Don't have an account? Register

Registration successful. We have sent a confirmation link to your email address.

Thank you
New Password

You have successfully confirmed your account

Please set your password before going on

You have chosen to reset your password

Please set a new password for your account

Don't have an account?
Don't have an account? Register

Join the Dinamo family!

Register and enjoy all benefits of using an account on Dinamo's website

Presented by

PSK logo

Can't find what you're looking for?
Maybe some of the following will help you:

Fenerbahce - Dinamo 0:0

Dinamo neporažen i dalje prvi u grupi Europa lige

Photo by: OSMAN ORSAL/REUTERS/PIXSELL

UEFA Europa liga, Skupina D

Stadion Şükrü Saracoğlu, Istanbul, 29.11.2018., 18:55h

Fenerbahce SK - GNK Dinamo 0:0 (0:0)

Suci: Robert Schörgenhofer, Markus Gutschi, Roland Riedel (Austrija)

Fenerbahce: Tekin - Isla, Škrtel, Neustädter, Kaldirim - Jailson, Benzia - Elmas, Alici, Valbuena - Frey

Dinamo: Livaković - Stojanović, Theophile, Dilaver, Rrahmani - Gojak, Ademi, Olmo - Hajrović (od 90. Kadzior), Gavranović (od 62. Petković), Oršić (od 64. Šunjić)

Žuti kartoni: Frey, Ademi, Isla, Rrahmani, Neustädter, Šunjić

 

Igrači Dinama odradili su petu utakmicu grupne faze UEFA Europa lige u kojoj su na teškom gostovanju u Istanbulu odigrali 0:0 s Fenerbahceom. Plavi su tako uz četiri pobjede i jedan remi i dalje na prvom mjestu skupine, a prolaz u iduću fazu natjecanja osigurali su još u prošlom kolu.

Trener Nenad Bjelica poveo je u Tursku cijelu momčad, a u kadru za susret nisu bili samo Marin i Majer, koji su također stigli s ekipom u Istanbul. Za susret s Fenerbahceom Bjelica se odlučio za sljedeći sastav: Livaković na golu, stoperi Theophile i Dilaver, a na bokovima Stojanović i Rrahmani. Vezni red Gojak, Ademi i Olmo, a prema naprijed Hajrović, Gavranović i Oršić.

Domaćin je imao prvi pokušaj već nakon par minuta, a Dilaver je uspješno otklonio opasnost pred vratima. U 10. minuti susreta prva prilika za Dinamo; Stojanović se probio po desnoj strani, ubacio, Gavranović pogađa stativu, ali sudac je već označio zaleđe. U 17. minuti susreta dobra akcija na drugoj strani kada je Benzia pucao na gol, a Stojanović blokirao. Minutu kasnije i Livaković je upisao obranu kada je zaustavio udarac Jailsona.

U 31. minuti izgledna situacija za Plave; Ademi se odlučio na udarac malo iskosa s lijeve strane s ruba kaznenog prostora, vratar Tekin brani na prvoj vratnici. Par minuta kasnije opasnost pred vratima Dinama, ali Frey srećom puca visoko preko gola. Do kraja prvog dijela vidjeli smo još niz prilika i pokušaja s obje strane, momčadi su silno željele postići pogodak. Ipak, u prvih 45 minuta susreta golova nije bilo.

Nastavak susreta donio je i nastavak zanimljive borbe na travnjaku. Dinamo je u 53. minuti bio u super prilici za pogodak; Hajrović je ubacio s desne strane u kazneni prostor, a malo prije Gavranovića obrana Fenerbahcea ipak otklonila opasnosti. Minutu kasnije Frey je glavom pucao na gol Dinama, lopta je otišla pokraj vratnice.

66. minuta susreta donijela je spornu situaciju pred domaćim golom kada je Isla napravio prekršaj u 16 metara. Olmo je srušen u kaznenom prostoru, činilo se da se neupitno radi o kaznenom udarcu, ali sudac je pustio da se igra nastavi. Dvije minute kasnije Šunjić je silovito opalio na gol domaćina, ali loptu šalje preko grede. Imali su svoje prilike Hajrović i Petković, ali niti jedan pokušaj nije prošao domaću obranu.

Zatresla se mreža Fenerbahcea u 75. minuti utakmice, nakon kornera Gojak je glavom pospremio loptu u mrežu, igrači i klupa Dinama počeli se veseliti, ali sudac je poništio pogodak i označio prekršaj u napadu. Do sučeva zvižduka za kraj susreta nije bilo promjene rezultata.

Podsjetimo, Dinamo je u grupnoj fazi Europa lige neporažen. Nakon 4:1 na Maksimiru protiv turske ekipe u 1. kolu, igrači Dinama slavili su 2:0 na gostovanju kod Anderlechta, zatim su upisali 2:1 pobjedu u Trnavi protiv Spartaka, da bi u četvrtom kolu uz 3:1 pobjedu protiv slovačke momčadi na Maksimiru osigurali proljeće u Europi.

Nakon europskog gostovanja, igrači se okreću prvenstvu i nadolazećoj utakmici s HNK Gorica (nedjelja, 2.12., 15h, Maksimir).

Copied!