Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

FARE FOOTBALL PEOPLE

Obilježavamo tjedan borbe protiv rasizma i diskriminacije

Stigao je mjesec listopad kada GNK Dinamo već tradicionalno sudjeluje u FARE Akcijskim tjednima - periodu tijekom kojeg se diljem Europe i svijeta intenzivno promovira borba protiv rasizma i diskriminacije. 

Ove godine kampanja naziva ''Football People'' obilježava se od 10. do 24. listopada.

GNK Dinamo kroz niz aktivnosti svake godine promovira važnost jednakosti i različitosti, ne samo u nogometu već i u društvu, a ova je godina posebna po nekoliko novih aktivnosti.

Tu svakako pripada suradnja kluba s Hrvatskim crvenim križem koji skrbi o tražiteljima međunarodne zaštite, kao i kampanja koju su upravo Dinamo i Hrvatski crveni križ pokrenuli s ciljem prevencije rasizma, diskriminacije, govora mržnje i upotrebe pirotehnike na utakmicama Dinama - kampanja ''FAIR PLAY NA TRIBINAMA''.

Hrvatski prvak svojim radom, stavovima i aktivnostima ulaže velike napore u promociju životnih i sportskih vrijednosti te se intenzivno zalaže za jednakost i poštivanje različitosti.

U prvoj momčadi Dinama uz domaće zagrebačke dečke postoji niz igrača iz drugih dijelova Hrvatske, iz drugih zemalja, druge boje kože, nacionalnosti ili vjeroispovijesti. Svaki se igrač stranac u Dinamu osjeća kao kod kuće, a u momčadi vladaju iznimno poštovanje i zajedništvo. Ista pravila trebaju vrijediti i na tribinama među navijačima koji su 12. igrač naše momčadi. Zastave, zastavice, navijačke pjesme o Dinamu, pljesak i pjesma, to je ono što momčadi treba u borbi za svaku pobjedu. Ponašanja koja mogu ugroziti ljudski život i sudionike nogometne utakmice, kao i ponašanja koja nisu u skladu s hrvatskim zakonima trebaju se zaustaviti, pa tako i kada se radi o događanju koje se zove sportska priredba, odnosno nogometna utakmica.

Podsjetimo na kampanju, GNK Dinamo za svaku će utakmicu za koju ne bude kažnjen od strane nadležnih nogometnih tijela za ponašanje svojih navijača koje uključuje upotrebu pirotehnike, korištenje rasizma, govora mržnje i diskriminacije izdvojiti određeni novčani iznos za potrebe djece, mladih i socijalno ugroženih. Od početka sezone do sada izdvojen je iznos od 141.000,00 kuna.

WEB STRANICA KAMPANJE FAIR PLAY NA TRIBINAMA JEDNAKOST = JEDINI IZBOR

GNK Dinamo od 2011. godine na godišnjoj razini organizira aktivnosti s ciljem suzbijanja rasizma i diskriminacije, uključuje u projekte igrače prve momčadi i nogometne škole, kao i druge sportaše iz lokalne zajednice, a sve u sklopu programa "Jednakost = Jedini izbor".

 

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...