Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

GNK Dinamo - HNK Gorica 1:0

Šitum poentirao za slavlje nad Goricom

Photo by: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatski Telekom Prva liga, 16. kolo

Stadion Maksimir, 2.12.2018., 15:00h

GNK Dinamo - HNK Gorica 1:0 (0:0)

Gledatelja: 2.724

Dinamo (4-1-4-1): Zagorac - Moharrami, Lešković, Perić, Leovac - Šunjić - Kadzior (od 87. Oršić), Gojak (od 68. Olmo), Moro, Šitum (od 77. Menalo) - Petković. Trener: Nenad Bjelica. 

Gorica (4-4-2): Kahlina - Musa, Obaobona, Čagalj, Čabraja - Maloča (od 74. Šroler), Suk, Marina, Miya (od 59. Dvorneković) - Zwolinski, Atiemwen. Trener: Sergej Jakirović.

Žuti kartoni: Perić (50.), Marina (66.), Obaobona (75.)

Strijelci: 1:0 - Šitum (55.)

Dinamo je s minimalnih 1:0 svladao HNK-a Gorica na Maksimiru u sklopu 16. kola HT Prve lige. Odlučujući pogodak postigao je Mario Šitum.

Nakon više od dva mjeseca Dinamo je odigrao prvenstvenu utakmicu kod kuće u Maksimiru. Zadnji put Dinamo je na Maksimiru u vatrometu golova (5:3) svladao Inter Zaprešić krajem rujna. Trener Nenad Bjelica odlučio se za rotacije u momčadi, u odnosu na posljednju utakmicu u Istanbulu protiv Fenerbahcea (0:0), u prvih 11 zaigrao je samo Amer Gojak. Na vratima je bio kapetan Danijel Zagorac, Marin Leovac ponovno je zaigrao na lijevom beku, dok je u vrhu napada bio Bruno Petković

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Dinama, u posjedu lopte i udarcima prema golu. Ipak, završilo je bez golova. Prvu pravu priliku imali su gosti iz Velike Gorice, u 16. minuti nakon slabe reakcije obrane, lopta dolazi do Suka, koji je uposlio Miyu, ali njegov udarac otišao je preko gola. 

Prvu šansu Dinamo je stvorio u 27. minuti susreta. Gojak je prošao po desnoj strani i nesebično proigrao Šituma u petercu, ali ostao je prekratak da pospremi loptu u mrežu. 

Nastavak je ponudio rasplet utakmice. Plavi su krenuli napadački u drugi dio, i to je polučilo rezultat u obliku pogotka. Prva naznaka zbila se u 51. minuti kad je pokušaj Šituma volejom sjajno obranio vratar Kahlina, a zatim četiri minute kasnije Dinamo je zasluženo poveo. Igrala se 55. minuta kad je Kadzior izveo korner s desne strane, Petković je glavom prebacio loptu na drugu stranu gdje Šitum trese mrežu za svoj prvi pogodak ove sezone! 

Do kraja susreta Dinamo je kontrolirao utakmicu, a gosti su pet minuta prije kraja susreta propustili najbolju svoju priliku. Tad je Matija Dvorneković zatresao gredu. 

Nakon 16 odigranih liga-utakmica, Plavi su ostali na devet bodova prednosti nad konkurencijom. Već iduću srijedu, 5. prosinca Dinamo u Maksimiru dočekuje Slaven Belupo u sklopu četvrtfinala Hrvatskog Kupa. 

Copied!