Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Obaveze u nacionalnom dresu

17 nogometaša Dinama dobilo poziv u reprezentaciju

Čak 17 Dinamovih nogometaša dobilo je poziv svojih nacionalnih selekcija koje u narednom periodu krajem rujna očekuju međunarodne obaveze. 

Dominik Livaković, Mislav Oršić, Bruno Petković i Josip Šutalo na popisu su A reprezentacije, dok je Luka Ivanušec za istu od izbornika Zlatka Dalića dobio pretpoziv. Martin Baturina priključit će se U-21 reprezentacijiDaniel Štefulj i Antonio Marin dobili su poziv za U-23 reprezentaciju, a članovi juniorske momčadi Dinama Gabriel Rukavina i Marko Brkljača bit će u kadru U-19 nacionalne selekcije.

Arijan Ademi i Stefan Ristovski dobili su poziv u reprezentaciju Sjeverne Makedonije, no obojica će ovaj period iskoristiti kako bi zaliječili ranije ozljede. Slična je priča i s Lukom Menalom koji je dobio poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali se zbog istog razloga neće priključiti nacionalnoj vrsti ovaj put. Mahir Emreli priključit će se reprezentaciji Azerbajdžana, a Sadegh Moharrami onoj Irana

Još dva strana državljana Dinama dobila su pretpozive - Josip Drmić za reprezentaciju Švicarske, a Robert Ljubičić za reprezentaciju Austrije. 

ŠTO IH ČEKA?

Livaković, Oršić, Petković i Šutalo u kadru su izbornika Zlatka Dalića za dva završna dvoboja Lige nacija. Prvi dvoboj predviđen je za 22. rujna protiv Danske u Zagrebu, a sljedeći tri dana kasnije protiv Austrije u Beču. Za istu akciju Luka Ivanušec je dobio pretpoziv koji se u svakom trenutku može aktivirati. 

Gabriel Rukavina i Marko Brkljača biti će u sastavu U-19 reprezentacije koju u narednom periodu očekuju tri ispita na međunarodnom prijateljskom turniru u Sloveniji. U srijedu 21. rujna hrvatska U-19 reprezentacija u Brežicama će igrati protiv Škotske, 23. rujna u Krškom slijedi dvoboj s SAD-om, a dva dana kasnije akcija će biti zaključena okršajem protiv Malte u Čatežu.

Martin Baturina će biti u kadru U-21 reprezentacije koju očekuju dvije utakmice play-offa protiv Danske za odlazak na U-21 Europsko prvenstvo. Prvi susret igra se u Puli 23. rujna, a uzvrat je na rasporedu četiri dana kasnije u Vejleu u južnoj Danskoj. 

Daniel Štefulj i Antonio Marin bit će dio U-23 reprezentacije koja iščekuje prijateljsku utakmicu protiv Katara u Bečkom Novom Mjestu 20. rujna. 

Reprezentaciju Sjeverne Makedonije čekaju dvije utakmice u Ligi nacija - 23. rujna u Tbilisiju će igrati protiv Gruzije, a 26. rujna u Skoplju dočekuju Bugarsku. Dvije utakmice u Ligi nacija očekuju i selekciju Bosne i Hercegovine - 23. rujna u Zenici protiv Crne Gore, a tri dana kasnije gostovat će u Bukureštu kod Rumunjske.  

 Mahir Emreli biti će u sastavu reprezentacije Azerbajdžana koja će u Ligi nacija 22. rujna u Trnavi gostovati kod Slovačke, a 25. rujna u Bakuu dočekati Kazakhstan

Iran našeg Sadegha Moharramija očekuje prva faza priprema za Svjetsko prvenstvo u Kataru u sklopu koje će odigrati dvije prijateljske utakmice - 23. rujna s Urugvajem, te četiri dana kasnije sa Senegalom

Švicarska u narednom periodu također igra dvije utakmice u Ligi nacija - 24. rujna u Zaragozi gostuju kod Španjolske, a 27. rujna u St. Gallenu će im protivnik biti Češka. Josip Drmić dobio je pretpoziv za tu akciju. 

Pretpoziv je dobio i Robert Ljubičić, čija Austrija u Ligi nacija 22. rujna u Parizu igra protiv Francuske, a tri dana kasnije u Beču će dočekati selekciju Hrvatske

STANJE NA LJESTVICI 

Hrvatska se nakon četiri od šest predviđenih utakmica u UEFA Ligi nacija nalazi na drugom mjestu ljestvice u skupini 1 Lige A sa sedam osvojenih bodova, dva manje od vodeće Danske. Pobjednik svake od četiri skupine iz Lige A ide u završni play-off Lige nacija, dok će posljednjeplasirane reprezentacije iz svake skupine skliznuti u niži rang natjecanja za sljedeće izdanje, odnosno u Ligu B.  

Sjeverna Makedonija Ademija i Ristovskog nalazi se skupini 4 Lige C na drugom mjestu sa sedam bodova, tri manje od vodeće Gruzije. U preostale dvije utakmice borit će se za prvo mjesto koje donosi promociju u Ligu B. 

Bosna i Hercegovina našeg Luke Menala vodeća je u skupini 3 Lige B u Ligi nacija, na kontu ima osam bodova, jedan više od drugoplasirane Crne Gore i uoči posljednja dva dvoboja u skupini u odličnoj je poziciji za promociju u najelitniji rang Lige nacija. 

Emrelijev Azerbajdžan se nalazi na trećem mjestu u svojoj skupini Lige C sa četiri osvojena boda nakon četiri utakmice, a ispred njih su Slovačka sa šest i Kazakhstan s 10 osvojenih bodova. 

 

Švicarska za koju je pretpoziv dobio Josip Drmić je posljednja u skupini 2 Lige A, ima tri boda, jedan manje od Češke i četiri manje od Portugala. U preostalim utakmicama borit će se za ostanak u elitnom rangu UEFA-ina natjecanja. 

 

Austrija je u Ligi nacija u skupini s reprezentacijom Zlatka Dalića - na trećem su mjestu s četiri boda, dva više od posljednje Francuske i tri manje od drugoplasirane Hrvatske.