Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Rijeka – Dinamo 3:3

„Spielbergovski“ spektakl na Rujevici i nova podjela bodova

Photo by: Nel Pavletic/Pixsell

Kako god okrenuli, kakvu god „kulisu“ postavili za ovakav spielbergovski scenarij, bilo na maksimirskom travnjaku ili na Rujevici, bilo na ljeto ili jesen, rasplet je gotovo istovjetan: čak pola tuceta golova, podjela bodova, nogometni spektakl. Tako je bilo u njihovu prvom međusobnom ogledu ove sezone, a tako je bilo i ove subote. U neizvjesnom dvoboju koji po žanru pripada kategoriji sportske drame i trilera Rijeka i Dinamo su u ogledu 12. kola HT Prve lige odigrali 3:3, istovjetno kao i u njihovu prethodnom zagrebačkom okršaju početkom kolovoza. Cijelu je dramu iz lože promatrao i ozlijeđeni maksimirski kapetan Arijan Ademi koji je u Rijeci na licu mjesta želio pružiti punu podršku suigračima.

Čak je i igra riječi sa slavnim hollywoodskim redateljem pomalo simbolična, jer ovakav „spiel-berg“, u slobodnijem prijevodu, ovakva „igra-na-brijegu“, na bregovitoj riječkoj Rujevici, svojim je zapletom, intenzitetom radnje, napetošću, obratima i dramatičnim raspletom, ali i sjajnom interpretacijom glavnih junaka, dvostrukih strijelaca Josipa Drmića i Brune Petkovića, doista ukomponirala pravi nogometni „blockbuster“.

Rijeka je na poluvremenu vodila s 3:0, Dinamo smanjio na 3:2, potom zatresao mrežu pri čemu je VAR-om procijenjeno da ipak nije riječ o pogotku da bi nakon toga u završnici plavi pronašli koridor za izjednačenje.

Riječki lijevi bek Prince Obeng Ampem u sedmoj je minuti prihvatio loptu na ivici svoga kaznenog prostora pa upalio mlazni motor i u nezadrživom „brišućem letu“ aterirao duboko na Dinamovoj polovici i vješto pronašao Drmića na lijevoj strani. Sjajni je riječki napadač spretno prihvatio loptu pa sa 17 metara desnom nogom precizno lansirao u suprotni kut. Dinamov je vratar Dominik Livaković paradom uspio tek okrznuti loptu koja se potom od vratnice ipak odbila u mrežu. Pokušao je četiri minute kasnije na drugoj strani Mislav Oršić udarcem s 18 metara, ali je riječki čuvar mreže Martin Zlomislić spriječio pogodak. U 36. minuti Luka Ivanušec spretno je podvalio loptu u kazneni prostor za Duju Čopa, ali u zadnji su se trenutak ispriječili Zlomislić i stoper Joao Escoval.

Rujevičke tribine eruptirale su dvije minute kasnije kad je Andrija Vukčević projurio lijevom stranom, poslao povratnu Harisu Vučkiću, a on snažno gađao sa 17 metara. Lopta je na putu prema vratima okrznula Rasmusa Lauritsena, promijenila putanju, ali unatoč tome Livaković ju je čudesnim refleksom uspio odbiti. Ipak, na loptu je natrčao pred samom gol-crtom natrčao Drmić i zakucao za 2:0.

Samo tri minute kasnije Riječani su slavili i treći pogodak. Darko Velkovski spretno je dočekao ubačaj iz slobodnog udarca s desne strane i glavom proslijedio u gol.

Kako je Rijeka furiozno završila prvo, tako je Dinamo jednako furiozno uskočio u drugo poluvrijeme. Vučkić je u svom kaznenom prostoru u 58. minuti zamahnuo nogom, ali je umjesto lopte pogodio Josipa Šutala. S bijele je točke pogodio Petković. Novi je kazneni udarac uslijedio sedam minuta kasnije. Komnen Andrić u padu je glavom dohvatio loptu, koju je potom rukom pokupio Velkovski. Sudac je potvrdu jedanaesterca dobio i putem VAR-a, a ponovno je s 11 metara pogodio Petković, i to novim laganim udarcem, praktički bez zaleta, pri čemu je vješto „vagao“ vratara čekajući ga na krivoj nozi.

Činilo se da je remi pred vratima kad je Oršić u 74. minuti natrčao na odbijenu loptu i smjestio je u mrežu. Međutim, VAR-om je procijenjeno da je Ivanušec prethodno načinio prekršaj.

Izjednačenje je ipak osvanulo u 82. minuti kad je Stefan Ristovski zavrnuo s desna, a Andrić glavom pogodio za 3:3. Upravo je Andrić, nakon akcije Petkovića i Oršića, imao priliku za potpuni preokret, ali je s 12 metara s desna lansirao loptu malo pored gola.

 

Rijeka, 16. listopada 2021.

HT Prva liga

Rijeka – Dinamo 3:3

Stadion Rujevica

Rijeka: Zlomislić – Ampem, Escoval, Velkovski, H. Smolčić, Vukčević (89. Jurišić) – Murić (66. Issah), Selahi, Pavičić (89. Liber), Vučkić (75. Gnezda Čerin) – Drmić (89. Obregon)

Trener: Goran Tomić

Dinamo: Livaković – Ristovski, Lauritsen (46. Menalo), Theophile, Leovac (46. Šutalo) – Franjić; Ivanušec (83. Tolić), Mišić, Petković, Oršić – Čop (46. Andrić)

Trener: Damir Krznar

Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina), Gledatelja: 6.248

Strijelci: 1:0 Drmić (7.), 2:0 Drmić (38.), 3:0 Velkovski (41.), 3:1 Petković (58. - 11 m), 3:2 Petković (65. - 11 m), 3:3 Andrić (82.)

 

Copied!