Nemaš račun? Registriraj se

Registracija je uspješno izvršena. Na tvoj mail smo poslali link za potvrdu korisničkog računa.

Hvala vam
Nova Lozinka

Uspješno ste potvrdili svoj korisnički račun

Molimo odredite svoju lozinku prije nego nastavite

Odabrali ste resetiranje lozinke

Molimo postavite novu lozinku za svoj korisnički račun

Nemaš račun?
Nemaš račun? Registriraj se

Postani dio Dinamove obitelji!

Registriraj se i uživaj u svim pogodnostima korisničkog računa na Dinamovoj stranici

Presented by

PSK logo

Ne možeš pronaći ono što tražiš?
Možda ti pomogne nešto od sljedećeg:

Dinamo - Leganes 3:3 (p 4:2)

Dinamovci nakon spektakla na "Modriću" boljim izvođenjem jedanaesteraca izborili polufinale Al Abtala

Dinamovi nogometaši iz akademije prvi su polufinalisti međunarodnog prijateljskog turnira Al Abtal International Cup. U četvrtfinalnom susretu spomenutog natjecanja, momčad predvođena trenerom Marijanom Čaićem svladala je Španjolski Leganes u utakmici u kojoj je palo šest pogodaka, a pobjednik je u konačnici odlučen raspucavanjem s bijele točke.

Na maksimirskom terenu "Luka Modrić" odigrala se efikasna i atraktivna utakmica, sadržajem i kvalitetom dostojna ozbiljnih elitnih seniorskih natjecanja. Plavi su prvi zadali udarac protivniku - u 33. minuti Sušak je ubacio s lijeve strane, Gec dočekao loptu na suprotnoj vratnici i glavom je spustio u petarac, a ondje se na pravom mjestu našao ubojiti Mislav Ćutuk koji je pogodio za 1:0. I dok se činilo kako će plavi na predah s prednošću, duboko u sudačkoj nadoknadi prvog dijela za 1:1 je krasnim volejem pogodio kapetan protivničke momčadi Jorge Mota, inače igrač koji već ima nekoliko nastupa za prvu momčad Leganesa.

Kako su završili prvo, tako su gosti i otvorili drugo poluvrijeme. Nakon neopreznosti u zadnjoj liniji plavih u velikoj šansi se pronašao Sydney Osazuwa te u 47. minuti donio preokret. I spomenuti Španjolac nigerijskih korijena već ima neke upisane minute za seniorsku momčad. Plavi se ponovno vraćaju u 68. minuti. Sven Šunta, koji je u drugom poluvremenu uveden s klupe za pričuve, glavom je zabio za 2:2.

Taj rezultat na semaforu je stajao tek pet minuta, pošto su već u 73. Španjolci ponovno poveli - strijelac je ovoga puta bio Yuri Menac, koji je tukao s ruba šesnaesterca, Kovačić je imao loptu na ruci, ali je ipak izmigoljila u gol. I onda, u trenucima kad su se Španjolci već pripremali za slavlje, Dinamov "joker" još je jednom pogodio. Ovog puta Šunta je dočekao jednu odbijenu loptu nakon kornera, namjestio se na rubu 16 metara, a zatim je efektnim poluvolejem smjestio u mrežu za 3:3 i odveo utakmicu u raspucavanje.

Dinamovci su tijekom raspucavanja bili precizniji i koncentriraniji - kod Leganesa su dva igrača zabila, jedan je promašio čitava vrata, dok je jedan pogodio gredu. Kod Dinama su sva četiri izvođača bila precizna i to redom - Vilim Gec, Sven Šunta, Ivan Cvetko i Ante Sušak.

Nakon dramatičnog završetka susreta kratku izjavu nam je dao trener Marijan Čaić. 

- Prvo želim čestitati dečkima, svim pomoćnim trenerima i kompletnom stožeru, ovo je naša velika pobjeda. Nije bilo lako, Leganes je odlična momčad, nisu bez razloga osvojili svoju skupinu. Međutim, mi smo pokazali veliki karakter, nismo odustajali i potonuli, vjerovali smo u povratak i na kraju ga zasluženo ostvarili. 

Dvostruki povratak iz rezultatskog zaostatka, a zatim i koncentracija u trenucima raspucavanja pokazuju da vaši igrači imaju i veliku mentalnu snagu. 

- Svakako, kako mentalnu snagu, tako i kapacitet da učine sve što se od njih traži. Jučer smo na treningu malo radili te jedanaesterce, imamo tu neke svoje tajne i trikove - neki igrači koji promaše moraju u gaćama u svlačionicu, pa ih tako motiviramo haha.. Šalu na stranu, čestitam dečkima još jednom, jako sam zadovoljan, zaključio je trener Čaić. 

Čestitamo treneru Čaiću i Dinamovim nogometašima na plasmanu u polufinale Al Abtal International Cupa!

Kopirano!