Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Trophy Tour '67.

Varaždin i Čakovec uz Dinamo i plave veterane

Dinamo je ovoga vikenda u brzom ritmu uspješno „odvozio“ dvije etape Trophy Toura, zabavne i sadržajne rute „kroz Hrvatsku“. Svojevrsna turneja posvećena generaciji koja je 1967. godine osvojila pokal Kupa velesajamskih gradova, kasnijega Kupa Uefa, odnosno Europa lige, ovoga se vikenda zaustavila u Varaždinu i Čakovcu, a lokalne navijače, ljubitelje i simpatizere plavih pozdravili su Marijan Čerček i Branko Gračanin, članovi udarne postave s finalnih utakmica 1967. protiv Leeds Uniteda.

U veselom druženju i žustrim raspravama s navijačima i novinarima popularni su maksimirski veterani detaljno opisivali Dinamov put do pokala, prisjećali se suparnika, postignutih pogodaka, ali bilo je i – „polemičkih“ tonova. Kad je, primjerice, Čerček, obraćajući se Varaždincima putem razglasa i izravno u eter radijskih postaja, opisivao način kojim je postigao prvi pogodak Leedsu u Zagrebu, veselim bi tonom sa strane uskočio Gračanin.

- Kak' si ga zabio? Onak' kak' i uvijek – slučajno - sa smiješkom bi dobacio Gračanin i namignuo okupljenim kibicima.

- Nema veze, nek' je i slučajno. Nek' smo onda i slučajno osvojili trofej - vješto se snašao Čerček, a potom ponovno morao reagirati na Gračaninovu „opasku“: - Da, pričali su da je Čera nadvisil Charltona. Znate li kak' ga je nadvisil? Tak' da je Charlton pao, a Čerček dočekal loptu glavom - peckao je Gračanin.

- Pa, i to znači da sam ga nadvisio. Kad sam došao do lopte, bil sam u višem položaju nego Charlton, ha ha ha...

I ova dva „štikleca“ s međusobnim peckanjem dvojice nerazdvojnih prijatelja ilustriraju u kakvom ozračju prolazi Dinamov Trophy Tour.

U Varaždinu im se priključio i Stjepan Cvek, brat jednoga od najboljih braniča u Dinamovoj povijesti, Rudolfa Cveka, koji nažalost više nije među nama. U finalnim je dvobojima tada ozlijeđenoga Cveka na mjestu desnoga beka mijenjao Gračanin.

- Kad me trener Ivica Horvat pitao mogu li zamijeniti Cveka, odgovorio sam: 'Ne mogu.' Ja mogu odigrati njegovu poziciju, i pritom mislim da je mogu odigrati jako dobro. Ali, ne mogu zamijeniti Cveka, jer on je tu bolji igrač od mene - rekao je Gračanin, ovaj put u ozbiljnom tonu.

Nakon što je, netom iza podneva, završeno druženje s Varaždincima, plava se ekspedicija preselila u Čakovec gdje ju je dočekao još jedan nekadašnji proslavljeni maksimirski nogometaš, Drago Vabec.

- Sjećam se, u doba kad su oni osvojili Kup velesajamskih gradova, imamo sam 17 i pol godina - rekao je Vabec na druženju s novinarima upriličenoj u dvorani Gradske kavane gdje je nastupio zajedno s Gračaninom i Čerčekom.

I u Čakovcu su, baš kao i nekoliko sati ranije u Varaždinu, građani imali priliku obići Dinamov štand, družiti se s veteranima, evocirati uspomene, kupiti suvenire, a sve to uz dobru glazbu, mahom taktovima iz 1960-ih godina... Sve je bilo začinjenom i nagradnim igrama, ako i sadržajem za mlađe navijače koji su se rado odazvali „turniru“ u stolnom nogometu i nogometnoj video igrici...

Dinamovi su veterani, uz pomoć članova Počasnog zdruga Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, položili vijenac i zapalili svijeće ispred Zida boli u Čakovcu u spomen na poginule i nestale branitelje Domovinskog rata iz Međimurja.

 

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...