Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Predstavljamo

Svečano otvoren juniorski teren ''Zlatko Cico Kranjčar''

Dan uoči utakmice Europa lige između Dinama i Rapida, na stadionu Maksimir održan je jedan svečani događaj.

Uz prisustvo predstavnika GNK Dinamo i SK Rapid svečano je otkrivena ploča s nazivom juniorskog terena. 

U prvoj i povijesnoj anketi za vlasnike $DZG fan tokena u aplikaciji Socios.com odlučeno je da će juniorski teren u sklopu stadiona Maksimir biti nazvan po legendi kluba Zlatku Cici Kranjčaru koji nas je napustio u ožujku ove godine.

U anketi unutar aplikacije vlasnici Dinamovog fan tokena za vrijeme trajanja ekskluzivne ankete mogli su birati između pet legendi kluba, a to su bili Zlatko Kranjčar, Dražan Jerković, Krasnodar Rora, Zlatko Škorić i Slaven Zambata. Uz preko 2300 glasova te ukupnih 36.03% izabran je nezaboravni Cico Kranjčar čije će ime krasiti poznati juniorski teren.

Svečanom događaju prisustvovali su predsjednik Dinama Mirko Barišić, predsjednica uprave kluba Vlatka Peras i članovi uprave Amra Peternel i Krešimir Antolić, sportski direktor kluba i glavni trener prve momčadi Dinama Damir Krznar, CEO SK Rapid Christoph Peschek, sportski direktor SK Rapid Zoran Barišić, voditelj Nogometne škole Dinamo Željko Kopić i trener juniorske momčadi Jozo Bandić te sin legende kluba i bivši igrač i kapetan Dinama Niko Kranjčar.

GNK Dinamo prvi je klub u Hrvatskoj i regiji koji je krenuo u suradnju s poznatom digitalnom platformom za povezivanje klubova i navijača Socios.com. Dinamo je prvih 300 000 $DZG fan tokena rasprodao u manje od 3 minute u ukupno 87 zemalja.

Posebnost ove platforme jer u tome što samo vlasnici fan tokena imaju priliku sudjelovati u nekim pogodnostima kluba, anketama, natječajima i nagradnim igrama, kao što je bila upravo ova anketa za izbor imena juniorskog terena.

Događaju su prisustvovala i dvojica navijača vlasnika $DZG fan tokena koji su sudjelovali u anketi za izbor imena terena i dali svoj glas Zlatku Kranjčaru.

Predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić:

- Drago mi je što je danas s nama na ovom lijepom događaju sin legende kluba Niko Kranjčar. Isto tako, drago mi je da je spona između naša dva kluba, Dinama i Rapida, bio upravo Cico Kranjčar. Uvjeren sam da će to prijateljstvo između klubova ostati trajno i da ćemo se uvijek rado prisjećati Kranjčara, kao i svih naših velikana. Nadam se da će ovo biti uzor generacijama koje tek dolaze.

Sportski direktor SK Rapid Zoran Barišić:

- Cico Kranjčar došao je u Rapid 1984. godine. Bio sam dijete, imao sam 13 godina, i svaku priliku koju smo svi imali da ga gledamo na utakmicama i treninzima - svi smo to jedva čekali. Bio je naš idol, heroj, bio je idol cijele generacije. Kad sam se vratio u Rapid kao profesionalni igrač dijelio sam sobu s njim. Bio je čovjek, gospodin, igrač, a takvog nogometaša i gospodina nikad u životu nisam sreo.

Bivši igrač Dinama i sin legende kluba Niko Kranjčar:

- Siguran sam da su se navijači u ovom izboru vodili srcem i emocijama. Imam veliku potrebu odati počast svim legendama koje su bile u ovom izboru, ali i svima koji su stvarali temelje Dinama svojim nogometnim i ljudskim vrlinama. Hvala roditeljima, bakama i djedovima koji su nam kroz svoje priče i uspomene na svoje idole uspjeli barem malo pokazati koliko su ti velikani značili. Najbitnije je da mi nastavimo učiti našu djecu tko su ti ljudi i koliko su bitni u stvaranju povijesti našeg Dinama. Bez njih Dinamo ne bi bio ovo što je danas, i nikad ne bi smjeli otići u zaborav. Siguran sam da će nove generacije ispisati nove priče na ovim terenima, a da ćemo ih mi ponosno prenositi na iduće generacije.

Po završetku uvodnog dijela uslijedilo je otkrivanje ploče s nazivom terena. Video prijenos pogledajte u nastavku.