Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Komentar

Hrvatska taktičkom partijom izborila put u Rusiju

Usprkos teškoćama, ozljedama, promjeni izbornika i teškom ždrijebu za dodatne kvalifikacije, Hrvatska je ipak uspjela. Izboren je peti nastup na svjetskom nogometnom prvenstvu od samostalnosti.

Hrvatska tako spada u uski krug stalnih sudionika na velikim natjecanjima, odmah uz bok velesilama poput Njemačke i Brazila.

Sa financijske strane ovo je također bitno, budući da će sredstva koja daje FIFA omogućiti HNS-u miran rad u narednim godinama.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez naših sjajnih igrača, predvođenih bivšim kapetanom Dinama Modrićem. Odluka da Zlatko Dalić preuzme nacionalnu svetinju pokazala se dobrom jer je u kratko vrijeme prošao tri iznimno neugodne utakmice, od toga dva gostovanja. Nakon rušenja Ukrajine u Kijevu i razbijanja Grčke u Maksimiru, uzvrat u Pireju bio je nešto lakši.

Taktički smo odigrali mirno i nismo dopustili nikakvo iznenađenje. Grčka je poznata po granitnoj obrani i igri na prekide stoga im problem stvara situacija kada moraju juriti rezultat, jer nemaju tehničku kvalitetu za to.

Hrvatska je odigrala taman toliko koliko je bilo potrebno, a da je strašan šut Perišića išao par centimetara ulijevo, pogodio bi mrežu, a ne stativu.

Od početka Grci su krenuli agresivno, ali naši nisu paničarili, stoga izuzev jednog dobrog pokušaja Sokratisa nisu prišli Subašiću u prvom dijelu. Slična je stvar bila u nastavku, budući da se domaćin odlučio na igru dugim loptama koje je ubacivao “u bunar“ i nadao se nekom sretnom odbijanju ili jedanaestercu.

Valja spomenuti da je domaća obrana povratkom Manolasa, ali i Torosidisa dobila na čvrstini i vidi se koliko su im nedostajali u prvoj utakmici.

Kada se podvuče crta, puno bolja reprezentacija prošla je dalje, a i naša napadačka igra kudikamo je atraktivnija za prosječnog gledatelja od grčkog bunkera.

Do puta u Rusiju reprezentacija će biti jača za oporavljenog Pjacu, Jedvaja i Ćorluku, pa izborniku predstoje samo slatke brige.

 

Dario Horvat

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...