Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

B momčad

Dinamo na prijateljskom turniru Al Abtal International Cup

Autor fotografije: GNK Dinamo

B momčad Dinama sudjelovat će na drugom izdanju istaknutog prijateljskog međunarodnog turnira ''Al Abtal International Cup'' koji će biti održan u Španjolskoj pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Saudijske Arabije.

Dinamo je dobio poziv za sudjelovanje na jakom prijateljskom turniru na kojem će sudionici biti i Real Madrid, Liverpool, Legia, Shakhtar, Real Sociedad, Olympique Marseille kao i druge jake momčadi. Cilj održavanja jednog ovakvog turnira je razvoj i promocija talentiranih igrača, kao i povezivanje klubova sudionika.

Natjecanje u obliku prijateljskog kupa bit će održano kroz grupnu fazu koja počinje u studenom 2021. godine. Momčadi su podijeljene u 4 skupine, a nakon toga slijedi knock-out faza turnira. Turnir će biti održan u gradu Salou što je 110 km južnije od Barcelone.

Dinamo je smješten u skupinu B u kojoj će igrati protiv klubova Olympique Marseille, Real Sociedad, Valencia, Green future falcons i Saudi future falcons ''White''.

B momčad Dinama u ponedjeljak je odradila testiranje na Covid-19, a put u Španjolsku na rasporedu je u utorak u ranim jutarnjim satima.

U prvoj utakmici protivnik Dinama bit će Olympique Marseilles, u srijedu 3.11. s početkom u 10:30 sati.

Popis igrača

Anes Krdžalić, Ante Crnac, Bartol Barišić, Dino Mizić, Dominik Braun, Gabriel Rukavina, Ivan Mandić, Ivan Laća, Josip Mihalić, Lovro Gubijan, Luka Lukanić, Marko Soldo, Marko Novak-Stanko, Maro Katinić, Mislav Zadro, Moreno Živković, Patrik Klančir, Vinko Rozić

--

SKUPINE

Skupina A / Western Europe: Real Madrid, Liverpool, Atletico Madrid, Sporting, Green future falcons, Saudi future falcons ''White''

Skupina B / Mediterranean: Dinamo, Olympique Marseille, Real Sociedad, Valencia, Green future falcons i Saudi future falcons ''White''

Skupina C / Eastern Europe: Shakhtar, Legia, Slavia Prag, Midtjylland, Green future falcons, Saudi future falcons ''White''

Skupina D / Middle East: Uskoro će biti definirani sudionici

--

RASPORED SKUPINE B

03.11.2021.
OLYMPIQUE MARSEILLE - GNK DINAMO

08.12.2021.
GNK DINAMO – VALENCIA CF

12.01.2022.
REAL SOCIEDAD - GNK DINAMO

02.02.2022.
GREEN FUTURE FALCONS - GNK DINAMO

16.03.2022.
WHITE FUTURE FALCONS - GNK DINAMO

https://alabtalcup.com/en/edicion/2nd-edition/

--

Na prvom izdanju turnira titulu pobjednika ponijela je španjolska ekipa Valencia nakon 2:1 pobjede protiv Atletico Madrida u finalu.

Uz europske momčadi sudjeluju i nogometne ekipe Green future falcons i Saudi future falcons ''White'' sastavljene od mladih talentiranih igrača koji sudjeluju u programu stipendija kao najbolji talenti iz Saudijske Arabije. 

--

Trener Igor Cvitanović: Ovo je lijepa priča i drago nam je što imamo priliku sudjelovati

Mladi Dinamovi nogometaši sljedećeg će tjedna startati u novo natjecanje, prestižni Al Abtal International Cup. Riječ je o nadmetanju koje je slično Premier League International Cupu u kojem je mlada momčad Dinama redovito sudjelovala zadnjih godina. Taj je turnir u međuvremenu „zamrznut“ zbog pandemije pa se slična platforma otvorila u Španjolskoj pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Saudijske Arabije u obliku prijateljskog kupa.

– Ovo je sigurno lijepa priča i drago mi je što će naši mladi igrači imati priliku sučeliti se s vršnjacima iz najboljih europskih klubova. To je sjajna mogućnost da vidimo gdje smo i što smo. Raspored je, istina, malo naporan i zgusnut, većina tih nogometaša igra Drugu HNL. Raspored je zahtjevan, ali snaći ćemo se. Svaka utakmica protiv tako velikih suparnika svakako im znači i snažan dodatni motiv, jasno je da će silno htjeti na pravi način promovirati i klub, a i sebe. Sve ćemo učiniti da Dinamo izgleda dobro i predstavi se kako treba na prijateljskom turniru – istaknuo je trener mlade Dinamove momčadi Igor Cvitanović.

Poziv na ovakav turnir samo je još jedna potvrda sjajnom radu, ali i ugledu Dinamove nogometne škole.

– Svi znamo da je Dinamova škola jako respektabilna u cijelom svijetu, dakle ne samo u Europi. Meni osobno, a sasvim sigurno i mladim igračima i svima koji smo u Dinamu, velika je čast i privilegij biti na ovakvom događaju s najboljim momčadima širom svijeta. Pritom svakako želim zahvaliti i kolegi Romeu Jozaku koji je puno pomogao u ovom projektu.

Momčad Dinama u utorak putuje u Španjolsku na prvu utakmicu:

– Već u utorak putujemo, a to znači da ćemo u ponedjeljak odraditi i testiranje i trening. Nakon toga, u utorak ujutro, krećemo prema Barceloni. Plan je otprilike odigrati jednu utakmicu mjesečno. Imamo pet dvoboja u skupini, najbolji će izboriti plasman u završnicu koja će biti u svibnju.

Cvitanovića posebno veseli što će u Dinamovoj skupini biti i njegov nekadašnji klub, Real Sociedad.

– Posebno mi je drago da ćemo igrati protiv Real Sociedada, veselim se što ću se sresti s ljudima iz kluba, vjerojatno neke poznajem i od ranije. Vidjet ću tko je sve uključen u stožer njihove mlade momčadi, je li možda ondje netko iz moje generacije. Imamo dobru skupinu, tu su Real Sociedad, Olympique Marseille, Valencia... Mislim da možemo sa svima ravnopravno igrati – zaključio je trener Cvitanović.

 

Kopirano!