Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Dinamo II – Sesvete 2:1

Rukavina i Barišić strijelci u novoj pobjedi plavih

Maestralna dubinska lopta Ivana Šaranića u akciji za prvi pogodak i parada maksimirskoga kapetana, vratara Nikole Čavline, koji je duboko u sučevoj nadoknadi vremena čudesno zaustavio siloviti volej i osigurao pobjedu plavima, glavne su sekvence s nedjeljnoga dvoboja u Kranjčevićevoj. Nogometaši Dinama II svladali su svojega gradskog susjeda Sesvete s 2:1 u ogledu 9. kola Druge HNL. Sljedeće subote plavi će gostovati u Dugopolju.

Šaranić je u 7. minuti na desnoj strani efektnom dubinskom loptom proigrao Bartola Barišića, a pri tom teledirigiranom dodavanju ispala su čak petorica suparničkih braniča. Barišić je potom zavrnuo s desna, a Gabrijel Rukavina natrčao na vrhu peterca i zakucao u mrežu.

Opet je Šaranić bio u izvorištu akcije koja je rezultirala novim pogotkom. U 61. je minuti zavrnuo iz kuta, a u gužvi na „drugoj vratnici“ Barišić u padu dočekao loptu i nogom je smjestio u gol. Sesvećani su smanjili sedam minuta prije kraja kad je nakon duge akcije Ante Oreč u kaznenom prostoru ubacio nisku loptu s desna, a nekadašnji napadač Diama II, Filip Mihaljević, natrčao na vrhu peterca i zabio za 2:1.

U četvrtoj minuti sučeve nadoknade gostujući je stoper Tomislav Baltić dočekao ubačaj iz kuta i s desetak metara silovito potegnuo u sami kut, a vratar Čavlina čudesnim refleksom uspio spriječiti izjednačenje.

Bilo je tu još akcija za pljesak. Primjerice, u 16. je minuti Šaranić lansirao loptu nakon vještog dvostrukog proigravanja s Jakov-Antonom Vasiljem, ali u zadnji je trenutak stoper Marin Brigić ušao u blok. Sveprisutni Šaranić snažno je „iz koljena“ torpedirao loptu s 20 metara u 37. minuti, ali ju je vratar Faris Krkalić uspio iščupati ispod grede.

Slično je na drugoj strani dvije minute kasnije reagirao i Čavlina nakon što je Lazar Vujanić lansirao „projektil“ s 25 metara. Sesvetska je vrata silovitim udarcima u 58. i 80. minuti nastojao „proparati“ i Marin Rozić, ali lopta je prohujala pored gola.

 

Zagreb, 17. listopada 2021.

Druga HNL, 9. kolo

Dinamo II – Sesvete 2:1

Stadion Kranjčevićeva

Dinamo II: Čavlina – Gyamfi, Katinić, Kim H., Brekalo – Tomek; Rozić (81. Mamić), Šaranić, Vasilj (89. Svržnjak), Rukavina (72. Crnac) – Barišić

Trener: Igor Cvitanović

Sesvete: Krkalić – Sabljo (68. Oreč), Baltić, Brigić (46. Gafaiti), Bičanić – Muić; Sunagić (46. Martinez), Babić (46. Mijatović), Vujanić, Stojanović (68. Mihaljević) – Geljić

Trener: Branko Karačić

Sudac: Antonio Škobić (Osijek)

Strijelci: 1:0 Rukavina (7.), 2:0 Barišić (61.), 2:1 Mihaljević (83.)

 

Copied!