Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Tužno sjećanje

Dinamovi veterani u spomen na 30. obljetnicu stradanja Blage Zadre

Zajedno u spomen na heroja Domovinskog rata, nikad zaboravljenog Blagu Zadru. U takvom su duhu Dinamovi veterani, zajedno s domaćinima u Vukovaru, prigodno obilježili 30. obljetnicu pogibije Blage Zadre, prvog hrvatskog general-bojnika, zapovjednika obrane Vukovara.

Dinamovu su delegaciju primili vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, a u ulozi domaćina i organizatora bili su i Zoran Sabljić, jedan od branitelja Vukovara s Trpinjske ceste, kao i Tomislav Zadro, sin junaka Domovinskoga rata.

Zajedno su položili vijenac i zapalili svijeće ispred spomen obilježja hrvatskom generalu na Trpinjskoj cesti u Borovu Naselju.

Članovi Dinamove delegacije u druženju s veteranima, prijateljima i suborcima generala Zadre s ponosnom su se prisjetili teških trenutaka stvaranja samostalne Hrvatske. U prigodnoj revijalnoj utakmici Dinamovu veteransku momčad ugostili su veterani Trpinjske ceste. Maksimirski je sastav predvodio Dalibor Poldrugač, a zajedno s njim na teren su, uz vratare Marija Jozića i Željka Pavlovića, istrčali i Igor Cvitanović, Edin Mujčin, Hrvoje Štrok, Fabijan Komljenović, Danijel Štefulj, Goran Ljubojević, Mario Lučić, Davor Matić, Ivica Antolić, Siniša Sesar, Krešimir Marušić. Delegaciju veterana uz sami teren osnažili su i Stjepan Deverić, Drago Vabec, Vlado Kasalo, Nenad Lušić, Ivica Papeš.

– S posebnim smo ponosom odali počast našem heroju. Želja nam je da i sportaši slijede vrijednosti koje je promovirao i sam general Blago Zadro, a to su hrabrost, poštenje i humanost. Mnogo je navijača dalo živote za stvaranje naše države, to nikad nećemo zaboraviti i uvijek ćemo se odazivati na akcije s ciljem poštivanja vrijednosti Domovinskoga rata. I sam rezultat revijalne utakmice između veterana Trpinjske ceste i nas pomalo je simboličan: pobijedili smo s 9:1 – istaknuo je Dalibor Poldrugač, voditelj Dinamovih veterana.