Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Prijenos utakmice

Audio deskripcija povijesne utakmice Dinamo - Villarreal

GNK Dinamo na povijesnoj će utakmici četvrtfinala UEFA Europa lige Dinamo – Villarreal organizirati online audio deskripciju utakmice za slijepe i slabovidne navijače!

U doba epidemije COVID-19 te u situaciji kada se utakmice zbog epidemioloških i zdravstvenih mjera i dalje odigravaju bez gledatelja na nogometnim stadionima, Dinamo je odlučio osobama s oštećenjima vida te svim ljubiteljima nogometa još jednom omogućiti praćenje utakmice putem zanimljivog live audio prijenosa.

Klub poziva sve zainteresirane da poslušaju audio prijenos utakmice na Dinamovom YouTube kanalu

www.youtube.com/GNKDinamoZagreb

u četvrtak, 08. travnja s početkom u 20:50 sati. Snimka će biti dostupna za slušanje i nakon utakmice.

ŠTO JE AUDIO DESKRIPCIJA?

Audio deskripcija utakmica za slijepe i slabovidne navijače drugačija je od uobičajenih sportskih (i radijskih) prijenosa iz razloga što se kroz deskriptivno komentiranje i naraciju riječima detaljno opisuju stvari poput ambijenta, izgleda stadiona, dresova igrača, kretanja i same nogometne igre, načina postizanja pogotka i slavlje igrača te sve ostalo što komentatori vide na stadionu.

Dinamo od 2017. godine omogućava slijepim osobama sudjelovanje u projektu audio deskripcije uživo na stadionu Maksimir, a do sada je održano preko 25 prijenosa utakmica. U projektu sudjeluju članovi Udruge slijepih Zagreb s kojom klub uspješno surađuje već nekoliko godina. 

Privremeni prekid projekta na samom stadionu nije nas zaustavio u namjeri da zajedničkim snagama omogućimo svakom navijaču pravi doživljaj utakmice. Klub će putem YouTube kanala omogućiti slijepim navijačima da kod kuće mogu uživati u prijenosu nogometne utakmice Dinama. Projekt je odobrila i UEFA koja iznimno podržava provedbu ovakvih aktivnosti od strane GNK Dinamo.

Podsjetimo, Dinamo je organizirao i audio deskripciju utakmice Dinamo - CSKA Moskva za kraj grupne faze Europa lige u prosincu 2020. godine, a audio prijenos do danas je preslušan preko 13 000 puta.

https://www.youtube.com/watch?v=qzjLNTbQJT0

 

TKO SUDJELUJE U AUDIO DESKRIPCIJI?

Komentatori će utakmicu uz pomoć posebne tehničke opreme prenositi uživo sa stadiona Maksimir, a prijenos će biti moguće slušati na www.youtube.com/GNKDinamoZagreb.

Komentator koji će prenositi događanja na terenu i stadionu bit će sportski komentator Gordan Gabrovec dok će mu društvo, u ulozi sukomentatora, raditi Branimir Šutalo, predsjednik Udruge slijepih Zagreb, slijepa osoba i strastveni navijač Dinama koji je do sada bio prisutan na gotovo svim audio deskripcijama našeg kluba.

Dinamo je digitalizacijom pojedinih projekata nastavio aktivno raditi na integraciji osoba s invaliditetom u nogomet i društvo općenito, posebno u situaciji kada je velik broj društvenih aktivnosti, pa tako i dolasci na sportska događanja, zaustavljen zbog aktualne zdravstvene situacije.

Uživajte u online audio deskripciji povijesne utakmice!

 

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...