Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Istra 1961 - Dinamo 1:4

Lijepa golijada za tri boda u Puli

Photo by: Pixsell/Nel Pavletić

Hrvatski Telekom Prva liga, 11. kolo

Stadion Aldo Drosina, Pula, 20.10.2018., 17:30h

Gledatelji: 2000

NK Istra 1961 - GNK Dinamo 1:4 (1:1)

Istra 1961: Čondrić; Rubić, Bosančić, Rufati, Fuentes (od 75. Vila); Ivančić (od 61. Espinosa), Cardozo; Traore, Sane, Obeng; Rodriguez

Dinamo: Livaković - Stojanović, Lešković, Perić, Rrahmani - Šunjić, Ademi - Hajrović (od 61. Kadzior), Petković (od 74. Budimir), Oršić - Gavranović

Žuti karton: Cardozo, Petković, Budimir, Traore, Šunjić, Rodriguez, Obeng, Rrahmani, Kadzior

Strijelci: 1:0 Fuentes (7.), 1:1 Petković (8.), 1:2 Gavranović (65.), 1:3 Ademi (66.), 1:4 Budimir (90.+3)

 

Igrači Dinama u 11. su kolu HT Prve lige na gostovanju kod Istre 1961 upisali zasluženu 4:1 pobjedu. U izuzetno napetom susretu strijelci za Dinamo bili su Petković u prvom dijelu te Gavranović, Ademi i Budimir u nastavku.

Plavi su i dalje neporažena momčad prvenstva, vodeća su ekipa s 27 bodova, što je četiri više od pratećeg Osijeka.

Trener Nenad Bjelica krenuo je na Aldo Drosini sa sljedećim sastavom: Na golu Livaković, stoperi Lešković i Perić, lijevo na boku Rrahmani, a desno Stojanović. U sredini Ademi i Šunjić, a pred njima Hajrović, Petković i Oršić. Mjesto špice pripalo je Gavranoviću.

Igrači Dinama imali su dobru situaciju već nakon par minuta iz slobodnog udarca kada su pokušavali kombinirati Oršić, Ademi i Petković, ali nije bilo ozbiljnije prijetnje za vrata domaćina. Tek nekoliko trenutaka nakon toga gosti su doživjeli neugodno iznenađenje za početak - Istra je povela.

U 7. minuti nespretna situacija na centru terena, domaći igrači preuzeli su napad, Rubić protrčao po lijevoj strani i ubacio u kazneni prostor za Fuentesa koji u padu pokraj Livakovića trese mrežu za rano vodstvo 1:0. Slavlje Istre odmah je u idućoj minuti utišao Petković koji je nakon brze akcije dobio loptu od kapetana Ademija i fino sam iz kaznenog prostora pucao s lijeve strane ispod Čondrića za 1:1.

U 26. minuti lijepa prilika za Dinamo iz slobodnog udarca s nekih 25 metara, ali siloviti udarac Hajrovića odlazi malo preko gola. Stisnuli su igrači trenera Bjelice posebno od 30. minute. Prvo je nakon greške domaćina Gavranović s nekih 12 metara uputio udarac na gol, Čondrić nekako brani, odbijenu je u mrežu pokušao poslati Oršić, a vratar Istre opet je na mjestu. Odmah sljedeća akcija donijela je ubačaj Hajrovića s desne strane pred gol za Petkovića koji glavom šalje loptu preko gola.

Imao je i kapetan Dinama izglednu priliku prije kraja prvog dijela. Oršić je poslao dugu loptu do njega, Ademi ju gurnuo kroz golmana Istre, a onda se ukazao jedan od obrambenih domaćih igrača i na vrijeme zaustavio akciju. Još jednom kasnije precizno ubacuje Oršić do Gavranovića koji glavom puca pokraj gola, dok se s druge strane Fuentes sjurio prema vratima Dinama, a Livaković na vrijeme izlazi i hvata loptu.

GOLIJADA U NASTAVKU SUSRETA

Drugo poluvrijeme donijelo je potpuni preokret susreta. U 59. minuti sjajna situacija za razigranog Oršića. Primio je na lijevoj strani loptu, silovito pucao na gol Istre i zatresao prečku, a niz prilika i veliki pritisak Dinama bili su znak da pogodak visi u zraku. To se i dogodilo u 65. minuti.

S lijeve strane precizno je u sredinu prizemnu dodao Oršić, Kadzior primio loptu na rubu kaznenog prostora i pucao na gol, a Gavranović iz blizine šalje loptu u mrežu za 2:1. Samo minutu kasnije zasluženo povećanje prednosti. Kadzior je precizno ubacio s desne strane, a iz blizine Ademi glavom zatresao lijevi gornji kut za 3:1. U trećoj minuti sudačke nadoknade Budimir se sam sjurio prema golu Istre, prevario Čondrića i sigurno zabio za konačnih 4:1.

Dinamo se u Zagreb vraća s apsolutno zaslužena tri boda, a nakon 11 odigranih kola Dinamo je i dalje vodeći te je neporažen u HT Prvoj ligi, s ukupno osam pobjeda, tri remija i bez ijednog poraza. 

Pred igračima trenera Bjelice idući je tjedan utakmica 3. kola UEFA Europa lige Spartak - Dinamo, u Trnavi, u četvrtak 25.10. od 18:55h.

 

Copied!