Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Gorica - Dinamo 0:2

Dinamo dopadljivom igrom do velike pobjede u Velikoj Gorici

Autor fotografije: Igor Kralj/PIXSELL

Otvoreni gard, pobjednički pristup, taktička raznolikost i velika tri boda... Uz gromko slavlje plavih navijača čije su pjesme dopirale s obiju tribina velikogoričkog stadiona. U dopadljivoj izvedbi uz atraktivne akcije i vješto kreirane prilike, uz kombinatornu igru Dinamo je u gostima svladao Goricu s 2:0 u ogledu 30. kola SuperSport HNL-a.

Martin Baturina u 13. je minuti presjekao loptu na svojoj polovici i odmah precizno lansirao u for Sandru Kulenoviću koji se s centra sjurio sam prema vrataru i bez poteškoća plasirao u mrežu za vodstvo.

Čudesnu je minijaturu Petar Sučić priredio u 68. minuti, poput hidroglisera je protutnjao desnom stranom, a na valovima njegovih driblinga otklizala su dvojica braniča, na kraju i sam vratar Ivan Banić.... Pritom je Sučić vješto podvalio rolicu Kulenoviću praktički pred praznom mrežom za naoko siguran drugi Dinamov gol, ali maksimirski napadač nije najbolje zahvatio loptu pa je preletjela gredu.

No, zato je pobjedu u 88. minuti potvrdio Marko Bulat sjajnim filigranskim udarcem u sami donji kut. Prethodno je Stefan Ristovski povukao napad s desna, a kad se činilo da će ubaciti visoku loptu pred vrata, lucidno je poslao oštru, nisku paralelu ulijevo ka rubu kaznenog prostora gdje je osvanuo Bulat i silovito i precizno pogodio bliži donji kut.

Baturina je zaprijetio još na otvaranju kako bi zagrijao Banićeve dlanove, gađao je u 5. minuti s ruba kaznenog prostora u sami donji kut, ali je velikogorički čuvar mreže uspio skrenuti loptu.

Dinamo je ubrzo nakon vodstva bio nadomak novom pogotku, Gabriel Vidović s lijeva se vještim lažnjakom oslobodio čuvara pa oštro gađao, ali i ovaj put se ispriječio Banić.

Domaći su u 26. minuti povukli obećavajuću kontru i stavili maksimirsku obranu na kušnju. Josip Mitrović projurio je desnim krilom, ušao u kazneni prostor gdje mu je Josip Mišić izbio loptu klizećim startom. No, pritom ju je na lijevoj strani dočekao Gabriel Rukavina koji je pratio tranziciju, vještim driblingom izborio poziciju za udarac, potegnuo sa sedam metara, ali je vratar Ivan Nevistić efektno obranio. Na obijenu je loptu natrčao Andrej Lazarov, ali nije bio precizan.

Ponovno je pritisnuo Dinamo i samo dvije minute potom ponovno namučio domaću obranu. Baturina je nadirao s desna, oštro zavrnuo pred vrata, u gužvi se odbila ka rubu kaznenog prostora gdje je u punom naletu bio Vidović, silovito potegnuo s desetak metara, ali pred gol-crtom uspio ju je skrenuti Krešimir Krizmanić.

U smiraju prvog dijela ponovno je Vidović priredio nered na lijevoj strani, driblingom se oslobodio pratnje pa snažno gađao, ali je Banić postavio branu.

Na otvaranju drugog poluvremena Kulenović je, nakon ubačaja iz kuta, dočekao loptu na 14 metara i iz mjesta potegnuo volejem, ali prohujala je malo preko gola.

Velika Gorica, 13. travnja 2024.

SuperSport HNL, 30. kolo

Gorica – Dinamo 0:2

Gradski stadion Velika Gorica

Gorica: Banić – Krizmanić, Maloča, Leš, Štiglec – Mrzljak, Pršir (82. Kapulica); Mitrović (73. Jurić), Lazarov (46. Soldo), Rukavina (87. Vrzić) – Vujnović

Trener: Rajko Vidović

Dinamo: Nevistić – Ristovski, Theophile, Perković – Kaneko (64. Bernauer), Sučić (84. Ademi), Mišić, Baturina (72. Bulat), Vidović (64. Hoxha) – Petković, Kulenović (84. Rog)

Trener: Sergej Jakirović

Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec), Gledatelja: 5.751

Strijelci: 0:1 Kulenović (13.), 0:2 Bulat (88.)

Kopirano!