Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Tunis – Hrvatska 0:0 (4:5 - 11 m)

Hrvatska u finalu turnira, Petković zabio u raspucavanju

Autor fotografije: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatska reprezentacija izborila je plasman u finale ACUD Cupa u Kairu nakon što je svladala Tunis boljim izvođenjem jedanaesteraca. Na turniru sudjeluju četiri reprezentacije, a nakon prvog dana nadmetanja ulazak u finale izborili su domaćin Egipat i Hrvatska koji će se sučeliti u utorak u 21 sat po srednjoeuropskom vremenu. Egipćani su do finala došli pobjedom protiv Novog Zelanda s 1:0.

U 90 minuta dvoboja Hrvatske i Tunisa nije bilo pogodaka pa je pobjednika odlučivalo raspucavanje s 11 metara, dakle bez dodatnih 30 minuta igre.

Sve je odlučeno u sedmoj seriji izvođenja 11-eraca kad je Marco Pašalić zabio, a potom Ivica Ivušić obranio udarac Oussame Haddadija. Ranije je Ivušić zaustavio lopte Hamzija Jelassija u četvrtoj seriji i odmah potom i Seifeddinea Jazirija koji je imao udarac za pobjedu i prolaz u finale.

Među uspješnim je izvođačima bio i Dinamov napadač Bruno Petković otvorivši treću seriju u raspucavanjima. Tuniški vratar Aymen Dahmen, koji je u igru ušao s klupe u četvrtoj minuti sučeve nadoknade vremena, zaustavio je udarce Nikole Vlašića u prvoj i Josipa Juranovića u predzadnjoj, šestoj seriji.

Petković je igrao od 68. minute kad je ušao umjesto Matea Kovačića. Tunižani su imali priliku u 26. minuti kad je Ali Abdi s desetak metara posve sam poslao loptu preko gola. Pet minuta kasnije Jelassi je zatresao mrežu glavom, ali je nakon pregleda VAR-om utvrđeno da je ipak bio u zaleđu.

Hrvatska je žustrije krenula u drugom dijelu, Andrej Kramarić u 51. je minuti zavrnuo visoku loptu s lijeva, a Mario Pašalić glavom poslao loptu uza samu vratnicu. U 56. je Joško Gvardiol potegnuo s 18 metara, lopta odskočila od tla nakon čega ju je glavom zahvatio Kramarić, ali je vratar Bechir Ben Said paradom uspio izbiti loptu u korner. Pokušao je i Luka Ivanušec oštrim udarcem sa slične udaljenosti, ali je lopta prohujala uza samu vratnicu. Gvardiol je glavom gađao u 72. minuti, ali malo iznad grede.

Veliku su priliku Tuižani kreirali četiri minute kasnije kad je Elias Achouri vješto probio desnu stranu i ubacio, a Sayfallah Ltaief glavom sam s vrha peterca za nijansu prebacio loptu preko gola. U sučevoj nadoknadi vremena vratar Ben Said odbio je snažan udarac Marca Pašalića s 18 metara. Odmah nakon te akcije, u zadnjim sekundama utakmice, prije izvođenja 11-eraca, Ben Said je napustio teren prepustivši mjesto Dahmenu.

Kairo, 23. ožujka 2024.

Prijateljska utakmica; ACUD Cup, polufinale

Tunis – Hrvatska 0:0 (4:5 - 11 m)

Međunarodni stadion Kairo

Tunis: Ben Said (90+4. Dahmen) – Kechrida, Bronn, Jelassi, Haddadi, Abdi – Laidouni, Ghandri, Ben Romdhane – Rafia (72. Ltaief), Achouori (88. Jaziri)

Izbornik: Montasser Louhichi

Hrvatska: Livaković (46. Ivušić) – Juranović, Erlić (59. Ćaleta-Car), Gvardiol, Sosa – Modrić (59. Vlašić), Brozović (59. Marco Pašalić), Kovačić (68. Petković) – Mario Pašalić, Kramarić, Ivanušec (68. Majer)

Izbornik: Zlatko Dalić

Sudac: Mohamed Maarouf (Egipat)

Jedanaesterci; 1. serija: Vlašić – Dahmen obranio, Ben Romdhane 1:0; 2. serija: Kramarić 1:1, Laidouni 2:1; 3. serija: Petković 2:2, Abdi 3:2; 4. serija: Majer 3:3, Jelassi – Ivušić obranio; 5. serija: Mario Pašalić 3:4, Ltaief 4:4; 6. serija: Juranović – Dahmen obranio, Jaziri – Ivušić obranio; 7. serija: Marco Pašalić 4:5, Haddadi – Ivušić obranio

Kopirano!