Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Varaždin - Dinamo 1:3

Pobjeda Dinama i tri boda za nastavak HT Prve lige

Hrvatski Telekom Prva liga, 27. kolo

NK Varaždin - GNK Dinamo 1:3 (0:2)

Gradski stadion Varaždin

Subota, 6.6.2020. 21:05h

Suci: Ivan Župan, Jerko Crnčić, Mario Pepur, Marko Cestarić; VAR: Duje Strukan, AVAR: Bojan Zobenica

Varaždin: Nevistić - Novoselec, Stolnik, Rodin, Mamić - V. Petković (od 46. Mhdikhani), Glavina (od 46. Teklić), Guera (od 74. Senić), Đurasek, Drožđek - Benko (od 46. Obregon)

Dinamo: Livaković - Leovac, Gvardiol, Dilaver, Moharrami - Ademi - Oršić (od 89. Marin), Moro (od 67. Đira), Gojak (od 81. Ivanušec), Kadzior - Petković (od 67. Kulenović)

Žuti karton: Drožđek, Petković, Gvardiol, Kulenović

Strijelci: 0:1 Ademi (13.), 0:2 Petković (18.) 11m, 1:2 Obregon (79.), 1:3 Marin (90.+2)

 

Plavi su nakon gotovo tri mjeseca pauze u 27. kolu HT Prve lige na gostovanju kod Varaždina upisali zasluženu 3:1 pobjedu za nova tri boda. Od početka susreta krenuli su odlučno, razigrano, čvrsto i motivirano, kao što je trener Jovićević i najavio, a već nakon 18 minuta igre Dinamo je vodio 2:0. Prvi pogodak postigao je kapetan Arijan Ademi u 13. minuti, a na 2:0 postavio je Bruno Petković iz kaznenog udarca pet minuta kasnije. U drugom dijelu, točnije u 79. minuti vodstvo Dinama uspio je na 1:2 smanjiti Obregon. Za konačnih 1:3 strijelac je bio mladi Antonio Marin.

U službenom debiju na klupi prve momčadi Dinama trener Jovićević i njegov stožer odlučili su se za sljedeći početni sastav protiv ekipe Varaždina: Na golu Livaković, stoperski par Gvardiol i Dilaver, na bokovima Leovac i Moharrami. Na poziciji zadnjeg veznog Ademi, a u veznoj liniji Oršić, Moro, Gojak i Kadzior. Kao špica od prve je minute krenuo Petković.

Već u osmoj minuti susreta imali su igrači Dinama lijepu situaciju pred golom domaćina. Petković je prošao čuvara po lijevoj strani pa s ruba kaznenog prostora gurnuo do Kadziora koji unutar 16 metara iz okreta šalje prizemnu loptu malo pokraj desne vratnice.

Razigrani gosti postigli su prvi pogodak već u 13. minuti utakmice. Kadzior je odlično pronašao Ademija na liniji 16 metara, kapetan precizno primio loptu i sjurio se prema golu Varaždina te kroz noge Nevistića zatresao mrežu za vodstvo 1:0. Samo pet minuta kasnije domaća mreža ponovno se zatresla. Sudac je označio prekršaj na kapetanu Dinama unutar kaznenog prostora i pokazao na bijelu točku. Precizan je za povećanje prednosti i vodstvo 2:0 bio Petković sigurnim pogotkom u lijevi donji kut Nevistićeve mreže.

U 34. minuti Varaždin je imao priliku iz slobodnog udarca na nekih 18 metara, ali Drožđekov pokušaj brani Livaković. Par minuta kasnije mladi Gvardiol bio je u sjajnoj poziciji za pogodak; Leovac je precizno ubacio s lijeve strane, a Gvardiolov pokušaj glavom ipak u zadnji čas skida vratar Nevistić. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela pokušao je zaprijetiti i Gojak čiji siloviti udarac domaći vratar također brani. Na odmor su momčadi otišle uz 2:0 prednost za Dinamo.

U drugom dijelu vidjeli smo još nekoliko prilika. U 54. minuti Moro se odlučio na udarac, ali loptu šalje malo pokraj desne vratnice. U 77. minuti Senić je pokušao zaprijetiti, ali bio je to lagan posao za Livakovića koji zaustavlja pokušaj. Dvije minute kasnije uspjeli su ipak domaćini smanjiti prednost gostiju. Na 1:2 silovitim udarcem s nekih 19 metara postavio je Obregon. U posljednjim trenucima utakmice, u sudačkoj nadoknadi, pogodak za 3:1 vodstvo Dinama postigao je mladi Antonio Marin, a tim je rezultatom susret završio.

Nakon 27. kola Dinamo upisuje nova tri boda te i dalje uvjerljivo drži prvo mjesto na tablici HT Prve lige, s ukupno 68 bodova. Na drugom mjestu u ovom je trenutku Hajduk s okruglih 20 bodova manje, dok će konačna ljestvica biti poznata nakon što se odigraju sve utakmice ovog kola.


GLASUJ U ANKETI

Za najboljeg igrača Dinama iz današnje utakmice protiv Varaždina možete glasovati u anketi na web stranici Dinama KLIKOM OVDJE.

 

Copied!