Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Valur – Dinamo 0:2

Dinamo rutinski do pobjede, slijedi ciparska Omonia

Autor fotografije: Marko Lukunić/PIXSELL

Minijatura Lovre Majera, furiozni bijeg, efektan dribling i sigurna egzekucija Luke Ivanušeca usmjerili su Dinamo ka 2. pretkolu Lige prvaka gdje ih sljedećeg tjedna čeka ciparska Omonia. Plavi su u utorak navečer, ili preciznije – u utorak po polarnom danu – na Islandu svladali Valur s 2:0 što im je uz pobjedu s 3:2 iz maksimirskog ogleda bilo dovoljno za prolaz u sljedeći krug natjecanja. Prvi ogled protiv Omonije na rasporedu je u Zagrebu 20. srpnja.

  Bila je ovo „okrugla“, 100. Dinamova pobjeda u Uefinim natjecanjima od osamostaljenja Hrvatske, a maksimirski je krilni napadač Mislav Oršić, pak, novim pogotkom dodatni učvrstio mjestu na vrhu ljestvice najboljih klupskih strijelaca u povijesti europskih utakmica. Trenutačno se zaustavio na 19 pogodaka, četiri više od drugoplasiranih Slavena Zambate i Igora Cvitanovića.

  Majer je u 31. minuti na svojoj polovici terena, nadomak centra, okružen trojicom suparničkih igrača, spretnim trzajem poslao dubinsku loptu za Ivanušeca, koji je pobjegao obrani, fintom se oslobodio čuvara, utrčao s desne strane u kazneni prostor i pogodio suprotni kut za vodstvo plavih. Priču je zaključio Oršić u 88. minuti kad je na 12 metara od vrata spretno dočekao ubačaj Lirima Kastratija s desnoga krila. Loptu je zahvatio iz prve i poslao ju pod samu gredu.

  Dinamo je u prvom dijelu zaprijetio dvama udarcima u razmaku od nepune minute. Prvo je Majer s 15 metara iz poluokreta lansirao loptu malo preko vrata da bi odmah potom islandski vratar Hannes Thor Halldorsson zaustavio snažan pokušaj Brune Petkovića s 18 metara.

  Ni domaći nisu „mirovali“. Christian Køhler sa svoje je polovice poslao dugu loptu u kazneni prostor gdje je maksimirski vratar Danijel Zagorac u zadnji trenutak dohvatio ispred Gudmundura Andrija Tryggvasona. Pokušao je ubrzo potom i Kristijan Jakić kad je na rubu kaznenoga prostora dočekao „svijeću“, snažno gađao, ali je islandski vratar ipak postavio branu.

  Početkom drugoga dijela Valurov lijevi branič Johannes Vall sjurio se prema vratima, utrčao u kazneni prostor, ali i promašio vrata. Nešto je kasnije u gužvi pred Dinamovim petercem loptu dohvatio Kristinn Freyr Sigurdsson, ali je Zagorac pravodobno ušao u blok. Odmah nakon toga Dinamov je čuvar mreže zaustavio i Køhlerov pokušaj iz slobodnog udarca kad je lopta letjela preko „živoga zida“ pod gredu. Opus prilika zaključio je Mario Gavranović udarcem glavom, ali je Halldorsson ipak uhvatio loptu.

 

Reykjavik, 13. srpnja 2021

Liga prvaka, 1. pretkolo, uzvrat

Valur – Dinamo 0:2

Hildarendi stadion

Valur: Halldorsson – Saevarsson, Starke Hedlund, Christiansen, Vall – Køhler (81. H. Sigurdsson), Heimisson (81. Ormarsson); Larusson (63. Adolphsson), K. Sigurdsson, Tryggvason (83. Smarason) – Hjaltested (63. Pedersen)

Trener: Heimir Gudjonsson

Dinamo: Zagorac – Stojanović, Lauritsen, Theophile, Moubandje – Jakić (58. Franjić); Ivanušec (58. Mišić), Majer (71. Kastrati), Ademi, Oršić (89. Menalo) – Petković (71. Gavranović)

Trener: Damir Krznar

Sudac: Zaven Hovhannisyan (Armenija)

Strijelci: 0:1 Ivanušec (31.), 0:2 Oršić (88.)

AUTOR: Marko Lukunić/PIXSELL

 

Kopirano!