Prijavi se putem email-a ili Facebooka

Zaboravili ste lozinku? Kliknite ovdje

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu
Morate ispuniti ovo polje

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Registriraj se putem email-a ili Facebooka

Ako već imaš korisnički račun Prijavi se

Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje
Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Unesite svoju email adresu i poslati ćemo vam upute za resetiranje lozinke

Morate ispuniti ovo polje Morate unijeti valjanu email adresu

Komentar

Bajka se nastavlja, ali tek slijedi najveća utakmica

Hrvatska je prije prvenstva bila jedan od pritajenih favorita prvenstva, kako bi Englezi rekli “dark horse”, ali rijetki su očekivali ovakvu senzaciju.

Kulminacija svega, zapravo presjek turnira, bila je baš utakmica s Englezima. Karakter o kojem se puno priča, ali malo momčadi ga u praksi pokazuje bio je ključan za prolaz. 

Krenulo je loše, jedan prekršaj u opasnoj zoni Trippier je zabio u stilu starijeg sunarodnjaka Beckhama i tu zaista nismo ništa mogli. Pogodak je dao krila Englezima, pa su nakon toga preko Kanea imali još jednu kolosalnu priliku, ali Subašić je obranio, a ponovljeni pokušaj Kane ne koristi nego samo pogađa stativu.

Otprilike je to bilo sve što smo vidjeli od Engleza prema naprijed, ali kad se sve zbroji, prvo poluvrijeme pripalo je njima. Naši su se mučili, imali par pokušaja, ali nismo mogli uspostaviti igru.

U nastavku kao da je druga momčad izašla na teren, a tu treba čestitati izborniku Daliću. Povezali smo redove, naša sredina preuzela je posjed i Englezi su se povlačili u krilo Pickfordu.

Erupciju oduševljenja izazvao je gol Perišića u 68. minuti nakon ubačaja Vrsaljka. U stilu Zlatana Ibrahimovića, nekakvim kung-fu udarcem pospremio je loptu u mrežu.

Odmah iza toga još jedno remek djelo Perišića. “Biciklom” lomi braniča, puca oštro lijevom, ali stativa spašava Engleze.

U produžetku opet ista priča, Hrvatska nasrće poput roja pčela, a Englezi samo čekaju prekid ili penale. Jednu ničiju loptu opet Perišić glavom ubacuje pred gol, a Mandžukić manirom rasnog golgetera to ne propušta.

Imali smo mi još prilika, poput one kada je sjajni Pickford ušao u šut Mandžukiću s pet metara, a spomenimo i jedini pokušaj Engleza iz nastavka kada je pucao Stones, a Vrsaljko čisti s crte. Bila je to uzbudljiva utakmica, a srećom mi smo ti koji se vesele.

Treći put zaredom vratili smo se iz minusa, okrenuli smo Dance, Ruse i sada Engleze, a u finalu nas čeka najjači suparnik dosad, Francuska.

Do utakmice ima dosta vremena, biti će vremena i za analizu, a sada se dečki prvo trebaju dobro odmoriti.

 

Dario Horvat

Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav GNK Dinamo. GNK Dinamo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za sadržaj naveden u tekstu, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja iz teksta te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom ovog teksta.

Šaljem...
{{comment.Date | date:'dd.MM.yyyy HH:mm'}}
{{ comment.User.NameUser }}

Ovaj članak još nema niti jedan komentar.
Učitavam komentare...