eruptirale su tribine u Kranjčevićevoj, orile su se Dinamove pjesme u ulici pjesnika. Baš u trenucima kad su plavi kibici na objema tribinama, u svom navijačkom ritualu, naizmjenično pjevali odu Dinamu, napokon se zanjihala i mreža Lokomotive. Maksimirski napadač Sandro Kulenović volejem je pogodio za vodstvo, a s tribina se ubrzo razlijegalo „Kule! Kule!“... I to ne samo zbog pogotka, već i zbog silne energije, borbenosti, emocije, požrtvovnosti... U dvoboju 31. kola SuperSport HNL-a Dinamo je u Kranjčevićevoj svladao Lokomotivu s 1:0, time povezao čak osam uzastopnih pobjeda u prvenstvu i Kupu i zadržao dobru formu i pobjedničko ozračje za završnicu sezone,

U toj je, 60. minuti Martin Baturina ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, na drugoj je vratnici, uza samu gol-aut crtu Maxime Bernauer vratio u sredinu gdje je osvanuo Kulenović, potegnuo silovitim volejem s desetak metara za vodstvo.

Junačku je ulogu odradio i vratar Ivan Nevistić dvjema maestralnim obranama u 74. i 76. minuti. Prvo je Ivan Kukavica efektnom dubinskom proigrao Silvija Goričana, koji je izbio sam pred Dinamova vratara, a on efektnom obranom spriječio naoko siguran pogodak. Nepune dvije minute potom bekendirao je i udarac Karla Bartoleca iz blizine.

Baturina je još u 13. minuti ubacio iz kuta, Bruno Petković zahvatio volejem, lopta se odbila od tla pa proletjela iznad gola. Ubrzo je potom rastrčani Baturina pokrenuo akciju, proigrao Petra Sučića, on produljio udesno za Kulenovića koji je iskosa lansirao preko vrata.

Tribine su nakratko zagrmjele u 22. minuti kad se zatresla vratnica Lokomotivina gola. Ponovno je Sučić pronašao Kulenovića na desnoj strani, on zavrnuo u sredinu, a na drugoj strani iskosa s desetak metara Gabriel Vidović pogodio vratnicu.

Odmah je potom nakratko zaiskrilo na drugom dijelu terena, i to praktički ni iz čega. Kevin Theophile vraćao je loptu, Nevistić ju nije najbolje prihvatio pa je plesala po gol-crti, ali ipak ju je uspio izbiti.

U 35. minuti uslijedio je Dinamov kontranapad, dva na dva, Petković je sjajno poslao loptu ulijevo za Kulenovića, ali Vladan Bubanja u zadnji mu je trenutak ipak uspio zasmetati pred samim petercem. Praktički u sljedećem napadu Dario Špikić na desnoj je strani proigrao Sučića, on zavrnuo pred vrata, Baturina potegnuo iz prve, ali malo preko gola.

Furiozno je Dinamo otvorio drugo poluvrijeme, dvjema velikim prilikama. Nakon samo 30 sekundi igre Kulenović je u munjevitoj akciji pronašao Takura Kaneka, on ubacio s desnog krila, ali Baturina na vrhu peterca nije najbolje zahvatio loptu pa ju je glavom poslao preko gola. Minutu potom Kulenović je prihvatio dugo dodavanje, ušao u kazneni prostor, ali dok je vagao braniča, u ključnom se trenutku poskliznuo i torpedirao loptu malo iznad grede.

U 52. je ponovno Kaneko ubacio s desna, Vidović na drugoj vratnici vratio glavom na vrh peterca, Baturina ponovno pokušao glavom, ali je vratar Nikola Čavlina efektnom reakcijom iščupao ispod grede.

Zagreb, 21. travnja 2024.

SuperSport HNL, 31. kolo

Lokomotiva – Dinamo 0:1

Stadion Kranjčevićeva

Lokomotiva: Čavlina – Bartolec, Bubanja, Mersinaj, Leovac – Smakaj (69. Kukavica), Marić; Canjuga (55. Fetai), Mudražija (87. Vranjković), Goričan – Šotiček (55. Kastrati)

Trener: Silvijo Čabraja

Dinamo: Nevistić – Bernauer, Theophile, Ristovski – Špikić (46. Kaneko), Sučić, Mišić (46. Ademi), Baturina (80. Bulat), Vidović (80. Hoxha) – Kulenović (88. Ogiwara), Petković

Trener: Sergej Jakirović

Sudac: Dario Bel (Osijek)

Strijelci: 0:1 Kulenović (60.)

 

Kopirano!