Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Uoči utakmice

Trener Krznar: U sjajnom smo raspoloženju, veselimo se Rujevici

Photo by: Josip Regović/Pixsell

Obje se momčadi vijore s prva dva mjesta na ljestvici, obje igraju otvorena garda, a „pucački dijagram“ posebno je vidljiv u zadnjim nastupima prije reprezentativne stanke. Dinamo je svojim suparnicima u zadnja dva prvenstvena ogleda ukupno zabio 12, a Rijeka svojima 10 pogodaka. Kad pritom podsjetimo da je i njihov zadnji međusobni ogled završen s atraktivnih 3:3, mnogi kibici s nestrpljenjem očekuju nova iskušenja.

Rijeka i Dinamo sučelit će se ove subote u 17:05 sati na Rujevici u ogledu 12. kola HT Prve lige čime će označiti kraj dvotjedne pauze uvjetovane akcijama reprezentacije. A, ta je stanka osvanula baš u trenutku kad je momčad trenera Damira Krznara bila u naponu forme i igrala najljepši nogomet, kad je s 4:1 nadigrala Slaven Belupo u Koprivnici, potom s 3:0 svladala belgijski Genk u gostima u Europa ligi pa u maksimirskoj rapsodiji ispratila Hrvatski dragovoljac s 8:0 upisavši svoju drugu najveću pobjedu u povijesti Prve HNL.

– Baš smo i nakon utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca rekli da nam je malo i žao što sad slijedi stanka, ali igrači su i u ova dva tjedna ostali u fantastičnom raspoloženju, vedri i nasmijani pa je u takvoj atmosferi bilo i lakše izdržati napore koji su ih čekali na treninzima. Ostao je vedar, pobjednički duh, autoritativan stav i veseli nas nastavak prvenstva. I odmah slijedi prekrasna utakmica, sraz prvog i drugog na ljestvici i jedva čekamo izlazak na Rujevicu – istaknuo je trener Krznar.

 Prvenstvene stanke mogu trenerima poslužiti za dodatnu glazuru i eventualne korekcije unutar momčadi, no pitanje je koliko je to u Dinamu moguće s obzirom na velik broj igrača koji su u to vrijeme aktivni u raznim reprezentacijama.

– Uvijek je u prvom tjednu u reprezentativnoj stanci naglasak na neophodnom odmoru, a odmah zatim i na fizičkoj akumulaciji. Odmah potom dolaze tehničke i taktičke korekcije. S taktičke je strane to možda malo teže upravo zbog toga što su brojni Dinamovi igrači angažirani u reprezentacijama, ali unatoč tome možemo ispraviti neke detalje. S tim smo dijelom zadovoljni, popravili smo neke stvari koje su nam šepale i koje će sad bolje funkcionirati i nadam se da ćemo to prikazati već u sljedećim utakmicama.

Neki su se igrači iz reprezentacija vratili s ozljedama. U kakvom kadru čekate derbi na Rujevici, u kakvom su stanju Arijan Ademi, Mislav Oršić, Bartol Franjić...?

– Nažalost, Ademijeva je ozljeda teže prirode, bit ćemo bez njega nekoliko tjedana. Hoće li to biti četiri, pet ili šest tjedana zasad je teško prognozirati. Ademi nosi posebnu energiju, on je snažan kohezivni faktor unutar momčadi, ali sigurno ćemo naći unutarnje rezerve. Nije floskula kad kažemo da imamo 25 fantastičnih igrača koji u svakom trenutku mogu ravnopravno konkurirati tako da ćemo uvijek naći dobru alternativu. Što se tiče Oršića i Franjića, i dalje je utrka s vremenom kako bi bili spremni za utakmicu u Rijeci, ali još ne mogu potvrditi hoće li igrati. Jedino je sigurno da nećemo ništa riskirati, igrat će samo ako budu posve spremni. Kažem, zaista imamo fantastične igrače u kadru, tko god uđe u sastav spreman je odgovoriti izazovu, to nas veseli.

Dinamovi će igrači ovaj put imati i „dvostruki motiv“ jer riječ je o derbiju dviju najbolje plasiranih momčadi u prvenstvu, a Riječani su, k tome, ostali i svojevrsni „dužnici“ jer su u maksimirskom dvoboju u prvom dijelu sezone osvojili bod odigravši 3:3.

– Iznimno nas veseli utakmica protiv Rijeke, ogled dviju momčadi koje su do ovog trenutka pokazale najviše, momčadi koje su pred stanku bile iznimno pucački raspoložene i postigle puno pogodaka tako da očekujemo zanimljivu utakmicu, pravi nogometni praznik i spektakl. Uostalom, i ta utakmica u Zagrebu na početku prvenstva bila je puna preokreta, dobre dinamike, sjajnih akcija. Nadam se da će i sad biti atraktivna za gledatelje iako mi treneri to, doduše, katkad baš i ne volimo. Rijeka je sad možda naš najveći takmac i ovo je fantastičan trenutak za provjeru naših sposobnosti, a vjerujem da je naša momčad ostala na razini na kakvoj je bila prije stanke. A, kad smo takvi, nema nam ravnih.

Rijeka i danas igra na tragu svojega tadašnjeg maksimirskog izdanja kad je dvoboj završen remijem s čak šest pogodaka, 3:3. I dalje postižu puno pogodaka, ali ih puno i primaju. Analogija s maksimirskim dvobojem vidljiva je i u zadnja dva Rijekina prvenstvena nastupa kad je u tih 180 minuta ukupno postignuto čak 16 golova. U gostima je pobijedila Goricu s 4:3, a potom i Istru 1961 sa 6:3, također u gostima.

– Rijeka je fantastično izvukla dvije, tri utakmice u kojima je sve do završnice čak bila u rezultatskoj negativi. Znači, imaju želju, volju, htijenje, imaju i jak ritam. Istri su zabili šest golova, sjajni su u napadačkom dijelu, možda nešto malo šepaju u defenzivi jer primaju dosta pogodaka. Na nama je nadati se da će ovaj put zadržati kontinuitet primanja pogodaka, a da će im pritom stati niz postizanja golova – uza smiješak je zaključio trener Krznar.

 

Copied!