Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Reprezentacija

Livaković, Oršić i Šutalo u A reprezentaciji

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, odredio je kadar od 29 igrača za četiri predstojeće utakmice Lige nacija ovoga lipnja. Na popisu su trojica Dinamovih predstavnika: vratar Dominik Livaković, napadač Mislav Oršić i debitant, mladi branič Josip Šutalo. Među šestoricom igrača koji su dobili pretpoziv nalazi se maksimirski vezist Luka Ivanušec.

Prvi dvoboj predviđen je za 3. lipnja protiv Austrije u Osijeku, potom tri dana kasnije protiv Francuske u Splitu, zatim 10. lipnja protiv Danske u Kopenhagenu i, naposljetku, 13. lipnja ponovno protiv Francuske, ali ovaj put u gostima na St. Denisu.

Šutalo će, prema riječima izbornika Dalića, za početak biti s mladom vrstom nakon čega će se priključiti A reprezentaciji. Mladu nacionalnu momčad očekuju završne dvije utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo sljedeće godine. U oba će navrata biti gosti, prvo će ih u Drammenu dočekati Norveška 3. lipnja dok će pet dana kasnije grad Parnu biti domaćin dvoboja Estonije i Hrvatske.

Na popisu izbornika Igora Bišćana se, uz Šutala, nalaze još dvojica Dinamovih igrača: vratar Nikola Čavlina i vezist Martin Baturina.

Mladi Hrvati sve su do zadnjeg mini ciklusa u ožujku imali maksimalan učinak od svih šest pobjeda, a potom su, u razmaku od tri dana, u dvjema utakmicama odigranima u Varaždinu upisali ukupno jedan bod. Hrvatska je i dalje na vrhu ljestvice s 19 bodova u osam od predviđenih 10 utakmica. Druga je Austrija s tri boda manje, ali i utakmicom više od Hrvatske i do kraja ciklusa preostaje joj još samo jedan nastup. No, trećeplasirani Norvežani zaostaju za mladim vatrenima četiri boda, ali imaju i utakmicu manje što znači da ih do kraja kvalifikacija očekuju još tri dvoboja među kojima i lipanjski okršaj protiv Hrvata. Ne četvrtom je mjestu Finska s 13 bodova iz sedam nastupa.

Izravan plasman na EP izborit će pobjednici svih devet skupina kao i jedna najbolja drugoplasirana reprezentacija. Preostalih osam momčadi koje u svojim skupinama dohvate drugo mjesto prolaz do Eura tražit će kroz dodatne kvalifikacije.

Copied!