Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Dinamovoj školi trostruka kruna

Nagrade juniorima, kadetima i pionirima

Bio je to „hommage“ sjajnoj završnici sezone, posveta trima darovitim naraštajima mladih Dinamovih nogometaša koji su svome klubu ove sezone poklonili – trostruku krunu u HNL-u! Naslov prvaka osvojili su i juniori i kadeti i pioniri slijedeći tako „smjernice“ udarnoga maksimirskog sastava. U čast Dinamove mladosti klupski su čelnici zajedno s predstavnicima Hrvatskoga nogometnog saveza pripremili svečanost dodjele pehara i medalja, a sve je, zapravo, sličilo „olimpijskom defileu“: igrači i stožer po trofeje i odličja dolazili su u „defileu“: prvo junior pa kadeti pa pioniri. Uostalom, i na terenu su se saživjeli s olimpijskim sloganom – „brže, više, jače“. A, ove sezone upravo su oni bili – najbrži, najviši i najjači.

Laureate su na svečanosti pozdravili klupski predsjednik Mirko Barišić, predsjednik Uprave Igor Kodžoman, sportski direktor Marijan Vlak, voditelj Dinamove nogometne škole Ivo Šušak, dok je Tomislav Svetina bio u ulozi klupskoga potpredsjednika, ali i dopredsjednika Hrvatskoga nogometnog saveza. U ime HNS-a mlade Dinamove nogometaše pozdravili su i član Izvršnoga odbora Nenad Črnko te povjerenik natjecanja Josip Brezni.

– Drago nam je da ste na tragu naših sjajnih ranijih generacija. Čestitamo vam na uspješnoj sezoni, na svemu što ste postigli, svjesni smo da je za takav uspjeh potrebno mnogo truda i odricanja. Jedino se nadamo da vam škola nije zbog toga puno patila. Pred nama je Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, a nastavite li ovakvo naporno i savjesno raditi, vjerujem da će i mnogi od vas danas, sutra nastupiti na svjetskom prvenstvu. Nadam se, također, da ćete do takve, visoke razine doći upravo iz Dinama jer vam u vašem nogometnom razvoju i brušenju talenta upravo Dinamo može najviše pružiti – istaknuo je Tomislav Svetina.

„Defile“ je krenuo od starijih prema mlađima pa su tako pokal i medalje prvo primili Dinamovi juniori, koji su, predvođeni trenerom Tomislavom Rukavinom, naslov osvojili dojmljivom izvedbom u zadnja dva mjeseca sezone kada su u furioznoj završnici prestigli dotad vodeći Hajduk, pobijedili ga 3:1 i time počeli seriju od osam pobjeda koja ih je vinula do samoga vrha. Ovaj je naraštaj osvojio i prestižni FIFA Youth Cup u Švicarskoj. Kratak je govor u ime momčadi održao kapetan Tom Alen Tolić.

Kadeti su naslov osvojili još uvjerljivije, čak četiri kola prije kraja, i to u sezoni u kojoj su momčad vodila dvojica trenera. Momčad je u sezonu uveo Ivan Prelec, a nakon njegova odlaska u Goricu nakon petoga kola na njegovo je mjesto uskočio Andrej Mioković i lansirao kadete prema naslovu prvaka. Mikrofon su ovom prilikom, s riječima zahvale (su)igračima i samome klubu na podršci, uzeli trener Mioković i kapetan Tomislav Krizmanić.

Generacija maksimirskih pionira, igrača rođenih 2003. godine, pod vodstvom je trenera Joze Bandića imala najuvjerljiviju sezonu. Osvojili su i prvenstvo i kup, a podsjećamo da su lani dohvatili zlato na Nike Premier Cupu u Berlinu. U 30 prvenstvenih kola upisali su čak 28 pobjeda te po jedan remi i poraz uz dojmljivu razliku pogodaka 148:11. Štoviše, naslov pobjednika hrvatskoga Kupa dohvatili su bez ijednoga primljenog gola u šest utakmica uz gol-razliku 31:0. Vratar Mislav Zadro povezao je čak 16 utakmica bez primljenoga pogotka, a napadač Bartol Barišić primio je pokal za najboljega strijelca sa čak 57 golova u 34 utakmice! Suigrače je govorom podrške i zahvale pozdravio kapetan Tomislav Duvnjak.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...