Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Dojmljive brojke

Livaković svjetski rekorder po broju nastupa ove sezone

S Dinamom je u ovoj sezoni dočekao svojevrsni “zlatni pir” – odigrao je točno 50 službenih utakmica, nosio maksimirsku momčad do novoga naslova prvaka, nove blistave europske priče, s hrvatskom reprezentacijom osvojio svjetsku broncu, mamio pljesak, naklon, navijačke uzdahe i ponos... Dinamov kapetan Dominik Livaković, vratar koji na terenu katkad reflektira osobine „marvelovskih“ junaka, čuvar mreže „spidermanovskih“ pokreta i „hulkovske“ izdržljivosti, postao je svjetski rekorder po broju nastupa u ovoj sezoni.

Zavijorio se na vrhu ljestvice vratara s najviše odigranih utakmica u ovoj natjecateljskoj godini, a ako konkurenciju proširimo i na igrače u polju, tada zatvara „top 10“ na svijetu pri čemu maestralni kapetan hrvatske reprezentacije i nekadašnja Dinamova desetka, Luka Modrić, dijeli četvrto mjesto. Brojke su obznanjene na specijaliziranoj web stranici transfermarkt u kojoj je Livakoviću greškom izostavljen jedan nastup u Superkupu.

Uz 50 službenih utakmica u Dinamovu dresu ove sezone, računajući i Superkup, Livaković je upisao i dodatnih 12 nastupa za hrvatsku reprezentaciju. „Brojčanik“ je krenuo prošloga ljeta i u ovom slučaju nije uključio lipanjske nastupe protiv Francuske i Danske u Ligi nacija. Ukupna brojka nastupa zaustavila se na 62 što, dakle, uključuje dvoboje u hrvatskom prvenstvu, Kupu, Superkupu, Uefinim natjecanjima i sve dvoboje s nacionalnom momčadi.

Odmah iza Livakovića je Anthony Moris, vratar belgijskog Union Saint Gilloisea i luksemburške reprezentacije, sa 61 nastupom. Zapaženu je brojku od 59 utakmica upisao i Max Crocombe iz Grimsby Towna kojem su statističari pribrojali i nastupe iz kup natjecanja za klubove trećeg i četvrtog ranga. Nakon njih slijede Odysseas Vlachodimos s 58 utakmica za Benficu i Grčku, Španjolac David de Gea s jednakim brojem nastupa za Manchester United, Thibaut Courtois s 56 dvoboja za Real Madrid i Belgiju...

Na ukupnoj ljestvici, proširenoj i izvan vratarske konkurencije, apsolutni je rekorder Bruno Fernandes koji je s Manchester Unitedom i portugalskom reprezentacijom dosegnuo čak 68 utakmica.

*Redoslijed: 1. Bruno Fernandes (Manchester United i Portugal) 68, 2. Lautaro Javier Martinez (Inter Milano i Argentina) 66, 3. Rodrygo (Real Madrid i Brazil) 65, 4. Bernardo Silva (Manchester City i Portugal), Luka Modrić (Real Madrid i Hrvatska) i Eduardo Camavinga (Real Madrid i Francuska) po 64, 7. Enzo Jeremias Fernandez (Benfica, Chelsea i Argentina), Rodri (Manchester City i Španjolska) i Federico Valverde (Real Madrid i Urugvaj) po 63, 10. Dominik Livaković (Dinamo i Hrvatska), Vinicius (Real Madrid i Brazil) i Freddy Gondola (Alajuelense i Panama) po 62...

Copied!