Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Rezime aktualnosti

Sastanak s povjerenicima Dinama

Dinamo je financijski stabilan, krizu je dočekao spreman zahvaljujući ranijim odgovornim poslovanjem. To je tek dio izlaganja predstavnika Dinamove Uprave na radnom sastanku s klupskim povjerenicima upriličenom u subotu prije prvenstvenoga derbija protiv Gorice. Druženje je, dakako, zbog striktnih epidemioloških mjera održano u užem sastavu, na sastanku su bili povjerenici sa značajnijim brojem članova.

U ime kluba pozdravili su ih predsjednik Mirko Barišić, predsjednica Uprave Vlatka Peras, članovi Uprave Amra Peternel i Krešimir Antolić te direktor marketinga i prodaje Tomislav Rukavina .

– Zbog globalne pandemije, a i zbog potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu nismo mogli upriličiti završni sastanak na kraju prošle sezone. Stanje s virusom COVID-19, nažalost, eskalira, ali iz našeg međusobnog respekta odlučili smo se sastati poštujući pritom stroge epidemiološke mjere. Ideja je da s povjerenicima koji imaju značajan broj članova održimo radni sastanak i informiramo ih o stanju u klubu u proteklom razdoblju – istaknuo je Antolić.

Povjerenike je ukratko izvijestio o razlozima i načinu provedbe restriktivnih mjera koje je klub još u ožujku bio primoran uvesti zbog pojave globalne pandemije. Posebno zanimanje, dakako, izaziva tema maksimirskog stadiona.

– To je ključno pitanje. Nakon potresa smo, praktički istoga dana, tražili od gradske Uprave pregled stadiona. Načinili su leteći pregled, ali radili su ga volonteri, i to nakon tri i pol mjeseca. Samo su rekli da je stanje baš loše i – otišli. Pravi je pregled obavljen početkom lipnja, završio je u srpnju, načinili su ga ovlašteni građevinski inženjeri, rekli su da se istočna tribina nikad više neće moći koristiti, bez obzira na eventualnu rekonstrukciju. Jug je u problemu nakon potresa.

Kad je postalo jasno da Grad ne namjerava ulagati u stadion, u klubu su sami odlučili financirati sanaciju južne tribine. Taj bi zahvat trebao biti dovršen do sredine prosinca.

– Više puta smo razgovarali s gradskom Upravom jer nije baš normalno da podstanar ulaže u nešto što nije njegovo vlasništvo. Uložili smo u stadionsku infrastrukturu, obnovili pomoćne terene, promijenili sustav navodnjavanja, obnovili plavu umjetnu travu oko glavnoga terena, postavili nove kućice za igrače, postavit ćemo tribinu s 298 sjedalica uz pomoćni teren... To je ono tekuće održavanje. No, strateško je pitanje – izgradnja novog ili rušenje ovog pa izgradnja novog stadiona. Tu je pat pozicija. Osim toga, nisu stvoreni osnovni preduvjeti gdje će Dinamo živjeti, raditi i igrati dok bude trajala gradnja novoga stadiona. – pojasnio je Antolić.

Pritom je otkrio da se pojavljuju obrisi neke nove ideje...

– Jasno je da Dinamo ne može sam graditi stadion jer nije riješena vlasnička priča. Maksimirski stadion i zemljište bili su u Dinamovu vlasništvu, ali po nalogu tadašnjega predsjednika RH Franje Tuđmana ono je predano Gradu. Nije sporno da bi Dinamo želio ući u gradnju, ali jasno je da ne možemo dobiti linije financiranja bez vlasništva nad zemljištem. Pa, koja bi to banka ili fond ušli u investiciju bez jamstva povrata?

NAGRADE ZA POVJERENIKE

Dinamo je u drugom dijelu sastanka u organizaciji Odjela za članstvo kojeg predstavljaju Ljubica Matanović i Marija Tipura, pripremio i nagrade za povjerenike. Ivo Rogalo iz Širokog Brijega primio je klupski dres s potpisima igrača kao nagradu za najbrže prikupljenih 50 novih članova. Klub je prethodno pokrenuo zanimljivu akciju među povjerenicima: pobjednik je onaj tko od početka akcije najbrže prikupi određeni broj novih članova.

Nagrade su dobili i Damir Žigrović iz Zagreba s 550 članova i Zlatko Premuš iz Međimurja s više od 500. Žigrović je ujedno povjerenik s najviše prikupljenih članstava u prošloj godini. Klub je pripremio nagrade i za ostale povjerenike, a na kraju druženja zahvalio im se i predsjednik Mirko Barišić:

– Iskrena zahvala svim nagrađenima, žao mi je što se u ovim teškim vremenima nismo mogli svi okupiti. Izvijestili smo vas što sve poduzimamo i što radimo i vjerujem da možete biti zadovoljni bez obzira na sve poteškoće. Budite ponosni, radite tako i dalje. Znamo da nam je svima posebno delikatna tema stadion. Nacionalni stadion je jedan problem, ali Dinamo ima svoj problem, naš Maksimir. Samo upornim radom to možemo riješiti. Nastavljamo živjeti u skladu s našom krilaticom “Nema predaje”.

 

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...