Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Egipat - Hrvatska 2:4

Hrvatska osvojila turnir u Egiptu, Petković zabio za vodstvo

Autor fotografije: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatska reprezentacija osvojila je ACUD Cup u Kairu nakon što je u finalnom dvoboju svladala domaćina, Egipat, s 4:2. Prethodno su vatreni u subotu, prvog dana turnira, preskočili Tunis boljim izvođenjem jedanaesteraca, dok je Egipat do finala došao pobjedom protiv Novog Zelanda s 1:0. Egipćani su se prvi razveselili i u samoj finalnoj utakmici jer su već u 6. minuti zatresli mrežu i vjerovali da su time trasirali put ka pobjedi. Ipak, pogoci Nikole Vlašića i Brune Petkovića preokrenuli su utakmicu, momčad izbornika Zlatka Dalića potom je povela i s 4:1 nakon čega su domaći u sučevoj nadoknadi vremena ublažili poraz.

Dinamov napadač Bruno Petković zaigrao je u startnoj postavi, u 57. minuti zabio za vodstvo s 2:1, a u 68. napustio teren prepustivši mjesto Andreju Kramariću.

Mahmoud Hassan Trezeguet ubacio je iz slobodnog udarca s lijeve strane, vratar Nediljko Labrović obranio pri čemu se lopta odbila gotovo na isto mjesto. Prihvatio ju je Mohamed Hamdi, ponovno zavrnuo na vrh peterca gdje je osvanuo Rami Rabia i skrenuo u mrežu. Nakon dugog pregleda VAR-a suci su procijenili da ipak nije bila riječ o zaleđu i potvrdili pogodak.

Malo je nedostajalo da domaći u 17. minuti i povise vodstvo, Mostafa Mohamed povukao je kontranapad desnim krilom, sjurio se prema kaznenom prostoru i pogodio suprotnu vratnicu.

Izjednačio je Vlašić efektnim potezom u 21. minuti, prihvatio je loptu na desnoj strani, primaknuo se sredini pa silovito potegnuo ljevicom sa 17 metara malo s desna. Lopta se od grede odbila u gol. Vlašić je uvertiru u pogodak imao i dvije minute ranije kad je Petković vješto oteo loptu suparničkom braniču pred domaćim kaznenim prostorom na desnoj strani, ubacio visoku loptu na drugu vratnicu. na rubu peterca bio je Vlašić, ali ipak suviše ukoso da bi ozbiljnije ugrozio vratara.

Na samom izmaku prvoga dijela Marko Pjaca projurio je lijevim krilom, zavrnuo u sredinu, u naletu je pred praznim golom bio Petković, ali našao se u raskoraku, lopta je otišla suviše otraga pa ju nije dobro zahvatio.

Hrvatska je priču zaključila s tri pogotka u drugom dijelu. Kapetan Luka Modrić u 57. je minuti ubacio iz kuta, a Petković na drugoj vratnici glavom zabio u bliži gornji kut za rezultatski preokret i vodstvo vatrenih. Lovro Majer još je u prvom dijelu s tri oštra ubačaja iz slobodnih udaraca gurao suigrače u šanse, a četvrti pokušaj, u 77. minuti, okrunjen je i pogotkom. Ubacio je ljevicom s desna, a na bližoj vratnici Kramarić glavom s desetak metara smjestio loptu u bliži kut. Nepunih 10 minuta kasnije Kramarić mu je uzvratio asistenciju, proigrao ga je s lijeve strane, a Majer s 15 metara pogodio suprotni donji kut.

Egipćani su smanjili duboko u sučevoj nadoknadi vremena, Mohamed Hany zavrnuo je s desna, a Mohamed Abdelmonem glavom zabio za 2:4.

 

Kairo, 26. ožujka 2024.

Prijateljska utakmica; ACUD Cup, finale

Egipat – Hrvatska 2:4

Stadion Misr

Egipat: Gabaski – Hany, Rabia, Abdelmonem, Hamdi – Afsha (68. H. Fathi), Attia (85. Atef), Tawfik (46. Kouka) – Marmoush (80. Sherif), M. Mohamed (80. Shalabi), Trezeguet (80. El Shami)

Izbornik: Hossam Hassan

Hrvatska: Labrović (46. Kotarski) – Stanišić, Vida, Pongračić, Gvardiol (60. Juranović) – Modrić (60. Marco Pašalić), Brozović (46. Kovačić); Majer, Vlašić (68. Mario Pašalić), Pjaca – Petković (68. Kramarić)

Izbornik: Zlatko Dalić

Sudac: Adalbert Diouf (Senegal), Gledatelja: 80.000

Strijelci: 1:0 Rabia (6.), 1:1 Vlašić (21.), 1:2 Petković (57.), 1:3 Kramarić (77.), 1:4 Majer (86.), 2:4 Abdelmonem (90+4.)

 

Kopirano!