Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

CAFE Akcijski tjedan

Poseban doživljaj utakmice za navijače s invaliditetom

U sklopu CAFE Akcijskog tjedna za vrijeme kojeg se diljem Europe od 3. do 11. ožujka obilježavalo promicanja prava osoba s invaliditetom i važnost njihove integracije u društvo, a posebno u nogomet, Dinamo je organizirao zanimljivu aktivnost za vjerne navijače.

Korisnici usluga Centra za rehabilitaciju Zagreb, odrasli s intelektualnim teškoćama, koji su inače stalni gosti utakmica Dinama na Maksimiru i sa zapadne tribine vjerno bodre svoj klub, na utakmici 25. kola Hrvatski Telekom Prve lige između Dinama i Lokomotive imali su priliku doživjeti jedno posebno iskustvo. Naime, na utakmicu su stigli kao gosti koji su ovaj susret gledali iz Dinamovih fotelja u svečanoj predsjedničkoj loži gdje su ih posjetili i prvotimci Hilal Soudani i Mario Gavranović.

Modri je klub na ovaj način želio svojim navijačima iz Centra s kojim surađuje već niz godina omogućiti poseban doživljaj utakmice i pogled na igrače iz lože maksimirskog stadiona lokacijski najbliže travnjaku. U odličnoj navijačkoj atmosferi gosti su odgledali utakmicu, počastili se grickalicama, dobili prigodne suvenire i fotografirali se za uspomenu, a najveća je euforija vladala upravo za vrijeme druženja s igračima Dinama.

Jedna, na prvi pogled, organizacijski jednostavna aktivnost tako je ovoga puta u sklopu Akcijskog tjedna razveselila 25 navijača, korisnike Centra, njihove asistente i voditelje te im omogućila doživljaj koji će sigurno zauvijek pamtiti. Iako momčad Dinama nije upisala pozitivan rezultat, to nije omelo goste modrog kluba da potpuno uživaju u susretu i da sretni prepuni dojmova napuste stadion Maksimir.

- Bilo je super, uživali smo i zabavili se. Nema veze što nismo pobijedili, pa bit će još utakmica - rekao je gospodin Zoran, korisnik usluga Centra i jedan od najvećih navijača Dinama.

Drago mi je što smo Soudani i ja dolaskom na druženje razveselili naše navijače. Stvarno je osjećaj poseban i mislim da bi svi klubovi trebali puno više voditi brigu o svojim navijačima s invaliditetom. O uključenju u nogomet, dolasku na nogometne utakmice, ali i u prilagođavanju pristupa svim osobama s invaliditetom. Naravno, ne samo u nogometu nego i u cijelom društvu gdje još uvijek osobe s invaliditetom nisu potpuno integrirane. Mi smo na druženju usrećili njih, ali su i oni nama uljepšali dan svojim smijehom, veseljem i pozitivnom atmosferom u kojoj su nas dočekali. Hvala im na tome - rekao je na odlasku Mario Gavranović

Modri klub oduvijek je posebnu važnost pridavao aktivnostima s navijačima i osobama s invaliditetom, a posebno tijekom posljednih par godina kada je intenzivirao osmišljavanje raznih događanja kojima bi putem svojih kanala podizao svijest o važnosti integracije osoba s invaliditetom u društvo.

Nakon što je kao prvi nogometni klub i sportski klub u Hrvatskoj u suradnji s Gradom i Udrugom slijepih Zagreb uveo audio deskripciju nogometne utakmice za slijepe i slabovidne navijače te pokrenuo suradnju uz niz aktivnosti sa Savezom gluhih i nagluhih Grada Zagreba, Dinamo je odlučio pokrenuti još neke zasebne manje projekte koje kontinuirano osmišljava i provodi svake sezone.

Promicanjem važnosti i nužnosti uključenja osoba s invaliditetom u nogomet, ne samo kao navijače, već i kao sportaše ili djelatnike, izuzetno je bitan korak za cijelo društvo. I najmanji je korak dovoljan da se s vremenom pokrene nešto veliko, kao što je bila priča o audio deskripciji koja je postala gotovo pravilo na utakmicama Dinama na Maksimiru, a primjer počinju slijediti i drugi sportski klubovi, kao i nogometna reprezentacija.

Dinamo aktivno surađuje s CAFE-om, Centrom za pristup nogometu u Europi, kao i sa EFDN organizacijom - mrežom europskih klubova i udruga za promicanje društveno odgovornog poslovanja i organizacije raznih aktivnosti za navijače, osobe s invaliditetom i cjelokupnu lokalnu zajednicu.

Video i galeriju fotografija pogledajte u nastavku.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...