Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

UEFA Youth League

Dinamo propustio prilike, bodovi ostali u Salzburgu

Autor fotografije: PIXSELL

Nekoliko propuštenih prilika, dopadljivih akcija i lopta koja je u par navrata proletjela uza sami okvir gola... Ofenzivni arsenal mladih Dinamovih nogometaša uz ovakav splet okolnosti ipak nije bio dovoljan za bod(ove) u Grödigu, predgrađu Salzburga. 

U ogledu 3. kola E skupine UEFA Youth League, Uefine Lige prvaka mladih, vrlo dobra momčad Salzburga svladala je Dinamo s 2:0. Plavi su tako, nakon početne zagrebačke pobjede protiv Chelseaja, poraženi u Milanu i Salzburgu, ali do kraja nadmetanja preostala su, dakle, još tri kola, a prvo sljedeće iskušenje bit će novi ogled protiv Austrijanaca, 11. listopada u Kranjčevićevoj.

Ključno ime utakmice bio je Salzburgov zadnji vezni, Tolgahan Sahin, koji je u 71. minuti asistirao za prvi, a u 90. maestralno pogodio mrežu za drugi Salzburgov gol.

Vodeći je pogodak potpisao neugodni napadač Karim Konate. Pritom je Sahin udarcem iz prve poslao dugu loptu u for, Konate ju spretno prihvatio, othrvao se pratnji i prebacio vratara Luku Pršlju. Na samom izmaku 90. minute Sahin je iz slobodnog udarca s desne strane posve iskosa, ljevicom lansirao loptu u suprotni kut pri čemu je pogodila vratnicu i odbila se u mrežu.

Ambiciozno su domaći krenuli od samoga starta, Konate je već u 6. minuti zaprijetio s lijeva, a Matija Ruškovački izbio s gol-crte. Ubrzo je potom Dinamov kapetan Luka Lukanić oštro gađao s 15 metara, ali je lopta prohujala malo iznad grede.

U razdoblju od nepune minute, u 16. i 17., obje su momčadi bile nadomak pogotku. Prvo je Marko Brkljača na desnoj strani, uz gol-aut crtu, vješto odigrao petom, loptu prihvatio Fran Topić i s desetak metara pogodio vratara. Zaiskrilo je odmah na drugoj strani gdje je opet sveprisutni Konate, također s desetak metara, ali s lijeva, oštro gađao suprotni donji kut, a lopta uzdrmala vratnicu.

Salzburgov lijevi bek Mario Pejazić ušuljao se u gužvu u Dinamov kazneni prostor, došao s lijeva do gol-aut crte, u padu uspio poslati povratnu koju je dohvatio Zeteny Jano, ali je Maro Katinić ipak izbio loptu pred samim golom.

Vratar Pršlja ubrzo je zaustavio snažan udarac kojeg je s ruba kaznenog prostora uputio Moussa Yeo

Nedugo prije vodstva domaćih Dinamo je mogao okrenuti „kolo sreće“ na svoju stranu. Lukanić je zavrnuo iz slobodnog udarca s lijeva na suprotnu stranu, a Topić na vrhu peterca glavom poslao malo pored bliže vratnice.

Konate je odmah potom, u uvertiri prvog pogotka, prošao kroz gužvu u Dinamovu kaznenom prostoru, došao na vrh peterca, ali su Katinić i vratar Pršlja u zadnji trenutak spasili mrežu. Maksimirski je čuvar mreže u 82. minuti, dakle kod vodstva domaćih s 1:0, obranio i snažan pokušaj Luke Reischla.

 

Grödig, 5. listopada 2022.

UEFA Youth League, skupina E, 3. kolo

Salzburg – Dinamo 2:0

Stadion Grödig

Salzburg: Krumrey – Gevorgyan (46. Bijelić), Baidoo, Moswitzer, Pejazić (75. Reischl) – Sahin; Yeo (46. Lechner), Jano (61. Sulzbacher), Hofer – Havel (61. Crescenti), Konate

Trener: Fabio Ingolitsch

Dinamo: Pršlja – Gubijan (75. Čuljak), Živković (89. Cvetko), Katinić, Ruškovački – Krdžalić; Topić (75. Majdandžić), Brkljača (61. Tonon), Lukanić, Rukavina – Šakota (75. Vrbančić)

Trener: Ivan Senzen

Sudac: Tomaš Klima (Češka)

Strijelci: 1:0 Konate (71.), 2:0 Sahin (90.)

 

Kopirano!