Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Mislav Oršić

U Dinamu raste još bolja generacija od moje

   Atalanti je zabio i nogom i glavom i dalekometnim udarcem, zabio je tri i u blistavoj izvedbi protiv Rijeke na Rujevici, triput je proparao i mrežu Gorice na njezinu terenu, a kako bi tek bilo da je i sreća barem „koji milimetar“ pomazila plave protiv Shakhtara u Kharkivu kad je prvo pogodio vratnicu, a u završnici vješto proigrao Danija Olma kojem je također vratnica ispriječila na putu u mrežu... Maksimirska jurilica, dribler, paker i strijelac Mislav Oršić odigrao je sjajnu sezonu, ali koliko god to mamilo smiješak na lice, svima su nam misli sada usmjerene ka drugim, životnim temama.

   – Ne smijem biti sebičan i gledati svoje osobne interese u ovakvoj situaciji. Sad mi je jedino bitno da svi skupa izađemo iz ovoga kaosa sa što manjim posljedicama – provukao je Oršić u razgovoru za Sportske novosti.

 – Osjećam se pomalo čudno. Imamo program po kojem radimo, samostalno treniramo i vježbamo u kući. Ostatak vremena provodim s obitelji, ne izlazimo previše van. Baš čudno. Čini se da će ovo biti najdulje razdoblje bez nogometa u mojoj karijeri, ali iz ove kože ne možemo. Stanje je takvo i moramo se prilagoditi kako bi sve to što prije završilo. Moramo biti odgovorni prema sebi, klubu i svima drugima.

  Kako vidi blisku budućnost? Doći će vrijeme kad će se sve vratiti u normalne okvire i kad ćemo se ponovno moći okrenuti nogometu. Koliko bi mu, primjerice, trebalo vremena za povratak u formu nakon toliko duge stanke?

  – U ovom je trenutku teško išta predviđati. Siguran sam da se nitko neće zalijetati i pustiti nas da igramo ili treniramo dok nije vrijeme za to. Uostalom, imamo odgovorne ljude u zemlji, hrvatskom nogometu i Dinamu, oni će pronaći pravo rješenje. Ali, kada jednom krene, onda mi moramo biti spremni. Vjerujem da neće biti problema s formom jer svi smo mi sportaši i znamo paziti na svoje tijelo i tijekom stanke. Volio bih, recimo, da naslov prvaka potvrdimo na travnjaku. Do kraja lipnja ima dovoljno vremena i vjerujem da ćemo završiti prvenstvo tamo gdje smo i počeli – na terenu.

   Oršić je bio među kandidatima za sastav hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu ovoga ljeta. No, Euro je odgođen na godinu dana.

  – Teško mi je uopće razmišljati o tome. Nadao sam se odlasku na EP, ali sada je to u drugom planu. Puno se toga može dogoditi u godinu dana i nema smisla opterećivati se time. Do reprezentacije su me dovele moje igre i golovi, na meni je da nastavim tako čim završi ova situacija. Sve sam u karijeri napravio sam, svojim trudom, odricanjem i talentom. Tako ću i nastaviti.

   Uvjeren je i u Dinamov pozitivan niz, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.

  – Dinamo će uvijek biti kandidat za Ligu prvaka. Zato što je postavljen sustav koji te drži na vrhu. Zato što nakon moje generacije u Dinamu dolazi još bolja koja je na korak do plasmana u polufinale juniorske Lige prvaka. Zato što Dinamo dovodi kapetana Arsenala, zvijezdu Rome, reprezentativca Argentine i samo ih priključuje koncentraciji domaćih talenata. Za Dinamovu se budućnost ne trebamo bojati.

  Koliko će svi ovi problemi i globalna kriza utjecati na sami nogomet?

  – Promijenit će se općenito filozofija života, a sukladno tome i nogomet će dobiti drugu dimenziju. A, hoće li se ljudi vratiti nekim korijenima i početi uživati u malim stvarima, u druženju s obitelji, odlascima na utakmice ili nešto slično, ne znam. No, ovo bi svakako mogao biti okidač promjena životnih navika. Da svi skupa malo usporimo i uživamo u trenucima – dodao je Oršić.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...