Sign up using Email or Facebook

Forgot password? Click here

You have to fill out this field You have to enter a valid email address
You have to fill out this field

Join the Dinamo family!

Register now and enjoy all the benefits of owning an official Dinamo account.

Register using email or Facebook

If you already have an account Login

You have to fill out this field
You have to fill out this field
You have to fill out this field You have to enter a valid email address

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

You have to fill out this field You have to enter a valid email address

Tužno sjećanje

Dinamovi veterani u spomen na 30. obljetnicu stradanja Blage Zadre

Zajedno u spomen na heroja Domovinskog rata, nikad zaboravljenog Blagu Zadru. U takvom su duhu Dinamovi veterani, zajedno s domaćinima u Vukovaru, prigodno obilježili 30. obljetnicu pogibije Blage Zadre, prvog hrvatskog general-bojnika, zapovjednika obrane Vukovara.

Dinamovu su delegaciju primili vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, a u ulozi domaćina i organizatora bili su i Zoran Sabljić, jedan od branitelja Vukovara s Trpinjske ceste, kao i Tomislav Zadro, sin junaka Domovinskoga rata.

Zajedno su položili vijenac i zapalili svijeće ispred spomen obilježja hrvatskom generalu na Trpinjskoj cesti u Borovu Naselju.

Članovi Dinamove delegacije u druženju s veteranima, prijateljima i suborcima generala Zadre s ponosnom su se prisjetili teških trenutaka stvaranja samostalne Hrvatske. U prigodnoj revijalnoj utakmici Dinamovu veteransku momčad ugostili su veterani Trpinjske ceste. Maksimirski je sastav predvodio Dalibor Poldrugač, a zajedno s njim na teren su, uz vratare Marija Jozića i Željka Pavlovića, istrčali i Igor Cvitanović, Edin Mujčin, Hrvoje Štrok, Fabijan Komljenović, Danijel Štefulj, Goran Ljubojević, Mario Lučić, Davor Matić, Ivica Antolić, Siniša Sesar, Krešimir Marušić. Delegaciju veterana uz sami teren osnažili su i Stjepan Deverić, Drago Vabec, Vlado Kasalo, Nenad Lušić, Ivica Papeš.

– S posebnim smo ponosom odali počast našem heroju. Želja nam je da i sportaši slijede vrijednosti koje je promovirao i sam general Blago Zadro, a to su hrabrost, poštenje i humanost. Mnogo je navijača dalo živote za stvaranje naše države, to nikad nećemo zaboraviti i uvijek ćemo se odazivati na akcije s ciljem poštivanja vrijednosti Domovinskoga rata. I sam rezultat revijalne utakmice između veterana Trpinjske ceste i nas pomalo je simboličan: pobijedili smo s 9:1 – istaknuo je Dalibor Poldrugač, voditelj Dinamovih veterana.