Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Uoči utakmice

Trener Čačić: Veselimo se utakmici i susretu s Bručićem

U „zavjetrini“ Dinamovih nastupa u Ligi prvaka, prvenstvenih izazova i obaveza igrača u reprezentaciji, pred maksimirskim se igračima ovoga utorka otvara i treći kolosijek. Dinamo će toga dana u 16 sati gostovati u Jarmini nadomak Vinkovaca gdje će ga dočekati domaći petoligaš Borinci u ogledu 1/16 finala SuperSport Kupa. To ujedno znači da Dinamo ide u goste svojem nekadašnjem proslavljenom nogometašu Petru Bručiću, koji je upravo iz Jarmine. Bručić je jedan od generatora znamenite generacije koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka Jugoslavije.

– Utakmica u Jarmini dolazi nam na kraju svojevrsnog mini ciklusa kojeg smo napravili za vrijeme reprezentativne stanke. Ovom ćemo prilikom biti lišeni usluga naših reprezentativaca, ali imamo zavidan fond igrača i bit ćemo u dobrom sastavu koji će, nadam se, pružiti dostojnu igru i zadovoljiti brojne pristaše Dinama u tom kraju. U Jarmini je puno naših navijača i veseli nas to gostovanje. Utakmica je službenog karaktera, znamo da su u Kupu uvijek mogući svakojaki rezultati, ali učinit ćemo sve da svoju zadaću odradimo na zadovoljavajući način. Veseli me što ću vidjeti svog prijatelja Petra Bručića, sjećamo ga se iz slavne generacije iz 1982. godine. Bio je veliki nogometaš, odličan je čovjek i zaista sam siguran da ćemo se sjajno osjećati u Jarmini. Ovo će ujedno biti prilika onim igračima koji su dosad manje igrali, dobit će veću minutažu. Nakon toga nam slijedi nastavak ligaških i europskih utakmica, ponovno ulazimo u naporan ritam – istaknuo je Dinamov trener Ante Čačić.

Unatoč izostancima nekih igrača zbog obaveza u reprezentaciji, ozljeda ili eventualnog odmora, maksimirska će momčad istrčati u dobrom sastavu.

– Imat ćemo 15 igrača uz dvojicu vratara. Kažem, nastojat ćemo veću minutažu pružiti onima koji su dosad manje igrali, konkretno Danielu Štefulju ili Antoniju Marinu. Još ćemo vidjeti kakvo je stanje s Marinom.

Iza Dinama je, dakle, desetak dana stanke koju su i neki igrači, ali i sami članovi stručnog stožera, iskoristili za kratak odmor i osvježenje nakon napornog ritma.

– Da, iza nas je tih nekoliko dana stanke u kojima smo se posvetili svojima najbližima i u tom smislu relaksirali. Igrači nisu imali potpuni odmor, dobili su program samostalnog rada što su i ispunili. Imali smo pet treninga, svi su zdravi, vraćaju se Stefan Ristovski i Dino Perić pa nam je i iz tog kuta ova stanka dobrodošla.

Dinamo je, dakako, i službeno pozvao svog nekadašnjeg popularnog igrača Petra Bručića na ovu utakmicu. Kakva su sjećanja trenera Čačića na Bručićeve igračke dane?

– Malo je takvih igrača, imao je veliko znanje, odličnu motoriku, polivalentan igrač koji je u sredini terena mogao igrati na svim pozicijama pa čak i krilnog napadača. Postizao je puno golova, imao mnoštvo asistencija, kasnije napravio respektabilnu karijeru u bečkom Rapidu... Iznad svega ga znam kao sjajnog čovjeka, imali smo i velikog zajedničkog prijatelja, nažalost preminulog Vjekoslava Kobasića. S Bručićem me zaista vežu samo lijepa iskustva – dodao je trener Čačić.