Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Rijeka - Dinamo 1:0

Prvi put bez pozitivnog rezultata u HT Prvoj ligi

HNK RIJEKA – DINAMO 1:0 (0:0)

Hrvatski Telekom Prva liga, 15. kolo

Subota, 24.11.2018., 15h, stadion Rujevica

Suci: Tihomir Pejin, Miro Grgić, Goran Pataki, Borut Križarić

Rijeka: Sluga - Raspopović (od 80. Mamić), Župarić, Punčec, Zuta - Pavičić, Lončar - Kvržić (od 81. Grahovac) Gorgon, Heber (od 66. Acosty) - Čolak

Dinamo: Livaković - Stojanović, Theophile, Dilaver (od 78. Kadzior), Leovac - Ademi - Hajrović, Gojak, Olmo, Oršić (od 70. Petković) - Gavranović (od 70. Budimir)

Žuti kartoni: Hajrović, Zuta, Dilaver, Stojanović

Strijelci: 1:0 Čolak (65.)

 

U 15. kolu HT Prve lige na gostovanju na Rujevici Dinamo je upisao prvi poraz u prvenstvu ove sezone. Rijeka je slavila 1:0, a strijelac je bio Čolak. Unatoč dominaciji na travnjaku i nizu prilika, igrači Dinama nisu uspjeli doći do pogotka i pozitivnog rezultata. Momčad trenera Bjelice i dalje je uvjerljivo vodeća ekipa, s ukupno 36 bodova.

Trener Nenad Bjelica odabrao je sljedećih 11 za početni sastav protiv riječke momčadi: Na golu Livaković, stoperski dvojac Theophile i Dilaver, na bokovima Stojanović i Leovac. U vezi kapetan Ademi, a pred njim četvorka u sastavu Hajrović, Gojak, Olmo i Oršič. Špica je bio Gavranović.

Prvih 20-ak minuta susreta gledali smo dosta izjednačenu igru, a niti jedna ekipa nije imala izravni udarac na gol u ranoj fazi susreta. Nakon toga stvorili su Plavi svoje prilike, međutim nisu u prvih 45 minuta uspjeli zatresti mrežu protivnika. U 24. minuti pokušali su odigrati kombinaciju Gojak i Olmo, na kraju Gojak puca u blok domaćina, a odbijenu kapetan Ademi šalje daleko od gola.

Najizgledniju situaciju u prvom dijelu imao je Gavranović u 31. minuti. Osvojio je loptu na 30-ak metara, sjurio se sam u kazneni prostor domaćina, iz nezgodne situacije s 11 metara pucao na gol, a vratar Simon Sluga brani pokušaj. Minutu nakon toga okušao je svoj udarac i Olmo, ali vratar Rijeke ponovno je bio na mjestu.

Do kraja prvog dijela Dinamo je imao još jednu izglednu situaciju u kojoj je mogao doći u vodstvo. Stojanović je s desne strane s ruba kaznenog prostora gurnuo do Olma na nekih 12-13 metara, a mladi Španjolac iz okreta prizemnu šalje pokraj lijeve vratnice. U prvih 45 minuta Rijeka nije uspjela uputiti niti jedan izravni udarac u okvir Dinamovih vrata.

NEUGODNO IZNENAĐENJE U DRUGOM POLUVREMENU

Mogli su Plavi zatresti mrežu Rijeke u 53. minuti kada je Olmo dodao za Stojanovića koji s desne strane iz blizine u padu puca na gol, ali Sluga još jednom dobro intervenira. Par minuta kasnije Čolak je s desetak metara pokušao iz poluvoleja - Livaković brani. Hajrović je s druge strane pokušao zabiti za prednost, ali s 30 metara loptu šalje pokraj stative.

Iako je Dinamo bio nadmoćan na travnjaku, dosta neočekivan trenutak dogodio se u 65. minuti susreta kada je domaćin poveo. Čolak je primio loptu na rubu kaznenog prostora i iz okreta kroz gostujuću obranu poslao loptu u mrežu Dinama za 1:0.

Do kraja utakmice bilo je trenutaka koji su mogli dovesti do izjednačenja ili preokreta. Jedna od tih prilika bila je u 87. minuti kada je silovito na gol pucao Hajrović čiji pokušaj ostaje u bloku, pa onda i Budimir iz kaznenog prostora, ali Sluga je na vrijeme istrčao, obranio i spasio svoja vrata. U sudačkoj nadoknadi i Olmo je uputio udarac u okvir gola, ali domaći vratar brani. Pred sami kraj susreta Livaković je siguran nakon udarca Gorgona i rezultat se nije promijenio.

Rijeka je tako upisala 1:0 pobjedu na domaćem terenu. Dinamo je u HT Prvoj ligi i dalje uvjerljivo vodeća momčad, s osam bodova više od prateće Lokomotive.

Nakon gostovanja na Rujevici i prvog negativnog rezultata ove sezone u Hrvatski Telekom Prvoj ligi, momčad trenera Bjelice okreće se susretu 5. kola UEFA Europa lige, u Istanbulu protiv Fenerbahcea (četvrtak, 29.11.).

Copied!