Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Slavija – Dinamo:

Mlađahni Modri porazom otvorili novu sezonu

Autor fotografije: gnkdinamo.hr

Prijateljska utakmica, Pleternica, 18.6.2016.

NK Slavija – GNK Dinamo 2:1 (1:0)

Suci: Darijo Brkić, Bruno Banožić, Ivan Novinc

Gledatelja: 1000

Slavija: Blašković – Nikolaš (od 46. Kvaternik), Jelčić, Majstorović, M. Peharda – Ognjenčić, Abramović – I. Peharda, Ančurovski, Jakovljević – Žuljević (od 55. Solić) (još su igrali: Šubara, R. Bognar, Mikić, D. Bognar, Gomerčić, Karlić)

Dinamo: Ježina – Moro, Sigali, Soldo, Musa – Pavičić, Olmo – Fintić, Gojak, Fernandes – Henriquez; 2. poluvrijeme: Ježina (od 61. Kotarski) – Stojanović, Borovec, Benković, Lovren – Knežević (od 54. Gojak), Andrijašević – Božić, Hodžić, Šitum – Radonjić

Strijelci: 1:0 Žuljević (11.), 2:1 Majstorović (70.) / 1:1 Andrijašević (50.)

 

 

Dinamo je sezonu otvorio 2:1 porazom u prijateljskoj utakmici protiv Slavije! Modri su šestu godinu zaredom na otvaranje sezone došli u Pleternicu i unatoč tome što su dominirali cijelu utakmicu doživjeli prvi poraz.

Domaćini su, kao i svake godine, napravili veliku feštu za mjesto i cijelu regiju, a Modri su zaista imali priliku uživati u pozitivnoj atmosferi. Ove su godine domaćini imali još jedan razlog više za slavlje jer obilježavaju 90 godina postojanja. S druge strane Modri su u Pleternicu zbog Europskog prvenstva, ozljeda i pošteda došli bez kompletne momčadi i to nakon samo nekoliko dana priprema u Zagrebu što se, očekivano, vidjelo na terenu.

Modri su, naravno, bili dosta bolji od domaćina i dominirali, no nakon prvih 45 minuta na odmor su vodstvo odnijeli igrači Slavije. Trener Zoran Mamić složio je dvije momčadi, obje su dobile po 45 minuta, a posebno su aktivni u prvom dijelu bili Pavičić koji je dirigirao igrom u sredini terena kao i Fernandes na krilu. Unatoč tome što je Dinamo dominirao domaćini su stvorili jednu priliku i – poveli.

U 11. minuti Matej Peharda je dao Žuljeviću loptu u prostor, ovaj bježi obrani Modrih i prebacuje istrčalog Ježinu za vodstvo i veliko slavlje domaćina. Inače, upravo je Žuljević prošle sezone bio najbolji strijelac Slavije i najbolje ocijenjeni igrač cijele lige te si je osigurao odlazak u drugu austrijsku ligu. Bolji oproštaj od Slavije od pogotka najboljem hrvatskom klubu mladić nije mogao niti zamisliti.

Dinamo je u Pleternici bio bez šest reprezentativaca koji su na Europskom prvenstvu, a trener Modrih zbog sitnih problema, poštede ili umora nije računao niti na Šempera, Livakovića, Sosu, Pivarića, Taravela, Goncala, Pamića, Jonasa, Machada, Antolića, Šovšića i Soudanija.

Dinamo je dominirao i nizao prilike, no vidjelo se u završnici da su Modri tek počeli s pripremama. Tako je Henriquez u 17. minuti pored gola poslao ubačaj Fernandesa da bi samo par minuta kasnije Junior glavom pucao malo pored vratnice. Kako se bližio odmor tako da je Dinamo sve više stiskao pa je u 38. minuti Henriquez lijepim udarcem vanjskim dijelom kopačke poslao još jednu loptu pored vratnice da bi u samoj završnici Angelo imao najbolju priliku prvog dijela.

Razigrani i rastrčani Pavičić je krasno prošao kroz sredinu i idealno u zicera gurnuo našu devetku, no lopta završava u rukama vratara Blaškovića. Modri su nastavak otvorili, prema planu, s potpuno novom momčadi, a tek je na golu ostao Ježina. Tek što je počeo nastavak, nakon samo tri minute, Modri su već imali lijepu priliku.

Lovren je prošao po strani i ubacio, Radonjić pucao glavom, ali njegov udarac pogađa prečku. Na sreću, nismo dugo trebali čekati na pogodak jer je već u 50. minuti Andrijašević krasnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio suprotni kut. Zanimljivo, Franko je prije dvije godine upravo na ovom stadionu debitirao za Modre i također zabio pogodak. Sljedećih nekoliko pokušaja Dinama bili su oni Hodžića koji je bio dosta aktivan i prijetio sa svih pozicija: iz kaznenog prostora i daljine.

Kao i u prvom dijelu, Dinamo je bio bolji i nizao prijetnje, a domaćini su stvorili jednu priliku i opet zabili. Solić je 20 minuta prije kraja ubacio s desne strane, Majstorović skočio u sredini i glavom poslao loptu u mrežu za veliko slavlje domaćina. Dinamo je odmah pokušao odgovoriti kada je Andrijašević krasno proigrao Stojanovića koji šalje loptu pored istrčalog vratara, ali Kvaternik na gol crti spašava siguran pogodak. S druge strane debitant na golu Dinama Kotarski sjajno je reagirao i obranio udarac Mikića desetak minuta prije kraja.

Do kraja više nije bilo golova i veliko slavlje domaćina je moglo početi. Pobjeda protiv najboljeg hrvatskog kluba kao najljepši mogući poklon navijačima za rođendan koji su ostali slaviti. Dinamo se, pak, vratio u Zagreb gdje će Modri nastaviti s pripremama do iduće nedjelje kada prvaci odlaze na slovenski dio priprema. 

           

 

Kopirano!