Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo – Varaždin֗ 2:1

Dinamo nadahnutom i uvjerljivom izvedbom do novih bodova

Autor fotografije: Luka Stanzl/PIXSELL

Bio je to Dinamov "ples na kiši", stadionom su dominirali pljesak i pljusak – gromki aplauz plavima u ovoj kišovitoj maksimirskoj srijedi... Dinamo je ovoga poslijepodneva u dopadljivoj izvedbi uz atraktivan, otvoreni, napadački nogomet s mnoštvom prilika, svladao Varaždin s 2:1 u ranije odgođenom dvoboju 5. kola SuperSport HNL-a. Konačan je ishod pomalo u neskladu sa zbivanjima na terenu, a glavni je razlog raspoloženi varaždinski vratar Oliver Zelenika, nekadašnji Dinamov čuvar mreže, koji je ovom prilikom u čudesnom vratarskom zanosu bekendirao brojne plotune maksimirskih nogometaša.

Varaždinci su od 64. minute igrali s desetoricom nakon što je isključen stoper Luka Jelenić zbog prekršaja na Martinu Baturini. Jelenić je u tom trenutku bio u ulozi zadnjeg braniča pa je dobio izravni crveni karton.

Dinamo je od samog početka nizao napade, dopadljivim je i brzim dodavanjima pronalazio pukotine kroz gustu varaždinsku obranu, a ovakva nadahnuta i kreativna izvedba rezultirala je upravo takvom – nadahnutom i kreativnom akcijom za vodstvo u 26. minuti. Maestralnim ju je potezom pokrenuo Josip Mišić, sa svoje je polovice efektno desnom vanjskom katapultirao dugu loptu udesno u for Baturini koji se zavukao iza leđa obrane, vješto primirio loptu, filigranskim dodirom izbacio braniča iz težišta izborivši poziciju za udarac pa desnom nogom plasirao u suprotnu "malu mrežu".

Novu je deliciju u 53. minuti priredio Gabriel Vidović potpisavši drugi Dinamov gol. I to kako! Marko Bulat proigrao ga je na lijevoj strani, Vidović spretno prihvatio loptu, fintom zanjihao braniča, pa s lijevog kuta kaznenog prostora sjajno "odglumio" Mislava Oršića i precizno desnom nogom lansirao u suprotni gornji kut. 

Natruhu neizvjesnosti u utakmicu unio je Domagoj Drožđek spretnom reakcijom u 72. minuti smanjivši Dinamovo vodstvo na 2:1. Vito Šegović proigrao ga je dubinskim dodavanjem, Kevin Theophile nije ga uspio najbolje zatvoriti, Drožđek se probio ispred njega, izbio sam pred vratara Ivana Nevistića koji je odbio prvi udarac... Lopta se ponovno dokotrljala do varaždinskog napadača koji ju je potom skrenuo u praznu mrežu.

Još je u 10. minuti Maxime Bernauer ubacio iz pozadine s desna na drugu vratnicu, Baturina spustio glavom, domaći kratko izbili, natrčao je Vidović, ali bio je u raskoraku pa nije uspio zahvatiti loptu. Prihvatio ju je Fran Brodić i potegnuo iz okreta, ali u blok.

Bruno Petković s nekoliko je minijatura i driblinga u mjestu njihao suparničke braniče i mamio pljesak publike. Tako je, primjerice,u 20. minuti lansirao sjajnu dubinsku na lijevoj strani u for Baturini koji je utrčao u kazneni prostor, zaobišao vratara, ali pritom otišao suviše ukoso pa mu je varaždinski čuvar mreže ipak ušao u udarac.

U uvertiri Dinamova vodećeg gola Zelenika je paradom iščupao loptu ispod grede kad je Mauro Perković gađao glavom nakon kornera. Bila je to nezgodna žabica, lopta se nakon Perkovićeva udarca odbila od tla i letjela pod samu gredu...

Ubrzo nakon Dinamova vodstva pokušao je i Mišić, također glavom nakon udarca iz kuta, ali lopta je prohujala malo preko gola.

Zelenika je u 40. minuti spriječio naoko siguran novi Dinamov pogodak. Baturina je sa sredine vještim trzajem poslao "hipnotizirajuću" nisku loptu kroz kompletan obrambeni red, pritom ju je Petković lucidno propustio kroz noge dodatno zbunivši suparnike, utrčao je Brodić, osvanuo sam pred gostujućim vratarem koji je sjajnom reakcijom ipak spriječio novi gol.

Zablistao je Zelenika i u 57. minuti, dakle nedugo nakon Dinamova drugog gola. Dario Špikić potegnuo je s 18 metara s desna pod samu gredu, a varaždinski vratar u letu uspio skrenuti malo iznad gola.

Novim čudesnim letom Zelenika je u 80. minuti, netom nakon što je Varaždin smanjio vodstvo, zaustavio treći Dinamov gol. Mišić je zavrnuo iz kuta, Perković gađao glavom s vrha peterca, a varaždinski vratar poput mlažnjaka doletio u kut i ispriječio se lopti.

U sučevoj nadoknadi vremena prvo je Sandro Kulenović gađao glavom, a lopta pogodila gornji dio grede. Nedugo potom Takuro Kaneko na desnoj je strani poslao dugu loptu u for Kulenoviću, on u kontri zavrnuo pred gol. Ondje je utrčao Petković, potkopao loptu pored Zelenike, ali otkotrljala se pored vratnice.

Zagreb, 17. travnja 2024.

SuperSport HNL, 5. kolo

Dinamo – Varaždin 2:1

Stadion Maksimir

Dinamo: Nevistić – Bernauer, Theophile, Perković – Špikić (88. Kaneko), Bulat (69. Ademi), Mišić, Baturina (69. Vrbančić), Vidović (69. Ogiwara) – Petković, Brodić (82. Kulenović)

Trener: Sergej Jakirović

Varaždin: Zelenika – Škaričić, Jelenić, Ba, Boršić (83. Vuk) – Marina, Lusavec; Šego (46. Vukčević), Belcar (46. Šegović), Poldrugač (46. Drožđek)  – Dabro (69. Mištrafović)

Trener: Nikola Šafarić

Sudac: Duje Strukan (Split), Gledatelja: 5.128

Crveni karton: Jelenić (Varaždin, 64., prekršaj)

Strijelci: 1:0 Baturina (26.), 2:0 Vidović (53.), 2:1 Drožđek (72.)

Kopirano!