Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Trener Cvitanović najavio Istru:

Moramo imati pobjednički gard

Trener Dinama Mario Cvitanović najavio je na konfrenciji za medije utakmicu 1. kola Hrvatski Telekom Prve lige, u subotu, 15. srpnja, u 19h protiv Istre 1961 na Maksimiru:

- Krećemo protiv Istre u ovu sezonu. Bit će to dobar temelj za nadolazeće utakmice. Preuzeo sam ekipu i odradio prvi trening jučer. Sinoć kad sam radio planove vidio sam koliko nas zahtjevno razdoblje čeka. Pet i pol tjedana i devet bitnih utakmica, s dosta putovanja.

Kakva je momčad Istre?

Modri sezonu 2017/18. otvaraju utakmicom s Istrom 1961 na stadionu Maksimir, u subotu, 15. srpnja, s početkom u 19 sati. Cijene ulaznica iznose 10kn Sjever, 20kn Istok i 30kn Zapad, a moguće ih je kupiti na Ticket pointu kod stadiona.

- Stigao sam pogledati neke sekvence utakmica s priprema Istre.  Pokazali su novo lice s novim trenerom, moj je kolega s akademije. Sigurno da Istra želi napraviti nešto novo. Interesira me samo naša igra i samo moji igrači. Dinamo treba gledati samo što Dinamo igra. Protivnik ne treba biti bitan. - rekao je novi strateg Modrih pa nadodao: - Igramo na Maksimiru i želim da imamo pobjednički mentalitet. Želim da se postavljamo u svakoj utakmici kao pobjednici i na tome ćemo svaki trening i svaku utakmicu izuzetno inzistirati. Bitno je kako ćemo mi izgledati i koliko ćemo dozvoliti protivniku da on igra. Trebamo samo mi diktirati ritam utakmice i imati pobjednički gard. Ne bahato i pretenciozno, nego uz kvalitetan odnos, stav i ispunjavanje zahtjeva.

Tko neće biti u kadru za utakmicu s Istrom?

- Ne konkuriraju Olmo i Guilherme koji nisu u treningu. Nadam se da će izostanak biti što kraći. Ne konkurira niti Doumbia koji je tek došao i koji radi poseban program da što prije dođe u natjecateljsku formu. Pivarić ima tri žuta kartona pa nije u kadru.

Kakvo je stanje s Doumbijom?

- Doumbija nije u idealnom stanju jer je odradio mali broj dana priprema. Naravno da ne može biti u optimalnom stanju. Nadam se da ćemo ga što prije staviti u konkurenciju za momčad.

- Ćorić je desetka, a svatko od igrača konkurira za svoju poziciju. Tu su Gojak i Fiolić. Teren je tu da se igrači iskažu, pokazat će tko treba u određenim zahtjevima na terenu na toj poziciji. Imamo puno utakmica, sigurno će svaki igrač biti maksimalno iskorišten. Trebamo prepoznati kad i zašto. Tražim ekipu, ekipu koja će se ponašati u skladu sa zahtjevima, a imena su manje bitna - rekao je Cvitanović na pitanje o kadru igrača koji ima na raspolaganju.

Trener već dobro poznaje igrače prve momčadi, ali već je prvog dana dolaska na klupu odradio razgovore, sastanke i počeo pripemati plan za sezonu: - Tražio sam razgovor, kontakt s njima jer želim čuti njihovu stranu priče. Pričali smo kolektivno i individualno. Želim znati kako razmišljaju o situaciji i igri. Otvoreni su i mislim da su ovu promjenu prihvatili sasvim normalno, ipak su oni profesionalci. Želim što prije uspostaviti neke bitne stvari za stvaranje ozračja i atmosfere. Želim da uživaju u nogometu, da se smiju, to sam njima rekao. Želim da uživaju kroz dominaciju i da budu kao jedno. Mislim da su svjesni da bez toga neće ići. Isto tako da se navijači vesele, da igrači budu zadovoljni, a to je najjače kad pobjeđuju. To se zadovoljstvo ne može mjeriti novcima niti riječima.

Cvitanović o protivniku u 3. pretkolu Lige prvaka

- Iskreno, mislim da smo sa stajališta taktike dobili vrlo discipliniranog protivnika. Znamo kako igraju Skandinavci, dosta tvrdo. Jaki su u tom segmentu, ali sigurno imaju nedostataka. Ovo ipak nije sad tema i ne znam puno o njima. Trebamo ostati fer i džentlmeni, čekajmo konačni rezultat iz njihove uzvratne utakmice pa onda možemo pričati o protivniku u Europi.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...