Sign up using Email or Facebook

Forgot password? Click here

You have to fill out this field You have to enter a valid email address
You have to fill out this field

Join the Dinamo family!

Register now and enjoy all the benefits of owning an official Dinamo account.

Register using email or Facebook

If you already have an account Login

You have to fill out this field
You have to fill out this field
You have to fill out this field You have to enter a valid email address

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

You have to fill out this field You have to enter a valid email address

Komentar

Sjajna predstava uoči velikog europskog dvoboja

Nakon reprezentativne pauze, Dinamo se vratio onome što toliko dobro radi ove sezone – pobjeđivanju. Novo slavlje ostvareno je protiv Istre 1961 na vrlo neugodnom gostovanju i time je zadržana prednost na vrhu tablice.
Trener Bjelica počeo je utakmicu sa stoperskim parom koji će vjerojatno istrčati i protiv Spartaka, a to su Marko Lešković i Dino Perić. Podsjetimo, Teophile-Catherine ne može igrati zbog crvenog kartona protiv Anderlechta, a Dilaver je ozlijeđen.
Stoga je ovo bila prilika Periću i Leškoviću da se uigraju uoči važne europske utakmice. Golman je bio Livaković, na bekovskim pozicijama bili su Rrahmani i Stojanović, par zadnjih bili su Ademi i Šunjić, a ofenzivu su činili Oršić, Hajrović, Gavranović i istureni napadač Petković.
Utakmica nije dobro krenula jer su domaćini poveli na samom početku. Na jednu loptu ubačenu s boka Fuentes se dobro ubacio ispred Perića i svladao Livakovića. Srećom, pa vodstvo nije dugo potrajalo. Oršić jednu loptu u sredini daje za Ademija, time je probijen središnji blok domaćina, a Ademi prosljeđuje loptu Petkoviću koji je, u maniri velikog strijelca, prima desnom i odmah dijagonalno lijevom pogađa “malu mrežicu“.
Dinamo je nakon toga nizao prilike, ali nije mogao do pogotka, no sve se promijenilo u nastavku. Kao da su ubacili u brzinu više, pa su se redale prilike pred golom Čondrića. Prvo je Oršić pogodio gredu, pa je Gavranovićev udarac Bosančić blokirao u mat situaciji, a onda je došlo i vodstvo.
Kadzior, koji je ušao u igru, pucao je na prizemno ubačenu loptu Oršića, a udarac se odbio do Gavranovića koji zabija iz blizine. Valja istaknuti da je ovo opet bila uigrana akcija Dinama iz prekida i veseli nas da postoje takvi mehanizmi za prekide.
Odmah iza toga, Kadzior fantastično centrira iskosa, a Ademi prati akciju i zakucava loptu glavom u rašlje.
Nakon toga utakmica je praktički bila riješena, iako je bilo još prilika na obje strane. Konačno, “točku na i“, postavio je Budimir golom za 1-4, kada je duplim lažnjakom slomio vratara i mirno poslao loptu u mrežu.
Ova pobjeda dobro je došla kao generalna proba za utakmicu protiv Spartaka, čemu ćemo posvetiti dodatnu analizu obzirom na važnost. Ponovno je Dinamo bio razigran, efikasan i nema sumnje da je forma momčadi na vrhuncu već duže vrijeme.

Dario Horvat

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Sending...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

This post has no comments yet.
Loading comments...