Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

UEL

VIDEO: Trener Damir Krznar i Stefan Ristovski nakon utakmice

Dinamo nije ostvario pozitivan rezultat u Beču. Momčad Rapida upisala je 2:1 pobjedu, dok je jedini strijelac za Dinamo bio Mislav Oršić.

U nastavku pogledajte što su nakon utakmice izjavili trener Damir Krznar i Stefan Ristovski.

 

Igrači Rapida bili su agresivni, rastrčani, prisutni na svakoj lopti, željeli su pobjedu više od nas, do nje su i došli, zasluženo su pobijedili i na tome im čestitam, istaknuo je Dinamov trener Damir Krznar neposredno nakon dvoboja u Beču gdje je Rapid u 3. kolu Europa lige svladao zagrebačku momčad s 2:1.

– Nama je žao što nismo uspjeli parirati. Nakon primljenog gola jednostavno nismo više uspjeli odgovoriti Rapidu, brzali smo, radili puno grešaka i, što je ključno, imali smo malo osvojenih „drugih lopti“ – dodao je trener Krznar.

Bruno Petković zbog ozljede je igru morao napustiti nedugo prije kraja prvoga poluvremena.

– Bila je to prinudna izmjena i to nas je malo poremetilo u organizaciji napada. Imao je ozljedu glave još iz prošle utakmice u Rijeci, vjerovali smo da će to proći, pokušao je, ali nije išlo. Nakon dvije lopte koje je morao odigrati glavom, osjetio je da više neće moći. A, igra glavom bitna nam je i u prekidima i općenito u napadačkoj igri. Morali smo ga mijenjati jer nije mogao funkcionirati na način kako je to trebalo.

Dojam je da je Dinamov ulazak u utakmicu bio sličan načinu na koji je ušao u prethodni dvoboj u Rijeci, s puno izgubljenih duela, bez osvojenih „drugih lopti“.

– Upravo smo to isticali kroz cijeli tjedan, dakle agresivnost i pritisak na „drugu loptu“. I pripremali smo utakmicu na način da će baš to biti ključ, jer uvijek vas momčadi koje su al pari s vama ili možda i ispod vaše kvalitete mogu svladati na snagu, htijenje, volju. Nismo odgovorili na to, a svemu je kumovala i mala nervoza pa i neorganiziranost u fazi napada. Kad si inferioran u fazi obrane, onda i napad pati. Pozabavit ćemo se uzrocima unutar četiri zida, ali sigurno je da ćemo nešto morati mijenjati.

Na kraju je bilo i dosta nervoze, puno naguravanja. Kako komentirate sudački kriterij?

– Ne volim tražiti alibije u trećoj strani, sutkinja je odradila utakmicu najbolje što je mogla, u nekim je trenucima griješila i sad nije bitno je li to bilo više na našu ili na štetu suparnika. Mi smo bili lošiji nego sutkinja. Nervoza? Da, to se javlja kad ti neke stvari ne polaze za nogom. Bilo je to nepotrebno s naše strane. Praktički smo si sami uzeli zadnje minute nervoznim reakcijama prema suparničkim igračima i sucima, ali razumijem jer kad je voda u ušima, nekad povlačite i nerezonske poteze – zaključio je trener Krznar.

Slično razmišlja i Dinamov desni branič Stefan Ristovski.

– Rapid je bio bolji suparnik i čestitam mu na pobjedi. Uspjeli su zabiti dva gola, nakon toga su stali u dva bloka za koji nismo uspjeli pronaći rješenje. Ako u nogometu nisi agresivan i ne dobivaš duele, suparnik te kazni. Na kraju bih se svakako želio zahvaliti navijačima koji su nas bodrili cijelu utakmicu – istaknuo je Ristovski.