Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Shkupi - Dinamo 0:1

Dinamo osigurao 3. pretkolo Lige prvaka!

Maksimirski kapetan Arijan Ademi „kapetanskim“ je potezom na otvaranju drugoga poluvremena zatresao mrežu i na „svom“ stadionu u Skopju odveo svoj Dinamo u sljedeće, 3. pretkolo Lige prvaka. Zagrepčani su, nakon maksimirskih 2:2, u uzvratu na Nacionalnoj areni Toše Proeski u Skopju boljom i uvjerljivijom igrom nadvisili makedonskoga prvaka Shkupi s 1:0 pri čemu je dojam da je, zbog izostanka VAR sustava, izbrisan drugi gol maksimirske družine. U 3. pretkolu plavi će igrati protiv „starog znanca“, bugarskog Ludogoretsa koji je preskočio irski Shamrock Rovers. Bugari su u prvom dvoboju na svom terenu pobijedili s 3:0, Irci su ovoga utorka u uzvratu pred kraj vodili s 2:0, imali igrača više, ali Ludogorets je ipak smanjio na konačnih 2:1 i otklonio svu neizvjesnost. Prva je utakmica na rasporedu 2. kolovoza u Bugarskoj, a uzvrat tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Štoviše, Dinamo je ovom pobjedom osigurao plasman u skupinu barem jednog od tri Uefina natjecanja. Preskoči li 3. pretkolo i play-off, ući će u Ligu prvaka. Preskoči li 3. pretkolo i izgubi u play-offu, uskočit će u skupinu Europa lige. Bude li poražen u 3. pretkolu Lige prvaka, preselit će u play off Europa lige. Ako ondje pobijedi, ući će, dakle, u skupinu Europa lige, a u slučaju poraza uskočit će u skupinu Konferencijske lige.

Skopski je dvoboj, dakle, odlučio Ademi u 47. minuti. Bruno Petković izborio je loptu na sredini terena gdje su ga suparnici zaustavili prekršajem u trenutku kad je loptu proslijedio do Luke Ivanušeca... U nastavku akcije, dok je Petković nakon grubog starta prizemljen, maksimirska je „sedmica“ proigrala Ademija, on lansirao udesno za Luku Menala. Mladi je maksimirski krilni napadač vješto prošao braniča i oštro ubacio u srce kaznenog prostora gdje se ponovno našao Dinamov kapetan nadomak peterca i pogodio mrežu.

Samo tri minute kasnije Petković je s lijeva ubacio u sredinu, na loptu natrčao Menalo i, činilo se, povisio na 2:0. Pomoćni je sudac, međutim, označio zaleđe i veliko je pitanje bi li njegova odluka ostala na snazi da je u ovoj utakmici bio uključen VAR sustav.

Samo minutu nakon poništenoga pogotka obojica su aktera praktički ponovili identičnu scenu: Petković je ubacio s gotovo istoga mjesta, a Menalo također na istom mjestu na „drugoj vratnici“ uklizao i samo su milimetri nedostajali da bolje zahvati loptu i ugura u praznu mrežu.

Nešto je kasnije Petković ponovno proigrao Menala na desnoj strani, on proslijedio Stefanu Ristovskom koji je ubacio u sredinu. U zadnji je trenutak pred Petkovićem na samoj gol-crti izbio Vladica Brdarovski. Pokušao je i Mislav Oršić „sa svoje pozicije“, desnom nogom s lijeva gađao je suprotne rašlje, lopta je već letjela u mrežu i onda u letu uslijed efea promijenila putanju i prohujala pored gola.

U zadnjoj minuti sučeve nadoknade, kad je skopski vratar Kristijan Naumovski utrčao u Dinamov kazneni prostor, maksimirska je obrana izbila loptu, Dinamovi igrači imali otvoren put prema praznoj mreži, ali danski je sudac Jakob Kehlet u tom trenutku svirao kraj...

Štoviše, Petković je još u sučevoj nadoknadi prvoga dijela praktički već bio „promoviran u strijelca“. Izbio je posve sam pred vratara Naumovskog, ali sa šest metara odlučio se na dribling umjesto udarca. Pritom mu je domaći čuvar mreže uspio nogom iščeprkati loptu i spriječiti naoko siguran pogodak.

No, i domaći su prethodno bili blizu vodstvu. Renaldo Cephas tijekom prvog dijela prebacio se s lijevoga na desno krilo i po toj je strani u 41. minuti protutnjao do Dinamova kaznenoga prostora, izbio iskosa sam pred Dominika Livakovića, gađao suprotni donji kut, ali lopta je prohujala uza samu vratnicu.

Shkupijeva je obrana bila na posebnim iskušenjima u prvih dvadesetak minuta. Nakon kombinacije Petkovića i Roberta Ljubičića dvaput su uzastopno u istoj akciji u 13. minuti domaći u zadnji trenutak uspijevali uletjeti u blok, prvo nakon udarca Ivanušeca, a odmah potom i Darija Špikića. Samo minutu kasnije spriječili su novi blok, na odbijenu je loptu na desnoj strani natrčao Oršić, zavrnuo na „drugu vratnicu“ gdje je osvanuo Dino Perić kojem je tek koja vlas nedostajala da glavom dohvati loptu i zakuca u praznu mrežu.

Četiri minute kasnije Naumovski je zaustavio novi Petkovićev pokušaj, ovaj je put Dinamov napadač gađao glavom. U 35. je Josip Mišić ubacio u kazneni prostor, Petković s lijeve strane spustio loptu glavom, a Špikić u gužvi s pet metara pogodio vratara.

U međuvremenu su i domaći imali dvije prilike. Freddy Alvarez u 21. je minuti ubacio iz slobodnog udarca s lijeva, a Xhelil Abdulla glavom poslao malo preko gola. Lopta je iznad grede proletjela i nakon Quevenova pokušaja sa 17 metara u 30. minuti.

 

Skopje, 26. srpnja 2022.

Liga prvaka, 2. pretkolo, uzvrat

Shkupi – Dinamo 0:1

(prva utakmica: Dinamo – Shkupi 2:2)

Nacionalna arena Toše Proeski

Shkupi: Naumovski – Brdarovski (83. Trapanovski), Margvelashvili, Abdulla (60. Adem), Sheji – Senghor; Hamidi (38. Gjorgiev), Alvarez, Queven, Cephas – Adetunji

Trener: Goce Sedloski

Dinamo: Livaković – Ristovski (90+3. Moharrami), Lauritsen, Perić, Ljubičić – Mišić, Ademi; Špikić (46. Menalo), Ivanušec, Oršić (90+6. Gojak) – Petković

Trener: Ante Čačić

Sudac: Jakob Kehlet (Danska)

Strijelac: 0:1 Ademi (47.)

Kopirano!