Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Borba protiv rasizma i diskriminacije:

Modri i nogometašice ŽNK Dinamo protiv diskriminacije

Modri klub svake godine tijekom svake sezone posebnu brigu vodi o borbi protiv rasizma i diskriminacije pa je tako održano i ovogodišnje izdanje klupske kampanje.

Sudionici nastavka projekta kluba koji je pokrenut prije nekoliko godina pod nazivom ''Jednakost = Jedini izbor'' ovoga su puta bili prvotimci Dinama, ali i simpatične gošće i dio modre obitelji - nogometašice ŽNK Dinamo.

Dinamo je u foto kampanji koju održi svake godine tijekom zimskih mjeseci odlučio priključiti 16-godišnje talentirane sportašice, Lauru Kopić koja igra na poziciji braniča te Mariju Klarić koja igra poziciju napadača. Mladi igrači koji su predstavljali modri klub bili su Ivan Fiolić, Borna Sosa i Petar Stojanović.

Na kratkom druženju u Zagrebu mladi su se sportaši zabavili i brzinski pokazali svoje sposobnosti baratanja loptom nakon čega je održano i fotografiranje.

Da je sport jedan zaseban svijet u kojem na prvom mjestu trebaju biti fair-play, jednakost i poštivanje svakako je jedna od glavnih poruka kampanje koju Dinamo uspješno provodi već niz godina. S činjenicom da u sportu jednaku priliku trebaju imati i pripadnice ženskog spola svakako se slažu i mladi talenti Dinama koji su imali čast postati dio priče 2017. godine i ugostiti nogometašice u zajedničkoj kampanji.

- Naravno da je najbitnije da svatko ima jednaku priliku, bez obzira na boju kože, vjeru, nacionalnost, spol. Svi se trebamo međusobno uvažavati, poštovati i cijeniti. Nema diskriminacije, nema rasizma. U sportu ne smije biti mjesta za to dvoje niti za bilo koji drugi oblik netrpeljivosti. Ma ne samo u sportu, nego i općenito. Na nama je da se što više zalažemo za borbu protiv toga i da postanemo svjesni koliko je jednakost važna - rekao je nakon snimanja mladi Borna Sosa.

- Drago nam je što smo ugostili mlade nogometašice u kampanji. Mi znamo koliko je njihov posao težak, koliko ulažu truda, volje i koliko je tu odricanja kako bi se mogle baviti time što vole. Mi ih apsolutno razumijemo i podržavamo ih. Svi smo jednaki, nije bitan spol, iz koje je netko zemlje, koji jezik priča, boja kože. Bitno je da se svi uvažavamo, poštujemo i da se borimo za jednakost i protiv bilo kakvog oblika diskriminacije - izjavio je Petar Stojanović.

VIDEO KAMPANJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...