Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

6. kolo HT Prve lige

Oršić i Livaković osigurali pobjedu, Moharrami ponovno na terenu

Photo by: Slavko Midžor/Pixsell

Dinamo je subotnje iskušenje protiv Lokomotive zaključio pobjednički! U dvoboju 6. kola HT Prve lige plavi su svladali gradskog suparnika s 1:0 pogotkom Mislava Oršića u 77. minuti. Takav rasplet je i svojevrsno ohrabrenje uoči srijede kad će u uzvratu play-offa Lige prvaka protiv moldavskog Sheriffa nastojati dohvatiti tri pogotka zaostatka iz prvoga ogleda.

Trener Damir Krznar u zadnji je trenutak, neposredno uoči prvoga sučeva zvižduka, morao praktički „ad hoc“ sastaviti obrambenu četvoricu, a u takvom su rasporedu figura Bartol Franjić i Stefan Ristovski osvanuli u središtu obrane, dok je na desnom boku zaigrao povratnik nakon ozljede, Sadegh Moharrami. Štoviše, ovo mu je bio prvi nastup još od zadnjeg kola prošle sezone. Od siječnja ove godine i maksimirskoga derbija protiv Hajduka ovo je Moharramiju tek drugi izlazak na teren. Iako je njegov nastup bio planiran, na teren nije izašao Theophile-Catherine zbog jake migrene koju je osjetio neposredno prije početka utakmice, a iz tog je razloga u početnom sastavu bio Ristovski.

Ključni trenutak utakmice osvanuo je u 77. minuti kad se Bruno Petković sjurio s lijeve strane, primirio loptu i precizno naciljao Duju Čopa koji je spustio glavom za Oršića, a on iz prve silovitim udarcem pogodio donji bliži kut.

Pobjedu plavima sačuvao je Dominik Livaković sjajnom reakcijom u prvoj minuti sučeve nadoknade vremena. Lokomotivin napadač Arbër Hoxha pobjegao je obrani, izbio posve sam na vrhu peterca, ali je kapetan plavih spretnom reakcijom spriječio pogodak.

Dinamo je zaprijetio još na otvaranju kad je Marko Bulat pokušao iz slobodnog udarca posve iskosa s lijeve strane uz gol-aut crtu. Lansirao je neugodnu parabolu pri čemu je lopta proletjela malo iznad grede. Lokomotiva je uzvratila polukontrom u 29. minuti. Lukas Kačavenda poslao je loptu udesno za Marka Dabru, on gađao bliži kut, ali Livaković je skrenuo loptu u korner.

Dinamo je žustrije otvorio drugi dio. Bulat je, nakon vješte akcije Moharramija i Lovre Majera, silovito gađao, ali gostujući su braniči uspjeli ući u blok. Odmah je potom Luka Ivanušec potegnuo s 20 metara, ali ispriječio se vratar Krševan Santini.

Amer Gojak u 58. je minuti proigrao Ivanušeca, on zavrnuo u peterac gdje je osvanuo Deni Jurić, ali suparnički su mu braniči u zadnji trenutak skinuli loptu s noge.

Nešto kasnije na drugoj je strani pokušao Dabro, ali je pogodio dobro postavljenoga Franjića. Uslijedila je odmah akcija na drugom kraju terena, Majer je povukao napad plavih, poslao ulijevo za Ivanušeca u kazneni prostor, ali Nikola Soldo je uspio uklizati i skrenuti u korner.

Santini je u smiraju utakmice zaustavio Majerov pokušaj s 18 metara.

 

Zagreb, 21. kolovoza 2021.

HT Prva liga, 6. kolo

Dinamo – Lokomotiva 1:0

Stadion Maksimir

Dinamo: Livaković – Moharrami, Ristovski, Franjić, Moubandje – Bulat (67. Jakić); Kastrati (46. Oršić), Ivanušec, Gojak (76. Čop), Menalo (46. Majer) – Jurić (67. Petković)

Trener: Damir Krznar

Lokomotiva: Santini – Cipetić, Soldo, De Haas, Milićević – Marić, Çokaj (86. Stojković); Ibrahim, Kačavenda (75. Maleš), Pivarić (86. Hoxha) – Dabro (75. Marku)

Trener: Silvio Čabraja

Sudac: Dario Kulušić (Šibenik)

Strijelac: 1:0 Oršić (77.)


Copied!