Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Tužna vijest

Preminuo Marijan Kolonić

U Dinamovu je dresu dojurio do naslova prvaka kao junior, a četiri godine kasnije bio i u kadru seniorske momčadi koja je također trasirala put do trofeja najbolje momčadi lige. Nekadašnji daroviti Dinamov junior i kasniji član udarne momčadi plavih, Marijan Kolonić, preminuo je u Zagrebu u 86. godini života.

Kolonić je rođen 8, svibnja 1936. godine u Zagrebu, odrastao na željezničkoj koloniji u Maksimiru, prošao je sve uzraste Dinamove škole, i to pod ravnanjem znamenitoga nogometnog učitelja Branka Horvateka. Nastupao je u paru sa svojim tadašnjim velikim prijateljem, popularnim „plavim devet“, Dražanom Jerkovićem, s kojim je zajedno stasao u maksimirskoj školi. Igrao je na mjestu lijevoga krila, krasili su ga iznimna borbenost i snažan udarac. Bio je član juniorske momčadi koja je 1954. godine osvojila naslov prvaka i u kojoj su, uz Jerkovića, blistali i kasniji članovi prve momčadi Mladen Košćak i Zdravko Prelčec. Zanimljivo je da su iste, 1954, godine, naslov državnoga prvaka u bivšoj SFRJ osvojili i Dinamovi juniori i – seniori. Bio je to svojevrsni povod za odigravanjem „internog superkupa“ u kojem su se sučelili prva i juniorska momčad. Uspješniji su ipak bili „senatori“.

Kolonić je s Dinamovim udarnim sastavom osvojio naslov prvaka 1958. godine, karijeru kasnije nastavio u podgoričkoj Budućnosti da bi se potom vratio u rodni Zagreb gdje je igrao za tada iznimno jaku Trešnjevku.

Ispraćaj Marijana Kolonića bit će u četvrtak, 16. rujna, u 10:40 sati na zagrebačkom Krematoriju.

GNK Dinamo ovom prilikom izražava duboku i iskrenu sućut obitelji i prijateljima našeg Marijana Kolonića.